η φωνή σου

η στήλη μας

Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

  Μαύρα-Κόκκινα
Τα μαύρα δικά τους-Τα κόκκινα δικά μας

ΤΑ ΝΕΑ, 08-07-2004, Σελ.:N07, Κωδικός άρθρου:A17983N071, ID:423163, ΕΙΡΗΝΗ Δ. ΚΑΡΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Στοπ ατλαντιστών σε Σημίτη

Θύμα της αντιπαράθεσης στους κόλπους της E.E. -για πιο λόγο και θύμα; -Προς ναυάγιο τα ευρωπαϊκά του σχέδια.
Σε ναυάγιο οδηγούνται, όπως όλα δείχνουν, τα
σιωνοφασιστικά ευρωπαϊκά σχέδια του κ. Σημίτη.
H θέση του ειδικού συντονιστή
που είχε προβληθεί για την προώθηση του -ενός ελεγχόμενου από την σιωνιστική κάστα- Ευρωπαϊκού Συντάγματος, για την οποία ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, Μονισμός κατά Δυϊσμού, φαίνεται ότι καταργείται πριν καν θεσμοθετηθεί.
Έτσι η προοπτική για το επόμενο βήμα του πρώην,
κρυφοσιωνιστή πρωθυπουργού - την ανάληψη της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα θεσμοθετηθεί το 2006 - γίνεται τώρα εξαιρετικά δύσκολη. Ο κ. Σημίτης φαίνεται ότι πέφτει θύμα της αντιπαράθεσης που υπάρχει στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες ενοποίησης και στους ατλαντιστές, του αόρατου σιωνοφασιστικού μηχανισμού, οι οποίοι έγιναν πολύ πιο ισχυροί μετά τη διεύρυνση.
Οι τελευταίοι θεωρούν πως μια επιτροπή σοφών,
από εκείνους των πρωτοκόλλων της ΣΙΩΝ για την προώθηση του Συντάγματος, στην οποία μάλιστα θα είχε ρόλο συντονιστή ένας κατ' εξοχήν ,κρυφοσιωνιστής και, ευρωπαϊστής όπως ο κ. Σημίτης, δεν θα δυσκόλευε τη θέση τους.
Ιδίως καθώς πολλοί εξ αυτών - όπως ο κ. Μπλερ - έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν σε δημοψηφίσματα στις χώρες τους για την έγκριση του Συντάγματος και αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες από τους ευρωσκεπτικιστές. Την αρνητική εισήγηση για τη συγκρότηση της επιτροπής των σοφών,
των πρωτοκόλλων της ΣΙΩΝ, που είχε αποφασίσει η τελευταία Σύνοδος Κορυφής της Ένωσης έκανε στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Μονίμων Αντιπροσώπων (COREPER) η ολλανδική προεδρία. Σημειωτέον ότι από τα 450 εκατομμύρια της ΕΕ γι' αυτήν την επιτροπή δεν είχε ακουστεί παρά μόνον το όνομα του κ. Σημίτη. (Από τότε που θα περνάμε μέσα στον οργανισμό των κρατών με το δηλητήριο της φιλελευθερίας όλη η πολιτική τους σύσταση έχει μεταβληθεί).
Αφού έλαβε τον λόγο η ολλανδική προεδρία, πολλές χώρες έσπευσαν να διατυπώσουν ερωτηματικά για τη συγκεκριμένη επιτροπή, θεωρώντας ότι παρεμβάλλεται στο εσωτερικό
κάποιο πολιτικό, σιωνιστικό, «παιχνίδι» όσον αφορά το ρόλο της καθεμιάς. Άλλωστε, έχει ήδη αποφασισθεί ότι σε εννέα τουλάχιστον χώρες θα γίνει δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα της Ένωσης. Μια σιωνιστική «ομπρέλα» στο χώρο της Ένωσης σε αυτήν τη διαδικασία δε θα ήταν επωφελής για τις κυβερνήσεις τους, έλεγαν οι γνωρίζοντες τις Βρυξέλλες και τις διαδικασίες.

Ολοκληρωμένο πλάνο

Πάντως, παρά την προηγούμενη απόφαση - κατ' αρχήν - του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Σημίτης είχε εκμυστηρευθεί σε συνεργάτες του πως τίποτε δεν έχει τελειώσει κι όλα είναι εκκρεμή σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό του μέλλον. Είχε, ωστόσο, ολοκληρωμένο πλάνο ετοιμασμένο από τους «κάτσα» της σιωνοφασιστικής κάστας για το τι θα έκανε εάν αναλάμβανε το πόστο του «διαμεσολαβητή» για το Σύνταγμα. -Εγώ ειμί το ών-
Οι ίδιοι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού
-όνομα και μη χωριό- επέμεναν πως το κύριο πλεονέκτημα του κ. Σημίτη είναι ακριβώς το γεγονός ότι κατάφερε, σε δύσκολες συγκυρίες, να συγκεράσει τις απόψεις όλων στην Ένωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πόλεμος κατά του Ιράκ, ήταν ανοιχτός σε όλους, στην περίπτωση μάλιστα, όπου ορισμένες χώρες της Ένωσης μετείχαν. Ο κ. Σημίτης, ως προεδρεύων τότε, όπως ο κούκος που κουβαλάει τ΄ αυγά του σε ξένες φωλιές, μπόρεσε να «βγάλει» ερμαφρόδιτα συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, παρά τις κόντρες, όπως κι εκείνη επί της κυβερνήσεως του, που δεν ήταν υπέρ του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία, αλλά δεν είπε και το όχι. φηναν -προγραμματισμένα-έτσι να διαφανεί πως ενδεχομένως να επανεκτιμηθεί το ενδεχόμενο αξιοποίησής του. Και στο μέλλον
Κύκλοι των Βρυξελλών, που αντιλήφτηκαν από πού ερχόταν το φορτίο του άλατος, δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο ο κ. Σημίτης να κόπηκε για λόγους άλλους, που επιτρέπεται να το σκέπτονται αλλά όχι και να φωνάζουν - δηλαδή, να μην πάρει προβάδισμα στη διεκδίκηση της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που είναι γνωστό ότι επεδίωκε ο πρώην πρωθυπουργός. ή μάλλον επεδίωκαν κάποιοι.
Ενδεχομένως, όλα αυτά έπαιξαν, ρόλο στην απόρριψη του πρώην πρωθυπουργού, αλλά ακόμη να έχει παίξει και η «ικανοποίηση» των Σοσιαλιστών ότι θα πάρουν την έδρα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι αλλά και μια... περίεργη συγκυρία: ο κ. Σημίτης θα έπρεπε να συστεγασθεί (και να συγχρημοτοδοτηθεί) από τη γενική γραμματεία του Συμβουλίου - δηλαδή, από τον επίσης σοσιαλιστή κ. Σολάνα, που είναι γνωστός για τον συγκεντρωτισμό του»

Για τα κόκκινα - Μάγειρας, 09.07.2004

metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει" το μέλλον
George Orwell

 

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.
 

 

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

 ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)