η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

  

Μπίλντεμπεργκ: Η θεωρία της συνωμοσίας
( από τό BBC.Greek.com - Ιούνιος 2004 )

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 6 Ιουνίου, σε πολυτελές ξενοδοχείο της βόρειας Ιταλίας, η 50ή σύνοδος της «λέσχης Μπίλντερμπεργκ», μιας μυστικής ελίτ που έχει συχνά κατηγορηθεί πως αποφασίζει κεκλεισμένων των θυρών το μέλλον της ανθρωπότητος.

'Αν ψάξει κανείς τι υπάρχει στο Διαδίκτυο για τη λέξη «Μπίλντερμπεργκ» (Bilderberg), γράφει ένας συντάκτης του ΒBC που έχει ασχοληθεί με το θέμα, θα βρει εκατοντάδες αναφορές, ιδιαίτερα απ' όσους αρέσκονται στις θεωρίες συνωμοσίας, σε μία «μυστική παγκόσμια κυβέρνηση», στην οποία έχουν ανάμιξη οι Εβραίοι, οι μασόνοι και οι καπιταλιστές, με στόχο να θέσουν υπό έλεγχο τις τύχες του πλανήτη μας.

Η ομάδα, που πήρε το όνομά της από το ολλανδικό ξενοδοχείο στο οποίο είχε γίνει η πρώτη της συνάντηση, συνέρχεται μία φορά κάθε χρόνο--δύο εβδομάδες συνήθως πριν από την έναρξη της συνόδου του Ομίλου των 8 (G-8).

Στην ετήσια αυτή συνάντηση παίρνουν μέρος, κατόπιν ειδικής προσκλήσεως, περίπου 120 προσωπικότητες του πολιτικού, οικονομικού/επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου, ακόμη και μέλη βασιλικών οικογενειών.

Μυστικότητα

Πολύ λίγες λεπτομέρειες δίδονται στη δημοσιότητα για το τι ακριβώς συζητείται κεκλεισμένων των θυρών.

Κανείς δεν γνωρίζει τι ελέχθη στη λέσχη, δεν κρατούνται πρακτικά στις συναντήσεις αυτές και κανείς από τους δημοσιογράφους που προσεκλήθη να τις παρακολουθήσει δεν έγραψε ποτέ τι είδε και τι άκουσε εκεί.

«Το βασικό μου πρόβλημα είναι η μυστικότητα που περιβάλλει την ομάδα αυτή», τονίζει ο πρώην δημοσιογράφος Τόνι Γκόσλινγκ, που έχει αρχίσει εκστρατεία κατά της λέσχης Μπίλντεμπεργκ. «Όταν τόσοι πολλοί άνθρωποι, που έχουν δύναμη στα χέρια τους, συναντώνται σ' ένα μέρος, δικαιούμεθα να ρωτήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει.»

«Ανοησίες!» είναι η απάντηση του λόρδου Χίλι, που είχε διατελέσει στο παρελθόν υπουργός Οικονομίας της Βρετανίας και είναι ένα απ' τα ιδρυτικά στελέχη της λέσχης. «Είμαστε απλώς ένα φόρουμ συζητήσεων. Ποτέ δεν επιδιώξαμε να υπάρξει συναίνεση στα μεγάλα θέματα που μας απασχολούν.»

Κι όπως προσθέτει ο δημοσιογράφος των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς (Financial Times), Mάρτιν Γούλφ, που έχει επανειλημμένα προσκληθεί στις συναντήσεις της λέσχης, αλλά όχι για να γράψει τι διεμείφθη σ' αυτές, η άκρα μυστικότητα τηρείται για να επιτραπεί η ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων.

Ευκαιρίες

Η ιστορία έχει δείξει πως η συμμετοχή στις εργασίες της λέσχης Μπίλντερμπεργκ μπορεί να ... κάνει καλό στην καριέρα κάποιων πολιτικών.

Ο Μπιλ Κλίντον, για παράδειγμα, ήταν κυβερνήτης της πολιτείας 'Αρκανσο το 1991, όταν πήρε μέρος σε μια τέτοια συνάντηση.

Ο σημερινός πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, που παρέστη στη σύνοδο της λέσχης δύο χρόνια αργότερα, το 1993, ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης.

Συμμετοχές

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που παίρνουν μέρος στη φετινή σύνοδο της λέσχης είναι η βασίλισσα της Ολλανδίας, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζέιμς Γούλφενσον, ο επικεφαλής του μεγάλου βρετανικού ομίλου ΒΡ, Τζον Μπράουν, ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Έντουαρντς, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Coca-Cola Hellenic Bottling Company Tζορτζ Ντέιβιντ, η πρώην Κοινοτική Επίτροπος 'Αννα Διαμαντοπούλου και ο πρέσβυς της Κύπρου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Παντελίδης.

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)