η φωνή σου

η στήλη μας

Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 

  

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2003   π ο λ ι τ ι σ τ ι κ ά   Πρωινός Λόγος Ο Εξωελληνισμός στα γράμματα
«Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων» «Δεύτερη Ανθολογία της Ξενιτιάς» 

Γράφει ο Χρυσόστομος Ε. Ζήσης εκπαιδευτικός, λογοτέχνης, συγγραφέας, κριτικός της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών 

-Α!
Και πάλι αυτή τη χρονιά, αναλογίζουμε, πιο έντονα, τα εκατομμύρια των προσφιλών μας ομογενών, που η μοίρα, τους ξερίζωσε απ' την αγαπημένη μας γαλάζια Ελλάδα, την τροφό όλου του πολιτισμού όλου του κόσμου και τους έφερε σε ξένες γωνιές, σε άλλες γεωγραφικές συντεταγμένες, σε άλλα μήκη και πλάτη. Και δεν είναι λίγοι οι ξενιτεμένοι, οι απόδημοι Έλληνες, τα δικά μας αδέλφια της Ελληνική Διασποράς, του Εξωελληνισμού, που βρίσκονται στα πέρατα του κόσμου, σ' όλες τις άκρες της γης, «από τη Νότια εσχατιά της Αφρικής και της Αμερικής, μέχρι τη Βορινή Αλάσκα και Γροιλανδία και απ' τις χώρες του Ανατέλλοντος Ηλίου και τα Νησιά του Ειρηνικού μέχρι τις ανεμοδαρμένες ακρώρειες της Δύσης».

Πέρυσι τέτοιο καιρό, περίπου, ανέβαινε ο συναισθηματικός υδράργυρος της ψυχής του υπογράφοντος, καθώς μου είχε ζητηθεί από τον πνευματικό μου συνοδοιπόρο, απόδημο από χρόνια στη Γερμανία, να χαιρετήσω-προλογικά- την έκδοση της Πρώτης Ανθολογίας της Ξενιτιάς μαζί με τον Κώστα Παπαστεργίου -χρόνια και «ζαμάνια» επιτυχημένος δήμαρχος Τρικάλων - με τον πάντοτε αγωνιζόμενο απ' το δικό του μετερίζι - Αντώνη Πρεκατέ - είχε βγει και κυκλοφόρησε ο Πρώτος τόμος  των Ελλήνων της Ξενιτιάς. Σημαντική η παρουσία του! Με πλούσιο πολιτιστικό υλικό όλων, σχεδόν, των παραμέτρων. Δεν ευκαιρέσαμε να παρουσιάσουμε αυτό το Ανθολόγιο του Εξωελληνισμού.

-Β!
Στο μεταξύ χρονικό διάστημα, οι ανήσυχοι και δημιουργικοί Έλληνες της Διασποράς, οργανώθηκαν με τα συνδετικά «συνδικαλιστικά» (!) δεσμά. Απέκτησαν την «Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων» (ΕΕΛΣΠΗ) με τη δικιά τους σφραγίδα, το έμβλημά τους (τι άλλο από τη γλαύκα, το «ιερό» σύμβολο της Σοφίας). Συγκροτήθηκαν σε νόμιμο Συμβούλιο! Με στόχους ευγενείς και ωραίους! Υψηλούς και πραγματοποιήσιμους! Μπράβο τους! Οι ευχές μας μαζί τους! Χρέος μας να σταθούμε δίπλα τους! Ευπρόσδεκτοι θα είναι οι βουλόμενοι! Πρέπει η «Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων», να τραβήξει μπροστά! Να δώσει χυμώδεις καρπούς! Μπορεί! Μερικούς οραματισμούς της, μας παρουσιάζει ο πάντα ανήσυχος και δημιουργικός απ' το Γοργογύρι Τρικάλων, Βάιος Φασούλας, που μας έχει δώσει μέχρι τώρα, πλούσια πνευματική-συγγραφική συγκομιδή. Οι υποσχέσεις μας για πνευματική συμμετοχή και συμπαράσταση αποτελούν Δέσμευση-Χρέος.

-Γ!
Ήδη η συμπαθής «Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων» (η ΕΕΛΣΠΗ) έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή της. Έβγαλε την προκείμενη έκδοση: τη «Δεύτερη Ανθολογία της Ξενιτιάς». (Έκδοση 2003, σελίδες 300, Germany, Eyropean Union).        

Παραμερίζω τόσα και τόσα βιβλία για χάρη τους! Συμμετέχουν σ' αυτήν την ενδιαφέρουσα έκδοση 22 απόδημοι Έλληνες: Από ΗΠΑ, Αυστραλία, Λατινική Αμερική, Καναδά, Γερμανία, Ελλάδα και είναι οι: Γαριβάλδης Ιάκωβος Australia, Δαρσινός Σπύρος USA, Δουκάκης Στράτος Venezouela, Δουρίδας Κώστας Canada, Ζορ΅πά-Πλακιά Ευτυχία Germany, Κουτλή Αντιγόνη Germany, Λειβαδιτάκης Πέτρος USA, Λειψάνος Νίκος USA, Μάνος Πωλίν USA, Μαραγκουδάκη-Wollner Αγγελική Germany, Μουρόπουλος Δη΅ήτρης Germany, Μουστάκης Δη΅ήτρης USA, Μπίτα Λιλή USA, Παγώνης Ανδρέας USA, Παλα΅ήδης Νίκος Hellas, Παναγιωσούλης Γαβριήλ USA, Πλακιάς Γεώργιος Germany, Τζιλιάνος Μάκης USA, Τσαρδίκος Χριστίνα Argnentina, Φασούλας Χρήστος Germany, Φασούλας Βάϊος Germany και η Χρηστάκη-Cornwell Αννα USA.

Για τον κάθε Λογοτέχνη-Συγγραφέα, συνεργάτη του ανθολογίου, παρατίθεται, αρχή της εργασίας του σχετικό σύντομο βιογραφικό. Οι ίδιοι συμμετέχοντες συγγραφείς χρηματοδότησαν εξ ολοκλήρου, την αξιόλογη αυτή Ανθολογία (όπως έγινε και για την Πρώτη Ανθολογία). 

Στην εισαγωγή, (σελίδες 3-9) καταθέτουν τα σχετικά κείμενά τους ο Δημοσιογράφος κ.  Βασίλης Κουτουζής, ο Γεν. Γραμματέας ΟΔΕΓ κ Γεώργιος Παυλάκος, και ο κ. Παντελής Ξανθίδης, αντιπρόσωπος της ΕΕΛΣΠΗ για την Ελλάδα.

Προσωπικά διαβλέπω ότι ο ουσιαστικός μοχλός για την έκδοση της Δεύτερης Ανθολογίας της Ξενιτιάς είναι ο πάντα δραστήριος και οιακοστρόφος Βάιος Φασούλας και οι αξιόλογοι συνεργάτες του. Για τον τρικαλινό πνευματικό συμπολίτη, κατ' επανάληψη βλέπουμε στον τρικαλινό τύπο ποικίλες αναφορές του. Κι αυτή τη φορά τα θερμά μου συγχαρητήρια του ανήκουν. Μπράβο του!

Τελευταία λόγια
Όλοι οι συμμετέχοντες στην έκδοση της Δεύτερης Ανθολογίας της Ξενιτιάς - που τα ονόματά τους καταγράψαμε πιο πάνω, και προπαντός το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων» - με την πνευματική τους αυτή  προσφορά δείχνουν το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής των, που φλέγεται για τα Ελληνικά γράμματα, όπως φλέγεται και για άλλους υψηλούς στόχους και ιδεώδη.

·    Αναμφίβολα ο εξωελληνισμός, οι απανταχού της Γης Απόδημοι Έλληνες είναι οι  θεματοφύλακες της φυλής μας, της Αιώνιας Ελληνικής Φυλής, που μένει άφθαρτη και αναλλοίωτη.

·    Αφομοιώνουν χωρίς να αφομοιώνονται.

·    Ανοίγουν μονοπάτια και λεωφόρους ευημερίας και προόδου σ' όλους τους τομείς της  κοινωνικής ζωής.

·    Τιμούν το όνομα της Αιώνιας Ελλάδας.

·    Διατηρούν τη Γλώσσα μας, τους Εθνικούς μας χορούς, τα Δημοτικά μας Τραγούδια, τα ήθη και τα έθιμα.

·    Σέβονται τις Εθνικές μας Παραδόσεις, τον Ελληνικό τρόπο ζωής και, πάνω απ' όλα, την Ορθοδοξία, την Ιστορία και τη διαχρονικότητα του Ελληνισμού.

·    Κρατούν την Ελληνική ταυτότητα στο πείσμα της παγκοσμιοποίησης και των ύποπτων ρευμάτων της σύγχρονης εποχής -μιας εποχής αλλοπρόσαλλης, αποπροσανατολισμού, αναστάτωσης των πάντων και αμφισβήτησης των αιώνιων αληθειών.

·    Από την τάξη των Αποδήμων Ελλήνων προέρχονται οι μεγαλύτεροι και περισσότεροι Εθνικοί ευεργέτες! Εύγε τους!

Σεπτέμβριος -Οκτώβριος 2003

Β Ι Β Λ Ι Ο - Ο ΕΛΛΗΝΑΣ  ΗΛΙΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΕΛΣΠΗ

Η δεύτερη «Ανθολογία της ξενιτιάς» εκδόθηκε και κυκλοφόρησε περιλαμβάνοντας αξιόλογα κείμενα Ελλήνων λογοτεχνών που ζουν σε διάφορα μέρη της Υφηλίου. Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο της Ενώσεως Ελλήνων Λογοτεχνών-Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων.
«Σκοπός της Ένωσης -μας λέει ο κ. Βάιος Φασούλας από τη Γερμανία, «είναι να συσπειρώσει τους Έλληνες λογοτέχνες όπου αυτοί ζουν και δημιουργούν και να προάγει το Ελληνικό Πνεύμα διεθνώς».
Η ΕΕΛΣΠΗ αποτελεί όνειρο του κ. Φασούλα. Ο ίδιος έχει γράψει πάνω από δέκα έργα και, όπως μας είπε χαρακτηριστικά, θα γράφει μέχρι «να επιστρέψει στην πατρίδα όπου πηγή έμπνευσης θα’ ναι πια ένας Έλληνας ήλιος». 
Η Ένωση έχει απευθυνθεί αρκετές φορές στην Ελληνική Πολιτεία και στους Ομογενειακούς οργανωμένους φορείς, χωρίς, δυστυχώς, καμία ανταπόκριση. Το γεγονός αυτό μπορεί να πικραίνει αλλά δεν αποκαρδιώνει τους Ομογενείς λογοτέχνες.
«Στις χώρες που ζούμε αν μείναμε Έλληνες μείναμε χάρη στους αγώνες που κάναμε για τη διατήρηση της Γλώσσας μας, εμείς και μόνο εμείς, αποκομμένοι και ξεχασμένοι και δεν έχουμε καμιά διάθεση να τη χάσουμε τώρα»

Περισσότερα στη σελίδα.
 
www.fasoulas.de

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΩΝ
(ΕΕΛΣΠΗ) - ΕΔΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Γερμανία, 15.09.2003

Αγαπητά μέλη  της ΕΕΛΣΠΗ καλησπέρα σας !

       Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ένωσής μας το Δ.Σ αποφάσισε στο αμέσως επόμενο διάστημα και σας καλεί να εκδηλώσετε -όσοι θέλετε - πρόθεση συμμετοχής για τη συγγραφή του επόμενου βιβλίου της ένωσής μας με περιεχόμενο που θα αφορά τους Ολυμπιακούς αγώνες. 

Η αφορμή δόθηκε από πολλές συζητήσεις, σκέψεις και προτάσεις που έγιναν από πολλούς συμπατριώτες μας όπου μετά από ώριμη σκέψη αποφασίσαμε σαν Δ.Σ να προτείνουμε η επόμενη εργασία της ΕΕΛΣΠΗ να έχει το παραπάνω θέμα, με αφορμή μάλιστα την ανάληψη της Ολυμπιάδας από την Ελλάδα είχαμε και συγκεκριμένες προτάσεις από  στελέχη του πολιτικού και δημοσιογραφικού χώρου στην Ελλάδα για συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις το καλοκαίρι του 2004 σαν ΕΕΛΣΠΗ εφόσον η προσπάθειά μας θα έχει αυτό σαν αντικείμενο.

Αγαπητοί φίλοι τα θέματα που θα μπορέσετε να στέλνετε , είναι όπως πάντα οποιοδήποτε λογοτεχνικό είδος  (ποίημα, διήγημα, τμήμα μυθιστορήματος, κ.λ.π) θα πρέπει να έχει άξονες αναφοράς :

*    τις αρχές και πνεύμα των ολυμπιακών αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας . 

*   Κρίσεις - σκέψεις στην εν λόγω πορεία . 

*    Μέλλον των Ολυμπιακών αγώνων .

Με τα παραπάνω σημεία, θα βοηθηθείτε να προσανατολίσετε το γράψιμό σας χωρίς να ξεφύγουμε από ένα έργο το οποίο όπως  αναφέρθηκε πιό πάνω, θα έχει την ευκαιρία την επόμενη χρονιά να παρουσιαστεί πολύ πλατιά στο κοινό.

Προθεσμία υποβολής κειμένων ορίστηκε η 15η Δεκεμβρίου του 2003 , δηλαδή η τελευταία μέρα που θα έχουμε δυνατότητα να δεχτούμε κείμενά σας είναι αυτή η ημερομηνία. Παρακαλείστε όσοι επιθυμείτε να ετοιμάζετε τα κείμενά σας και να τα αποστείλετε μέχρι τότε στο Δ.Σ.
        Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις -   ερωτήσεις σας.

Με θερμούς χαιρετισμούς---για το Δ.Σ της ΕΕΛΣΠΗ
 Ο Γραμματέας Πλακιάς Γεώργιος

 

  ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ    ΕΚΔΟΣΗ 2003   25.07.2003
  Ανοιχτή ανακοίνωση-ενημέρωση  της ΕΕΛΣΠΗ,  Γερμανία, 15.03.2003
Παγκόσμιος κύκλος συνεντεύξεων (ΕΡΑ 5)
  «ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ - ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ»  γράφει ο Βάϊος Φασούλας, 5.2.2003
...Αγαπητοί αναγνώστες, «δεξιοί» και «αριστεροί» ο γράφοντας δεν είναι κριτικός. Αλλά επειδή για μας τους Έλληνες της Διασποράς, είτε είμαστε πρόσφυγες, είτε είμαστε μετανάστες, δυστυχώς, δεν υπάρχουν κριτικοί να ασχοληθούν με τα γραφτά μας, που πολλά απ’ αυτά θα έπρεπε να βρίσκονται μέσα στα σχολειά μας, σχολιάζουμε οι ίδιοι τα έργα μας...
  «ΑΧ! ΝΑΞΕΡΑ»  Σχολιάζοντας το βιβλίο    Βάιος Φασούλας, 6.11.2002 
Οι Έλληνες κριτικοί, δυστυχώς, δεν έχουν την τόλμη να ασχοληθούν με τον Απόδημο Έλληνα Λογοτέχνη, εκτός κι αν υπάρχουν συμφέροντα 'κονόμας κι αυτό βέβαια σε σπάνιες περιπτώσεις
 

Διηπειρωτικές επαφές της ΕΕΛΣΠΗ, 10.09.2002

 

Στον ρου της πνευματικής στρατιάς των άλλων Ελλήνων!

  Ο Μ Ο Γ Ε Ν Ε Ι Α «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»
«Ανθολογία της ξενιτιάς» με έργα
  Η ΒΟΗ ΤΗΣ ΠΥΛΑΡΟΥ  ΕΥΗ ΖΕΡΒΟΥ -ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΗ
  Ο επαρχιακός τύπος Τρικάλων για την «Ανθολογία της Ξενιτιάς
  ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ
  ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑΜΕ
    Έλληνες Συγγραφείς ......   Γαβριήλ Παναγιωσούλης
    Συγγραφείς όλων των εθνών της διασποράς ενωθείτε!  Αντ. Πρεκατές
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ    Αντώνης Πρεκατές, Τρίκαλα
    21 Απριλίου 1967.   Ήταν η πρώτη είδηση: «Στρατιωτική δικτατορία επιβλήθηκε  στην Ελλάδα.  Τανκς κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας.  Απόσπασμα από το βιβλίο  "Το πτυχίο" του Ανέστη Κελλίδη

 

 ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ 

Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων Πέντε Ηπείρων (ΕΕΛΣΠΗ) απέκτησε καταστατικό και σφραγίδα και άρχισε η εγγραφή των πρώτων μελών. Όσοι πιστοί προσέλθετε Βάϊος Φασούλας, vaios@fasoulas.de Ντένης Κονταρίνης, Patrinos12@hotmail.com

 

Παρουσίαση στο Σταθάκειο

Η Ένωση Αποδήμων Ελλήνων Συγγραφέων-Λογοτεχνών Πέντε Ηπείρων (ΕΕΣΠΗ) παρουσιάζει στις 2 Νοεμβρίου 2002 στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης την «Ανθολογία της ξενιτιάς» με έργα ομογενών της διασποράς.

Η ιδέα για τη δημιουργία της ΕΕΣΠΗ και την έκδοση του βιβλίου ανήκει στον υπεύθυνο της Επιτροπής Πρωτοβουλίας, Βάϊου Φασούλα, ο οποίος πρωτοστατεί στις προσπάθειες επικοινωνίας με όλους τους Έλληνες λογοτέχνες της διασποράς για ένταξή τους στην ΕΕΣΠΗ και την προβολή λογοτεχνικών έργων αποδήμων στην ελληνική γλώσσα στην Ελλάδα και στη δεύτερη πατρίδα τους.

Αποτέλεσμα των πρώτων προσπαθειών επικοινωνίας και αλληλογνωριμίας μεταξύ αποδήμων λογοτεχνών σε διάφορες ηπείρους, αλλά και με λογοτέχνες που ζουν στην Ελλάδα, είναι και η πρώτη έκδοση της ένωσης.

Η ανθολογία περιέχει μικρά δείγματα της λογοτεχνικής γραφής: ποιήματα, διηγήματα, θέατρο και ποικίλης θεματολογίας κείμενα, που καταγράφουν αναμνήσεις από την πατρίδα ή την ξενιτιά, προβλήματα των μεταναστών, της σύγχρονης κοινωνίας κλπ.

Στην έκδοση περιλαμβάνονται έργα των ομογενών: Στράτου Δουκάκη από τη Βενεζουέλα, Κώστα Κατσούλη από τον Καναδά, Διονύση Κονταρίνη , Βάνας Κοντομέρκου, Πέτρου Λειβαδιτάκη, Λιλής Μπίτα, Κωνσταντίνας Νικολοπούλου, Ελένης Φλωράτου -Παϊδούση, Γαβριήλ Παναγιωσούλη, Γιώτας Στρατή και Μάκη Τζιλιάνου από τις ΗΠΑ, Σπύρου Γκάρου, Ευτυχίας Ζορμπά - Πλάκα, Αγγελικής Μαραγκουδάκη - Βόλλνερ, Δημήτρη Μπενέκου, Γιώργου Πλακιά και Χριστίνας Φασούλα από τη Γερμανία. Επίσης δημοσιεύονται ποιήματα και πεζά του πολυγραφότατου Βάϊου Φασούλα, ο οποίος έχει εκδώσει 12 βιβλία.

Φιλοδοξία της ΕΕΣΠΗ είναι να φθάσει το βιβλίο δωρεάν, σε βιβλιοθήκες, συλλόγους, εκπαιδευτικά ιδρύματα και των πέντε ηπείρων.

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης ο κλασικός τζαζ κιθαρίστας, Σπύρος Εξάρας θα ερμηνεύσει έργα Χατζιδάκι, Λοϊζου, Ξαρχάκου και Θεοδωράκη.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος του ομογενειακού ραδιοφωνικού σταθμού της Νέας Υόρκης HELLAS FM Λευτέρης Πισσαλίδης.

 


Στο χορό των Αναμνήσεων

Σελίδες 176 σχήμα 14 Χ 21

Εκατοντάδες - χωρίς υπερβολή - βιβλία έχουν γραφεί μέχρι σήμερα για το ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικρασίας. Άλλο ένα "Ο χορός των Αναμνήσεων" της Δώρας Σταμπούλογλου-Κασωτάκη, κυκλοφόρησε με την φροντίδα της ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ ΑΒΕΕ και χορηγία του Δήμου Νικαίας.

 Δίνει η συγγραφεύς, μια εικόνα των ανθρώπων αυτών, που ήλθαν εδώ ως πρόσφυγες. Και ρίζωσαν. Και έφτιαξαν τη ζωή τους. Και σπούδασαν. Και δημιούργησαν, διατηρούντες όμως νωπή την μνήμη από τα άγια χώματα. Άλλοι από προσωπικές εμπειρίες και άλλοι από περιγραφές και αναμνήσεις των δικών τους.
Η Δώρα Σταμπούλογλου-Κασ
ωτάκη είχε πρότινος την ευκαιρία με τον Σύλλογο των Εφεσσίων Νικαίας, να επισκεφθεί τον "Κιρκιντζέ" την γενέτειρα της μητέρας της και εμπνευσμένη από όλα τα εκεί, καταγράφει σήμερα τις αναμνήσεις της.


     Αναδημοσιεύουμε από το βιβλίο της, τις "Ιστορίες της γιαγιάς Ζαφειρώς και της Καλομάνας", που όπως και όλα τα άλλα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συγκινούν τόσο αυτούς που έχουν άμεσο σχέση με τη Μικρασία, όσο και γενικώτερα κάθε ευαίσθητη ψυχή.

     Iστορίες του '22 από τη γιαγιά Zαφειρώ και την Kαλομάνα......                                 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ στην σελίδα    http://www.eptalofos.com.gr/polis1.html

 

Λογοτεχνία της διασποράς  

Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων Πέντε Ηπείρων ΕΕΛΣΠΗ

κεντρική σελίδα