η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

Νικόλαος Μάρτης
Πρώην Υπουργός
Καισαρείας 8
115 27, Αθήναι
τηλ.: 210-777.88.00

Αθήναι, 12 Οκτωβρίου 2004

 

ΠΡΟΣ Τον Πρέσβυν του Ισραήλ
κ. ΡΑΜ ΑΒΙΡΑΜ

Ενταύθα

 

Κύριε Πρέσβυ,

Την 8η Ιουλίου 2004, όπως ανεκοινώθη με πανηγυρικούς τόνους από τον Τύπο των Σκοπίων, το Ισραήλ υπέγραψε στα Σκόπια, συμφωνία με την FYROM για συνεργασία εις τους τομείς Επιστημών, Πολιτισμού και Παιδείας και ότι εχρησιμοποιήθη εις την συμφωνίαν το Συνταγματικό όνομα της Δημοκρατίας αυτής, δηλαδή «Μακεδονία» . Οι εισηγηθέντες την υπογραφήν της συμφωνίας αυτής εμφανίζουν το Ισραήλ ότι περιφρονεί τον Ο.Η.Ε. ο οποίος αναγνωρίζει την δημοκρατίαν αυτήν ως FYROM και όχι «Μακεδονία».

Η συμφωνία υπεγράφη από την Πρέσβειρα του Ισραήλ στα Σκόπια παρουσία του Γενικού Γραμματέως του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, ο οποίος δήλωσε ότι το Ισραήλ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», διότι η χώρα αυτή επιδιώκει να ενταχθεί στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

Η χώρα αυτή πράγματι επιδιώκει να ενταχθεί εις την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, η υπογραφείσα όμως σύμβαση συνδέσεως της με την Ε.Ε. αλλά και το ΝΑΤΟ υπεγράφη ως συμφωνία της FYROM (όχι Μακεδονίας).

Εις την Ιστοσελίδα όμως της Κυβερνήσεως των Σκοπίων αναφέρεται, προς εξαπάτηση των αφελών και ανιστόριτων, ότι η Δημοκρατία της «Μακεδονίας» (όχι η FYROM) υπέγραψε συμφωνία σύνδεσης με τα (κατανομαζόμενα) 15 κράτη της Ευρώπης (και όχι με την Ε.Ε. που υπάρχει στο επίσημο κείμενο), με συνέπεια να προβάλλεται ότι τα 15 κράτη-μέλη της Ε.Ε. και αυτή η Ελλάς να δέχονται το όνομα Μακεδονία (Ντοκ. 12).

Το επιχείρημα συνεπώς του Γενικού Γραμματέως του Υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ στηρίζεται σε μια κραυγαλέα απάτη.

Οι Σκοπιανοί εξηπάτησαν και το Βατικανό όταν το 1986 παρουσίασαν σε έκθεση στο Βατικανό Βυζαντινές-Ελληνικές εικόνες ως «Μακεδονικές» και αναγκάστηκε να επέμβει ο Πάπας Ιωάννης Παύλος και το Βατικανό να ζητήσει συγνώμη με την δήλωση: «Παγιδευτήκαμε από τους Σκοπιανούς».

Η Πρέσβειρα του Ισραήλ που υπέγραψε την συμφωνία αλλά και ο Γενικός Γραμματεύς του Υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ, εξέθεσαν την Κυβέρνηση του Ισραήλ η οποία εμφανίζεται να θεωρεί περισσότερο αξιόπιστους τους πλαστογράφους της Ιστορίας της Μακεδονίας από την Ιουδαϊκή θρησκεία και Φιλολογία, που, όπως ανέφερε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος σε κείμενο του από 11/1/1993 προς όλες τις Εβραϊκές Οργανώσεις του κόσμου (σελ. 69-71 του βιβλίου μου «FYROM – Το αντιδημοκρατικό κατάλοιπο της Ευρώπης και το προβληματικό σύμφωνο σύνδεσης με την Ε.Ε.»), ότι αποτελούν αδιάψευστες μαρτυρίες για τον εθνολογικό χαρακτήρα των Μακεδόνων ως Ελλήνων.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κώστας Καραμανλής, Βουλευταί και ολίγα εκατομμύρια Ελλήνων της Ελλάδος και του εξωτερικού, είναι Μακεδόνες μεταξύ των οποίων και ο επιστολογράφος σας, που διερωτάται αν συνειδητοποίησαν οι εισηγηθέντες την υπογραφήν της συμφωνίας, του πώς θα ονομάζουν τους Σλάβους (σύμφωνα με ομολογίαν των) κατοίκους των Σκοπίων, διότι Μακεδόνας δεν μπορούν να τους αποκαλούν, δεδομένου ότι και με τα Εβραϊκά μόνο, αδιάψευστα στοιχεία, οι Μακεδόνες, αρχαίοι και νεώτεροι (όπως και τα ομόφωνα ψηφίσματα 11 Πολιτειών των ΗΠΑ), Μακεδόνες ήσαν και είναι οι Έλληνες.

Η Ελλάδα είναι η μόνη γειτονική χώρα που όχι μόνο βοηθά τα Σκόπια, αλλά και επιθυμεί να διασφαλισθεί η ακεραιότητα της δημοκρατίας αυτής και ενταχθεί εις την Ε.Ε. υπό την προϋπόθεσιν όμως να εγκαταλείψει τα κλοπιμαία ελληνικά ονόματα «Μακεδονία» - «Μακεδόνες» (σελ. 18 – 19 του βιβλίου μου).

Με την απόκτησιν νέου ονόματος θα αποκοπεί και ο δεσμός των γειτονικών χωρών με τους ομοεθνείς των κατοίκους των Σκοπίων, τους οποίους χρησιμοποιούν για πολιτικές επιδιώξεις των. Με νέον όνομα θα αποτελέσει η χώρα αυτή παράγοντα ειρήνης και δεν θα θεωρείται «Βόμβα στα Βαλκάνια», όπως χαρακτήρισε το 2000 τα Σκόπια ο Πάντιτ Άσταουν, υποψήφιος τότε Διοικητής του Ο.Η.Ε. για το Κόσοβο.

Οι Σκοπιανοί προβάλλουν και ότι υπάρχουν «Μακεδονικές» μειονότητες στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Αλβανία, γεγονός που προϋποθέτει ύπαρξη Μακεδονικού Έθνους σε γειτονική χώρα. Μακεδονικό όμως Έθνος ούτε υπήρξε ούτε υπάρχει διότι οι Μακεδόνες ήσαν και είναι Έλληνες, γεγονός που το γνωρίζει ο Εβραϊκός λαός περισσότερο από κάθε άλλον. Τον κωμικόν ισχυρισμόν των Σκοπιανών ότι εκπροσωπούν Μακεδονικό Έθνος τον καταδίκασαν και η Βουλγαρία και η Αλβανία. Η Βουλγαρία χαρακτήρισε ως έγκλημα Τιτοϊσμού-Σταλινισμού και οι Αλβανοί των Σκοπίων ότι ο Μακεδονισμός των είναι πλασματικός που στηρίζεται σε μύθο (σελ. 18-19 του βιβλίου).

Την Δημοκρατία αυτή ως «Μακεδονία», άμεσα ή έμμεσα, κατεδίκασαν:

1) Η Κυβέρνηση Ρούσβελτ το 1944 (Ντοκ. 1)

2) Ο Τρούμαν το 1947 (σελ. 16).

3) Ο Τζώρτζ Μπους το 1991.

4) Ο Κίσινγκερ το 1992 (Ντοκ. 2).

5) Ο Ο.Η.Ε. (Ντοκ. 3).

6) Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος (Ντοκ. 4).

                        7) Τα Νομοθετικά Σώματα 11 Πολιτειών (Ντοκ. 8).

                        8) Ο Στάλιν ο ίδιος σε δήλωση ομολογία του (Ντοκ. 5).

                        9) Οι αείμνηστοι Πρόεδροι

     α) Ο Κωσταντίνος Καραμανλής ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας (Ντοκ. 9)
     β) Ο Ανδρέας Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός (Ντοκ. 10) και
     γ) Ο Ηλίας Ηλιού ως Πρόεδρος της ΕΔΑ (ΒΗΜΑ, 12.2.1981).

Πρόσφατα, την παραμονή της συνάντησης στην Ουάσιγκτον του Έλληνα Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του Προέδρου Μπους, Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στον δημοσιογράφο Απόκη (ΒΗΜΑ       ), ότι όλοι γνωρίζουν ότι η Αρχαία Μακεδονία ήτο Ελληνική.

Οι Σκοπιανοί πλαστογραφούν αυτό που γνωρίζουν όλοι και σήμερα στα σχολικά τους βιβλία διδάσκουν ότι Έλληνες δεν έζησαν ποτέ στην Μακεδονία. Τους διαψεύδει και η Καινή Διαθήκη. Ο Απόστολος Παύλος στην Θεσσαλονίκη και Βέρροια συνήντησε Έλληνας και Ελληνίδας που επίστευσαν (ΙΖ4. 12 Πραξ. Αποστόλων).

Οι ισχυρισμοί των Σκοπιανών στερούνται και σοβαρότητος. Σκοπιανή Αρχαιολόγος την 14η Σεπτεμβρίου 2004, σε ομιλία της σε Πολιτιστικό Κέντρο της πόλεως Ρέσνης της Δημοκρατίας των Σκοπίων, είπε: «Εώς και προπολεμικά (δηλ. 2.500 χρόνια) υπήρξε λανθασμένη η εντύπωση πως οι Αρχαίοι Μακεδόνες ήσαν Έλληνες. Κάποια φορά Έλληνες δημοσιογράφοι αηδιαστικά με ρώτησαν τη γνώμη μου για την καταγωγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και απήντησα ότι: «Είχε Κινεζική καταγωγή αλλά όχι Ελληνική».

Κύριε Πρέσβυ, ζείτε στην Αθήνα.

Παρακαλώ επισκεφθείτε το Εθνικό Κέντρο Ερευνών συνοδευόμενος από τον Σκοπιανό Πρέσβυ και δείτε τις 5.000 ελληνικές επιγραφές της Μακεδονίας, καθώς και τα 11.000 ονόματα των Μακεδόνων που είναι αποθησαυρισμένα και ζητήστε όπως έχετε υποχρέωση, από τον Σκοπιανό, να σας φέρει μία μόνο ΜΙΑ επιγραφή της Μακεδονικής γλώσσας που εμπίπτει και  στη συμφωνία που υπογράψατε και αν σας φέρει μία επιγραφή τότε καλώς υπογράψατε τη συμφωνία αυτή.

Η υπογραφείσα εις τα Σκόπια συμφωνία του Ισραήλ με εξέπληξε και με απογοήτευσε διότι επί δεκαετίες που ασχολούμαι με το θέμα αυτό ως Μακεδών, ως κυριότερο επιχείρημα για την ταυτότητα των Μακεδόνων, πρόβαλα τις Εβραϊκές πηγές (Προφήται – Ταλμούδ) και μαρτυρίες Εβραίων συγγραφέων που αποτελούν αδιάψευστα ιστορικά γεγονότα, τα οποία οι Σκοπιανοί τα ποδοπατούν και με την συμφωνία εμφανίζεται η Κυβέρνηση του Ισραήλ να θεωρεί τις Εβραϊκές πηγές και μαρτυρίες μη αξιόπιστες.

   Μετά τιμής,

 

Κοινοποιείται:

Ισραηλιτικό Συμβούλιο Αθηνών.

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)