ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Αδέσμευτο περιοδικό στο  διαδίκτυο 

Εκδίδεται από επιτροπή

: dialogos@t-online.de

  "METANASTIS"    
 Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου

Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ

www.metanastis.com

 

Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επιστολικής Ψήφου ΕΠΕΨ 

Λογοτεχνία της διασποράς
Λογοτέχνες και φίλοι

Επιτρέπεται 
η αναδημοσίευση
 και μετάδοση των
ηλεκτρονικών σελίδων του
αρκεί ν' αναφέρεται 
τ' όνομά του

                                     

ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑΜΕ!
«Επιτροπή Πρωτοβουλίας»
για την
«Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων» (Ε.Ε.Σ.Π.Η.)

Αγαπητοί, συναδέλφισσες και συνάδελφοι συγγραφείς, λογοτέχνες και ποιητές, πεζογράφοι και δοκιμιογράφοι, νέοι λογοτέχνες χωρίς ορίζοντες, παλιοί και ξεχασμένοι, σπουδαγμένοι και αυτοδημιούργητοι υπηρέτες του Λόγου, έχουμε τη χαρά και την τιμή να σας ανακοινώσουμε ότι, ξεκινάμε.
Μαζί μας θέλουμε και τους συμμάχους των γραμμάτων και των τεχνών, διανοούμενους, επιστήμονες και δημοσιογράφους συγγραφείς του Ελληνικού Μεγαλόκοσμου της Διασποράς. Μαζί μας θέλουμε τους εκπαιδευτικούς της διασποράς, που διατράνωσαν και διατρανώνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες των πέντε Ηπείρων και κάτω από την παντελή εγκατάλειψη της Μητρόπολης και προσπαθούν να κρατήσουν τον ελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα.
Καλούμε όλους τους πραγματικούς απογόνους του Ομήρου, που ανέκαθεν φρόντιζαν για τον Ελληνικό Πολιτισμό και μέσω της Διασποράς αποτέλεσε το έργο του και τους σκοπούς του. Που υμνήθηκε και δοξάστηκε, που πρυτάνευε και διδάχτηκε στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου.
Η ιστορία μας είναι γραμμένη σε χιλιάδες βιβλία και η κάθε σελίδα αποτελεί μια ιστορία.
Οι μόνοι που πάντα και ποτέ δεν έδιναν δεκάρα ήταν οι ντόπιοι Έλληνες, που δυστυχώς, φτάνουν στις μέρες μας σαν αγοραίοι, έμποροι και πραματευτάδες. Μαζί μας θέλουμε και τα Ο.Μ.Μ.Ε και ότι άλλο έχει σχέση με τη διαφώτιση, εβδομαδιαίες εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, κλπ ακόμα και ιδιωτικές ιστοσελίδες. Το ξεκίνημά μας, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια νέα εκστρατεία στον ρου του 21ου αιώνα. Ξεκινάμε τη δική μας σταυροφορία σηκώνοντας τα ξίφη του Λόγου ψηλά. Του δικού μας λόγου. Των Ελλήνων της Διασποράς. Ακόμα καλούμε και τους Συλλόγους Λογοτεχνών, που άλλοι προσπαθούν κάτι να κάνουν και άλλοι συρρικνώνονται σε προγράμματα και ανακοινώσεις με αποτέλεσμα να μένουν τα βιβλία στα υπόγεια και στα ράφια με τη μητροπολιτική σφραγίδα της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας. Καλούμε και όλους τους Συλλόγους, σχολικούς, μορφωτικούς, πολιτιστικούς, καλλιτεχνικούς, εθνικοτοπικούς και ελληνικές κοινότητες που ξεκινούν από δέκα(10)΄Έλληνες και φτάνουν έως τα 3,5 εκατομμυρίων. Ακόμα και τους Συλλόγους Ανωτέρων και Ανωτάτων σχολών που διαπρέπουν στην οικουμένη. Είμαστε εμείς που συγκροτούμε την Ελλάδα των εφτά εκατομμυρίων Αποδήμων των Πέντε Ηπείρων. Είμαστ’ εμείς που προσφέρουμε και δεν είδαμε τίποτα και που πρέπει και οφείλουμε να την παρουσιάσουμε όχι στο δικό μας χώρο και στα κράτη-έθνη που ζούμε, αλλά στην Μητρόπολη.
Σκοπός και στόχος μας είναι το μήνυμά μας: «Έλληνες Συγγραφείς της Διασποράς ενωθείτε», να φτάσει στα πέρατα του δικού μας κόσμου. Γι αυτό σας καλούμε όλους σε εγρήγορση.
Μια μικρή ομάδα ανθρώπων των γραμμάτων και της τέχνης συγκρότησε την «Επιτροπή Πρωτοβουλίας» έχοντας τις πύλες της ανοιχτές περιμένοντάς σας. Φιλοδοξούμε η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας» να μεγαλώσει. Για να μπορέσουμε να σηκώσουμε το βάρος της: «Ένωσης Ελλήνων Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων» (Ε.Ε.Σ.Π.Η.) όλοι μαζί. Προς το παρών δεν ανακοινώνουμε κενές εξαγγελίες. Η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας» ξεκίνησε τη δουλειά προσφέροντας την «Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων» (Ε.Ε.Σ.Π.Η.)

Τέλος θα μας βρείτε στις ιστοσελίδες:
www.kalami.net      www.metanastis.com
       www.fasoulas.de

Σας περιμένουμε «Επιτροπή Πρωτοβουλίας»

Προσεχώς θα σας γνωστοποιήσουμε το καταστατικό της ΕΕΣΠΗ

 

ΕΠΕΨ                               ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ