η φωνή σου

η στήλη μας

Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΣΠΗ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 

Επιστολές και μηνύματα φίλων και αναγνωστών του Μετανάστη

 

Αγαπητέ "Μετανάστη" σας στέλνω τις ευχαριστίες μου πρώτα ως άτομο και δεύτερον ως ένας ακόμα αγωνιστής για τα κοινά ιδεώδη αυτά που ενώνουν όλους τους Έλληνες που ζουν στην ξένη, ένα ευχαριστώ από όλους εμάς που για την προβολή του επερχομένου βιβλίου μας Ανθολογία της Ξενιτιάς. Ήταν κάτι που έλειπε από τον κόσμο των Ελλήνων μεταναστών, μια πνευματική τροφή είναι κάτι που γίνετε για πρώτη φορά, κι φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας μελλοντικώς.

Επίσης θέλω να εκφράσω δημοσίως τας ευχαριστίας μου στον φίλο κ Βάιο Φασούλα που είχε την πρωτοπορία αυτής της ιδέας. Κι εγώ απ τη σκοπιά μου φωνάζω Έλληνες της Διασποράς, Έλληνες όλου του κόσμου ΕΝΩΘΕΙΤΕ, τα συμφέροντα είναι κοινά για όλους μας.

Σας ευχαριστώ 

Γαβριήλ Παναγιωσούλης

Νέα Υόρκη, 19/2/02 

 

Σχόλιο : Οργάνωση χωρίς καταστατικό. (Επιστολές)


Kalhmera sas,
Olws tyxaiws episkefthka to site sas kai to blepw poly endiaferon. Ontws metanasths ki egw sth poly makrinh Venezuela sas stelnw tous xairetismous mou kai sas eyxomai kathe epityxia.
Mazi na sas proskalesw kai sth dikh mou selida.
 Stratos Doukakis
Valencia, Venezuela
www.aeolos.net
www.apn.gr/gianaminhanomaste.htm 

Ευχαριστώ τον αγαπητό κ. Βάιο Φασούλα για την πληροφορία που μου έστειλε σχετικά με το "ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ."
Επί τη ευκαιρί στέλνω τους χαιρετισμούς μου σε όλους τους Έλληνες, και ειδικά στους παγκόσμιους μετανάστες, από μια ακραία γωνιά του κόσμου, Μετανάστης στην Αμερικανική Ήπειρο, και διαμένοντας στην Νέα Υόρκη.
Με πατριωτικούς Χαιρετισμούς
Νέα Υόρκη
Γαβριήλ Παναγιωσούλης


Διαβάζοντας το άρθρο του αγαπητού κ. Β. Φασούλα σχετικώς με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης…! ), τα οποία είναι τέτοια (ευτυχώς που υπάρχουν κι εξαιρέσεις) ώστε σπέρνουν μια οραματική επιφανειακοί νάρκη του εγκεφάλου, ή ακόμη και μια σεξουαλική υπερδιέγερση προσφέροντας μακάβριες εικόνες Σεξ και τρόμου στο γυαλί. Με αυτόν τον τρόπο του αφαιρούν την πρωτοβουλία να σκεφθεί, (του Εγκεφάλου) χαλαρώνουν τα ήθη, και τον καθιστούν έρμαιο μιας κουτσομπολίστικης αναμονής των επομένων επεισοδίων, εικόνων. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ασκούν και μια κατευθυντήριο δύναμη στις πλατυές μάζες του λαού, σύμφωνα με τα συμφέροντα τής ολιγαρχίας, που υπηρετούν, υπηρέτες των κάθε περιστασιακών ιθυνόντων. Μια καθαρή πλύση εγκεφάλου με το να σου παρουσιάζουν άχρηστα προϊόντα υποσχόμενοι την ευτυχία σου αν τ' αγοράσεις, στην υπερκαταναλωτική κοινωνία που ζούμε. Αντιθέτως ένα καλό βιβλίο σου προσφέρει, την κοινωνία ολόκληρη μέσα απ' τις σελίδες του. Το φυλάγεις σαν διαμάντι και ψάχνεις να βρεις μια μοναχική γωνιά, να το διαβάσεις, να το απολαύσεις, με την ησυχία σου, να μην ακούγεται ούτε μύγα. Σκέφτεσαι μαζί του, ζεις στις σελίδες του κλαις όταν κλαίνε, γελάς όταν γελάνε, ταξιδεύεις μαζί του, σταματάς να αναπνεύσεις, κοιτάς τον εαυτό σου να τον γνωρίσεις αν πράγματι είσαι εσύ ο ίδιος, κι όταν το τελειώσεις ψάχνεις να βρεις τον σκοπό της Ύπαρξης του ανθρώπου πάνω στη μητέρα γη! Είχες μεταφερθεί σε μια ευτυχισμένη αιθέρια αλτρουιστικοί κατάσταση, με μια αμφιβολία στην καρδιά, αν πράγματι είσαι εσύ ο ίδιος, βλέποντας τον εαυτό σου σαν ένα ακόμη κόκκο άμμου της μητέρας γης, που γλύφουν τα κύματα έως να τον καταπιούν.

Χαιρετισμούς
Νέα Υόρκη
Γαβριήλ Παναγιωσούλης


 

Επιστολές

κεντρική σελίδα