η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

Στα δίκτυα του Παγκόσμιου τρομοκράτη
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 13.11.2004

Με το ξεκίνημα του Νοέμβρη είδαμε και τα ξαφνικά νύχια του χειμώνα, που αλλού περισσότερο κι αλλού λιγότερο έδειξε, στρώνοντας τον άσπρο του μανδύα στην Ευρώπη. Ένας χειμώνας, που όπως και να' χει θα περάσει. Στην Ελλάδα έφερε μαζί του τον στεγνό και αδυσώπητο «σύμμαχο», τον έναν και μοναδικό παγκόσμιο τρομοκράτη και καλό χριστιανό, ο οποίος, αυτή τη φορά, με όσος θράσος, απανθρωπιά και ανανδρία διέθετε, «έμπλεξε» την Ελλάδα στα γαμψά και πονηρά νύχια του. Έτσι, σταδιακά μεν αλλά σταθερά, από τη μια με τη μέθοδο του εξανδραποδισμού, σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα των Ελλήνων κι από την άλλη με τους εκβιασμούς και τις φοβέρες, έκατσε σαν δηλητηριασμένη βδέλλα στο σβέρκο μας και άντε να τον ξεκολλήσεις.

«Παραδοσιακός φίλος» σου λέει ο ένας, «σύμμαχος» και «εγγυητής» σου λέει ο άλλος, πρέπει να τα 'χουμε καλά μαζί του αλλιώς θα μας φάει. Έτσι λένε, αποκαλύπτοντας το θεριό που υπηρετούν τυφλά και με το ίδιος θράσος, του παγκόσμιου τρομοκράτη, παροτρύνουν τους λαούς μας, Ελληνικό και Κυπριακό, (άρχισαν οι ύαινες να ουρλιάζουν σώνει και καλά να πούνε το ναι για την ένταξη της Τουρκίας, όχι λέμε εμείς, χίλιες φορές όχι) να βοσκήσουν τα δηλητηριασμένα χορτάρια, παραγωγής MADE IN USA.

«Φίλος», «σύμμαχος», «προστάτης» και άλλα, μπερδεμένες έννοιες αποπροσανατολιστικές, κουτοπόνηρες και εγκληματικές, οι οποίες μέσω «ελλήνων» πολιτικών ή αλλιώς λινκβινταριστών και «Δούρειων Ίππων», εισάγουν τον πραγματικό και ύπουλο εχθρό από έξω προς τα μέσα, όπως έγινε στο ξεκίνημα του Νοέμβρη του 2004 με την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τον παγκόσμιο τρομοκράτη, άντε να τον πούμε και «πλανητάρχη».

Η Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δυστυχώς, «μετανάστευσε» στη γειτονική Χώρα των Σκοπίων και η «μετανάστευσή» της αυτή θα νομιμοποιηθεί. Κι αυτό, όχι γιατί το θέλησαν οι απανταχού Έλληνες Πολίτες, αλλά επειδή το θέλησαν οι άγριοι της Δύσης και οι ανθελληνικές κυβερνήσεις, που συνεργάστηκαν επί δεκάδες χρόνια γι' αυτό το αποτέλεσμα. Βέβαια τον κώδωνα του κινδύνου τον χτύπησαν εδώ και πολλά χρόνια και τον χτύπησαν οι απανταχού απλοί πολίτες, ομογενείς και γηγενείς, ιδιαίτερα ομογενείς-μετανάστες που γνωρίζουν τι σημαίνει μετανάστης, πότε, πώς και υπό ποιες συνθήκες μεταναστεύουν και ποιες είναι οι συνθήκες-προϋποθέσεις στις χώρες υποδοχής.

Για να ακριβολογούμε, ενώ η επίσημη Ελλάδα έχει στο ενεργητικό της εκατομμύρια μετανάστες δικούς της, συν τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής και του εμφυλίου πολέμου και δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ γι' αυτούς, εισήγαγε μετανάστες ασύγκριτα περισσότερους απ' όσους μπορούσε να «χωνέψει» η αγορά της. Σ' αυτό το σημείο επικεντρώθηκαν οι ανησυχίες των πολιτών της και μόνο για τους γείτονες μετανάστες και όχι για τους μακρινούς, που τα σύνορά τους δεν έχουν καμιά σχέση από τα δικά μας και οι διαθέσεις αυτών δεν είναι παρά πώς να επιζήσουν ήρεμα και ειρηνικά, μέσα στα πλαίσια της συνύπαρξης των λαών.

Αφρικανοί, Κούρδοι, Ασιάτες κλπ δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους Έλληνες και αντίστοιχα οι Έλληνες μ' αυτούς, τουλάχιστον ως σύνολα. Η ανησυχία προέκυψε από την ανεξέλεγκτη εισροή των Αλβανών, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν προβάλει και προβάλλουν τις ηλίθιες αξιώσεις τους περί «μεγάλης» Αλβανίας και δεν συμμαζεύεται. Και βέβαια δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτές οι αξιώσεις είναι όντως ηλίθιες, συνεπώς μη πραγματοποιήσιμες ή όχι. Θέλουμε να πιστεύουμε πως ή έξαρση των τελευταίων ημερών των Ελλήνων Πολιτών ενάντια στις Αμερικανικές ληστρικές αποφάσεις, είναι συμπυκνωμένη από την χιλιάδων ετών ιστορία του τόπου μας. Επίσης, θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι «φίλοι» μας οι Αμερικάνοι θα επανεξετάσουν το ζήτημα, καθώς και οι γείτονες «μακεδόνες» που κοκορεύονται για το «θείο» δώρο που δέχτηκαν από τον «μπαμπά» Μπους. Με όσα λοιπόν συνέβησαν στο ξεκίνημα του Νοέμβρη του 2004, με την αναγνώριση των Σκοπίων σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας», δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε κατά πόσο μπορούμε να προβάλλουμε τις ανησυχίες μας ή σιγά-σιγά να τις χωνεύουμε για τα επόμενα εθνικά μας θέματα: Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Αλβανικό και άλλα, που προς το παρόν βρίσκονται σε χειμερία νάρκη.

Κλείνοντας να στείλουμε κι ένα μήνυμα στους Έλληνες πολιτικούς, που ενώ βλέπουν το γκρεμό τον παρουσιάζουν πεδιάδα. Ας αφήσουν τις «ξιφομαχίες» μεταξύ τους, διότι κάθε άλλο παρά ιππότες είναι και ας σηκώσουν για μια φορά το καμπουριασμένο απ' την υποταγή ανάστημά τους ενάντια στους «φίλους» τους, που παίζουν στα χέρια τους και τη μοίρα μας και την ιστορία μας. Αν και είναι αργά, όσο αφορά το Σκοπιανό, λύσεις ακόμα υπάρχουν. Φτάνει μόνο το Ελληνικό Κράτος να τις διεκδικήσει. Ίσως τότε συνετιστούμε κι εμείς και αποσύρουμε μερικές φράσεις που δεν τους τιμούν.

ΕΕ-Γερμανία,  13. Νοεμβρίου 2004

www.fasoulas.de
Vaios@fasoulas.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)