η φωνή σου

η στήλη μας

Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

    ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ
του Υποστρατήγου ε. α  K.  Χ. Κωνσταντινίδη, 01.08.2004

Από την κ. Tereza Hampton εκδότρια του Capitol Hill Blue πληροφορούμεθα ότι:

1/ Ο Πρόεδρος Μπους χρησιμοποιεί ισχυρά αντι-καταθλιπτικά φάρμακα για να ελέγχει την κατάθλιψη, την ελαττωματική του συμπεριφορά και την παράνοια.

2/ Τη συνταγή των  φάρμακων γράφει  ο γιατρός του Λευκού Οίκου, συνταγματάρχης Richard J. Tubb. Αυτά όμως  δύνανται να βλάψουν την διανοητική ικανότητα του Προέδρου και να του μειώσουν τόσον την φυσική  αντοχή όσον και την ικανότητα να ανταποκριθεί σε μια κρίση στα καθήκοντα του , λένε ιδιαιτέρως οι βοηθοί του .

3/  Η φαρμακευτική   αγωγή κρίθηκε αναγκαία μετά την αφύσικη συμπεριφορά του Προέδρου Μπους να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε συνέντευξη τύπου για τη σχέση του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Enron κ. Kenneth J. Lay που χρεοκόπησε προσφάτως. Ο Πρόεδρος αντί να απαντήσει το έβαλε στα πόδια,  και πίσω στα παρασκήνια άρχισε να  ξεφνίζει στους βοηθούς του ακατονόμαστες φράσεις όπως « διώξτε αυτούς τους "motherfuckers" από μένα. Αν δεν μπορείτε θα βρω κάποιον άλλον που μπορεί» Γειά σου μεγάλε ! Τι  αρχιτρομοκράτης  είσαι;

4/  Η ψυχική υγεία  του Προέδρου έχει γίνει θέμα συζητήσεως και ψίθυρων στην Ουάσιγκτον τους τελευταίους μήνες. Το  έντυπο  Capitol Hill Blue έκανε πρώτο ρεπορτάζ  στις 4 Ιουνίου  αναφορικά  με τους προβληματισμούς των βοηθών του προέδρου για τα ψυχικά ανεβοκατεβάσματα και τα αισχρά  ξεσπάσματα του.

5/ Καίτοι το δημοσίευμα διεψεύσθη από τους ανθρώπους του προέδρου σαν προπαγανδιστικό κατασκεύασμα , τούτο επιβεβαιώθηκε και από τον κορυφαίο ψυχίατρο του Πανεπιστημίου  George Washington, Δρ. Justin Frank(προφανώς Εβραίος) στο βιβλίο του «Bush on the Couch: Inside the Mind of the President» (Ο Μπους στον καναπέ: Μέσα στο Νου του Προέδρου)

6/ Ο Dr. Frank διέγνωσε ότι ο Πρόεδρος είναι παρανοϊκός και μεγαλομανής. αποθεραπευθείς αλκοολικός? Χρόνιο χαρακτηριστικό σαδισμού από την παιδική του ηλικία , έκανε παιχνίδι βάζοντας κροτίδες   στους βατράχους για να εκραγούν , προσβάλλει δημοσιογράφους,  τέρπεται με τις θανατικές εκτελέσεις και χτυπούσε τις παλάμες  του ευχαριστημένος πριν από το βομβαρδισμό της Βαγδάτης .  Κατά τον Dr. Frank όλα αυτά είναι ένδειξη αστάθειας.

7/ Έκτοτε άρχισα να τον παρατηρώ τι έλεγε και πως φερόταν,  λέγει ο Δρ. Frank. Διέγνωσα άτομο διαταραγμένο. Δείχνει σαν ένα  πρώην  πότη του οποίου ο αλκοολισμός   έχει  σταματήσει αλλά δεν έχει θεραπευθεί.

8/ Τα συμπεράσματα  του Dr. Frank έγιναν αποδεκτά και από άλλους διακεκριμένους ψυχιάτρους, περιλαμβανομένου του Dr. James Grotstein καθηγητού της Ιατρικής  στο Πανεπιστήμιο UCLA, του Dr. Irvin Yalom, καθηγητού της Ιατρικής στο Stanford .(προφανώς Εβραίοι αμφότεροι) Βέβαια και ο δημοκρατικός υποψήφιος κ. John Kerry(εβραϊκής καταγωγής) περίπου τα ίδια λέγει  για το Ιράκ και την τρομοκρατία( θα κάνει τη δουλειά με άλλους), άρα κι' αυτός ψυχίατρο θέλει , όπως το πλείστον των Αμερικανών . Σκεφθήκατε όμως ποτέ ότι αυτός ο βλαμμένος ηγέτης κρατά στο "μαύρο βαλιτσάκι" τις κλείδες 10.000 Πυρηνικών  Κεφαλών και άλλων πολλαπλάσιων συμβατικών εκρηκτικών  και είναι ο μόνος που έχει δικαίωμα να τα ρίξει; Νοιώθετε  ασφαλήςΜπρρρρ. Εγώ δεν νοιώθω.

http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
 http://www.achilleous.co

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

 

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.
 

 

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

 ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)