η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

    «Τρομοκρατίαν» αθήναζε

Προς Αριστοφάνη!

Σύντροφε Αριστοφάνη, σήμερα 13.08.2004 στις 7.00 η ώρα το πρωί σου γράφω αυτό το γράμμα. Σίγουρα θα απορήσεις πως μετά από 2449 χρόνια Σε θυμήθηκα. Θα σου λύσω αμέσως την απορία. Σήμερα στις 13.08.2004, 20.15΄ η ώρα αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην πατρίδα σου την Αθήνα.

Πανηγύρι να δεις. Μεγάλος σαματάς ολόκληρος ο ντουνιάς θα είναι παρών, όχι βέβαια για το citius, altius,fortius - συνέχεια, ψηλότερα, γρηγορότερα -  ούτε και για το mens sana in corpore sano - νους υγιής εν σώματι υγιεί- το καλύτερο δώρο της θειας φύσεως, αλλά μιλάμε για σωστή ζωοπανήγυρη.

Μέσα στην Αθήνα δεν βλέπεις τίποτε άλλο παρά τσούρμα τα μαύρα γεράκια, FBI, CIA, MOSSAD (για την τελευταία θα σου εξηγήσω αναλυτικότερα) οπλισμένοι να περιφέρονται επιδεικτικά. Που να ζυγώσει κουκουβάγια, όσο για τις «Όρνιθες» Σου, αυτές δεν έχουν ούτε σπασμένη δίφθογγο να κακαρίσουν, τις έχουνε στο στόχαστρο του θανάτου.

Εκείνη δε την Λυσιστράτη Σου, την έχουνε πορνέψει, αντί να φωνάζει ειρήνη, την έχουν βάλλει τσίτσιδη, γυμνή πρόκληση στο μέτωπο του πολέμου, να παραπλανήσει του νέους, με το ένα χέρι να κρατάνε το πέος τους, με τ΄ άλλο το ντουφέκι.

Κι εκείνος ο Διόνυσος που τον είχες στείλει στον δη να κάνει ποιητικό διαγωνισμό δεν πίνει άλλο κρασί, τον δίνουνε κάτι σκονάκια και βλέπει φανταχτερές πεταλούδες, αυνανίζεται και διαβάζει Ταλμούδ.

Αν δεν σου είναι γνωστό: είναι το κιτάπι που διδάσκει την τέχνη της δολιοφθοράς, της καταστροφής, αποτελεί τη μήτρα της Παγκόσμιας Συνομωσίας και αναθρέφει τα τσογλάνια της MOSSAD τους αδίστακτους τρομοκράτες δολιοφθορείς, που κυκλοφορούν με το έτσι θέλω μέσα στην Αθήνα χωρίς να ξέρουμε τι μας ετοιμάζουν. Τις «Σφήκες» Σου τις έχουνε ταΐσει μεταλλαγμένες τροφές και τις έχουν βγάλει εκτός μάχης, δεν έχουνε πια κεντριά δεν μπορούν να κεντρίσουν. Λένε μάλιστα, με τις μεταλλαγμένες τροφές, μετά από μερικούς αιώνες όλοι οι Αθηναίοι θα ξαναγυρίσουν στα τέσσαρα και θα βγάλουν πάνω από τ΄ αυτιά τους και κέρατα.

Του Δια, του προστάτη των Ολυμπιακών Αγώνων έκοψαν λέει το δεξί του χέρι για λόγους ασφαλείας, μη τους σύρει κάποιο κεραυνό.

Εσύ που βρίσκεσαι τώρα εκεί πάνω στους οίκους του ουρανού αν περάσει κάποιος αστροναύτης, αδερφάκι του Ίκαρου, αλλά έχει σιδερένια φτερά που δεν λιώνουν, να μας στείλεις κανένα γραφτό σου να το δημοσιεύσουμε. Να συμβάλλεις στη προσπάθεια του ανθρωπίνου πνεύματος να δαμάσουμε τα ανθρωπόμορφα τέρατα.

Αι Χάριτες τέμενός τι λαβείν όπερ ουχί πεσείται διζόμεναι, ψυχήν εύρον Αριστοφάνους - Οι Χάριτες, ζητώντας ναό ακατάλυτο βρήκαν την ψυχή του Αριστοφάνους.

Επιθανάτιο επίγραμμα αφιερωμένο από τον Πλάτωνα.

Μάγειρας, 13 Αυγούστου 2004

metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

 

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.
 

 

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

 ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)