ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Αδέσμευτο περιοδικό στο  διαδίκτυο 

Εκδίδεται από επιτροπή

: dialogos@t-online.de

  "METANASTIS"    
 Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου

Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ

www.metanastis.com

 

Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επιστολικής Ψήφου ΕΠΕΨ 

Λογοτεχνία της διασποράς
Λογοτέχνες και φίλοι

Επιτρέπεται 
η αναδημοσίευση
 και μετάδοση των
ηλεκτρονικών σελίδων του
αρκεί ν' αναφέρεται 
τ' όνομά του

                                     

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ
(Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ) (1ο και 2ο μέρος)
του Βάγιου Φασούλα

«Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίζουμε απ’ τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο»
Γιάννης Ρίτσος

Ο Βάγιος Φασούλας, γράφει ποιήματα, όχι, βέβαια για να ξεχωρίσει απ’ τον κόσμο, αλλά για να σμίξει τον κόσμο, να σμίξει τον ελληνισμό, να ευαισθητοποιήσει τους Έλληνες της διασποράς, μέσα απ’ τους στίχους του να δώσει το μεγαλείο της Ελλάδας, να «τραγουδήσει» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ μέσα από οδύνη για τα δεινά, τους πολέμους, επιθέσεις των βαρβάρων, ολοκαυτώματα, το φασισμό, τη φρίκη του εμφυλίου, αλώσεις, εθνικές συμφορές, προδοσίες όπως της Κύπρου, μετανάστευση, προσφυγιά, αλλά και μέσα από θριάμβους, όπως η Επανάσταση των «Ραγιάδων», όπως η εποποιία της Εθνικής Αντίστασης και όπως η ομόνοια και η ενότητα στις δύσκολες ώρες και μπόρες.
Αυτή η λαχτάρα και η έγνοια και το χρέος προς την Ελλάδα , είναι σπάνιες αρετές στην εποχή μας. Γι’ αυτό οι στίχοι του Βάγιου Φασούλα κρύβουν μοναδική απαράμιλλη ομορφιά, έχουν ψυχή, ρωμαλέα εκφραστική δύναμη, περιέχουν ιδέες και πρόοδο και όλο το ποίημα, ένας ύμνος και ταυτόχρονα θρήνος για τις μέρες δόξας και τις μέρες ντροπής(όταν την Ελλάδα την ξεπουλούσαν οι διάφοροι Ανταλκίδες κουίσλινγκ, αρνησιπάτριδες).
Τέτοια βιβλία, σαν αυτό του φίλτατου Βάγιου, που γράφτηκε με αγάπη και πόνο, αλλά και με αισιοδοξία πρέπει να περνάνε στα σχολεία, για να τα διαβάζουν τα ελληνόπουλα και να αγαπούν την Πατρίδα και όλον τον κόσμο. Αυτήν την πατρίδα που μας την παρέδωσαν οι Σαλαμινομάχοι, οι Θρασύβουλοι, οι καλλιτέχνες και οι φιλόσοφοι και οι ποιητές και οι Υψηλάντηδες και οι Φεραίοι και οι Εαμίτες, οι Βελουχιώτηδες, μέσα από αίμα και θυσίες, για να ζούμε εμείς ελεύθεροι και να την προστατεύουμε από επίορκους, ευρωλάγνους και ξενόδουλος.

Τρίκαλα - Ιούνης 2001
Πρεκατές Αντώνης - Φιλόλογος
Γαριβάλδη 20 & Απόλλωνος
τηλ. 0431 76176
42100 Τρίκαλα - Griechenland

 

ΕΠΕΨ                               ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ