η φωνή σου

η στήλη μας

Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

    ΤΑ ΝΕΑ , 22-03-2002 ,Σελ.: P27
    Κωδικός άρθρου: A17296P273

«Κομμάτι μόνον του τηλεοπτικού αίσχους»
Τα μαύρα του ΛΑΚΗ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ
Τα κόκκινα του Μάγειρα

Ότι τα συγκεκριμένα τηλεοπτικά προϊόντα, «τα ηθικά διαφθορεία»- "Βig Βrother", "Βar" - αποτελούν εκπόρνευση της ιδιωτικής τηλεόρασης δεν χωρά αμφιβολία. (To «Μπιγκ Μπρόδερ» και τα, Σια, δεν εκπορνεύουν μόνο τη συνείδηση των Ελληνίδων και Ελλήνων, αλλά των ανθρώπων ολόκληρης της Υδρογείου, είναι το επιστημονικά επιμελημένα «ηθικοπλαστικά» όργανα μιας δράκας Υπέρ-Μασόνων της Παγκοσμιοποίησης που κατευθύνει, ωσάν αγέλη εριφίων, την ανθρωπότητα στον όλεθρο και την καταστροφή.) Ότι δεν είναι τα μόνα, είναι επίσης αναμφίβολο. Ότι οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι « ου γαρ οίδασι τι ποιούσι» συμμετέχοντες, είναι επίσης αλήθεια, «συμφωνώ: είναι αλήθεια.» Για μένα η κίνηση του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου, αν και άργησε ένα χρόνο, αν και αναφέρεται μόνο σ' ένα κομμάτι του καθημερινού τηλεοπτικού αίσχους που προβάλλεται στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση, είναι μία κίνηση ελπιδοφόρα. -Dum spiro spero,«όσο ζω ελπίζω» ας είμαι και μοσχάρι, περί μόσχων του αλαλούμ «μπανιστίρ ντουλάπ» πρόκειται. Ουσιαστικά θα ήταν και αποτελεσματική η κίνηση αυτή αν προερχόταν από το τηλεοπτικό κοινό, τον κόσμο, στην περίπτωση που αποφάσιζε να επανεξετάσει το κριτήριό του για το τι βλέπει. «Δεν έχει πλέον κριτήριο ούτε μάτια έχει»Δεν θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος έχει φτάσει σε σημείο να τρώει ό,τι του δίνουν. Δυστυχώς του αρέσει το φαγητό αυτό. «θα φάει και τα κακά του μια μέρα» Κι αυτό είναι ανησυχητικό «σίγουρα πολύ ανησυχητικό». Πως οι άνθρωποι της τηλεόρασης -σε συνεργασία με τον παγκόσμιο σιωνοφασισμό- κατάφεραν να κάνουν ένα χαρισματικό κοινό, όπως το ελληνικό, να μοιάζει σαν να είναι ηλίθιο, άβουλο, κακόγουστο και διαστροφικά βλακώδες

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ.»

«Γίνεται συστηματική επίθεση στον εγκεφαλικό χώρο των πληθυσμών της Γης με μακρόπνοα προγράμματα, έτσι, όχι μόνο εξαλείφονται οι έννοιες, αγάπη, πατρίδα, παραδοσιακή οικογένεια, υπερηφάνεια φυλής, θρησκεία, πολιτισμός, αλλά με απαστράπτουσα αίγλη προωθείται δια μέσου παραισθήσεων η βαθμιαία εξαθλίωση της ανθρώπινης σκέψης. Ο Σιωνοφασισμός και οι διάφοροι μυημένοι σ΄ αυτόν που μας κυβερνούν και ανήκουν στην πυραμίδα της αόρατης κλίκας, των μυστικιστών, λειτουργούν μ΄ένα εντελώς αντίθετο πλαίσιο σκέψης απ΄ ότι οι φυσιολογικοί άνθρωποι. Είναι καιρός πλέον να περάσει η ανθρωπότητα από το λόγο στην πράξη. Όπου στήνονται τέτοια διαφθορεία να παίρνει τον κασμά και το φτυάρι και να τα γκρεμίζει. Όχι για να σταματήσει την παγκοσμιοποίηση, αλλά τη σιωνοφασιστοποίηση. Να βάλλει φραγμό στην προγραμματισμένη εκκένωση του εγκεφάλου έτσι ο παλιός κόσμος μέσα στον νέο να μην εξαφανίζεται, αλλά να συμπεριλαμβάνει, τον πατριωτισμό, την εθνική ταυτότητα την ιστορία, τη γλώσσα, τα ήθη και έθιμα. Γιατί μπαίνει το ερωτηματικό, όταν στο μέλλον και δεν είναι μακριά, τα παιδιά θα γεννιούνται σε εργοστάσια και όχι στην κοιλιά των μανάδων τους, αλλά ακόμη, αν και όταν, ρομποτοποιηθεί ο άνθρωπος, ποίοι θα είναι εκείνοι οι υπεύθυνοι προγραμματιστές, που θα αποφασίζουν για τη μόρφωση τον προγραμματισμό και την στοιχειοθέτηση της σκληρής πλάκας; Γιατί και τα ρομπότ, αφού θα είναι συνέχεια του ανθρώπου, δεν αποκλείεται να έχουν και θρησκεία. Σε τι είδους Ναό θα συναθροίζονται; Σε Ναό Βασιλικού, Γοτθικού ρυθμού, σε Μιναρέ ή σε Συναγωγή;»

Τα κόκκινα του Μάγειρα

Μάγειρας  26.03.2002
metanastis@t-online.de 

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

 

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.
 

 

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

 ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)