η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

Στον Κόσμο των ζωντανών φαντασμάτων και του παραλόγου!
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 6.10.2004

Συνηθίσαμε πια στους Πολέμους, στις φωτιές και στους θανάτους. Οι ομαδικοί θάνατοι συνανθρώπων μας σε καθημερινή βάση, δε μας συγκινούν πια κι ούτε μας ενδιαφέρουν. Η εξοικείωση με το θάνατο, μεγάλης μερίδας Πολιτών του Κόσμου, έχει περάσει στη ζωή μας (μακριά από τα σπίτια μας και τι μας νοιάζει) ενώ παράλληλα οι άλλοτε κινηματογραφικές ταινίες («πολεμικές», γκανγκστερικές, πορνογραφικές, καουμπόϊκες, ταινίες γενοκτονιών κλπ, κλπ) σήμερα έχουν αντικατασταθεί από τις πραγματικές ταινίες του τρόμου και τις ομαδικές σφαγές: Σφαγές φωτιάς, πείνας και δυστυχίας, αρρώστιας και φυγής προς τις «ευημερούσες»και «ελεύθερες» Χώρες, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αιώνα μας με μπροστάρη τον τρόμο.

Τρόμος, και μόνο πολύμορφος τρόμος διοχετεύεται καθημερινά στον πλανήτη όπου κατοικείται από μια ομάδα π ρ α γ μ α τ ι κ ώ ν φ α σ ι σ τ ώ ν και τρομοκρατών (κι εδώ δεν εννοούμε τους γνωστούς φασίστες,-αποβράσματα της γερμανικής κοινωνίας, αλλά ούτε και τους τρομοκράτες-φαντάσματα που μόνο τους ακούμε, κάνουνε, λένε, και φάρσες σε αεροπλάνα τώρα, ίσως φτώχυναν, λέμε εμείς) αλλά τα καμουφλαρισμένα τέρατα με δημοκρατικούς μανδύες που στόχο τους έχουν την από κάθε άποψη υποδούλωση του Πλανήτη και των λαών.

Εν τάχει αναφέρουμε την Κεντρική Ασία που δίνει ένα μεστό και Παγκόσμιο παράδειγμα το οποίο, πρόσφατα ο σημερινός αμερικανός υπουργός μυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ -καλή του ώρα ο άνθρωπος -ήρθε να το επιβεβαιώσει. Επιβεβαίωση, την οποία θεωρούμε γελοία, αποτροπιαστική, (αλλά και αποπροσανατολιστική σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους της μεγάλης Ηπείρου που σύντομα θα καλεστούν να εκλέξουν τους εκλεκτούς τους), όσο και τον εν λόγο υπουργό η τιμωρία δεν τον έχει αγγίξει. «Εξ' όσων γνωρίζω, δεν υπάρχει κάποια ισχυρή και επίσημη απόδειξη ότι ο Σαντάμ Χουσέιν και το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα συνδέονται», απάντησε ενώπιον του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη. Όταν ολόκληρη η ανθρωπότητα φώναζε μην κάνετε Πόλεμο κακούργοι, αυτοί οι κύριοι (και ως εντολοεισπράκτορες του Γιαχβέ) άνοιγαν πυρ!

Στον κόσμο των ζωντανών φαντασμάτων έχει περιέλθει ολόκληρος ο Πλανήτης, σε έναν κόσμο του παραλόγου, με φιμωμένα τα νοητικά του κύτταρα και σαβανωμένη τη δύναμή του, σ' έναν κόσμο, που επί δεκαετίες φασιστικά μιάσματα επιδόθηκαν στη διαμόρφωσή του, για να μπορούν να τον τραβούν με το χαλινάρι όπως, όπου και όταν αυτοί θέλουνε.

Παρεμπιπτόντως αυτή τη στιγμή από το χαλινάρι έχουν την Τουρκία (ή και αντίστροφα λόγω μεγάλων και ποικίλων πιέσεων από κάθε κατεύθυνση ιδιαίτερα από τη μητρόπολη των σιωνοφασιστών) που άρον, άρον προωθούν την ένταξή της στην Ε.Ε,. Τραγέλαφος κι εδώ, θα γελάσουν παρδαλά κατσίκια, μεγάλο και σύνθετο θέμα, προς το παρόν λέμε ό χ ι στον ακόμα μεγαλύτερο εξανδραποδισμό της Ε.Ε. κι ας κάτσει η γείτονας στ' αβγά της, να βγάλει πρώτα τα πουλάκια της και μετά βλέπουμε.

Μέσα σ' αυτή τη χόβολη του παράλογου θεάτρου, όπως ήταν φυσικό και επόμενο, τους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους άρπαξε η αμερικάνικη εξωτερική πολιτική με τους κομπάρσους της και βεβαίως πάντα υπό την αιγίδα και προστασία τού μεγάλου «πατριάρχη» γνωστός ως σιωνοφασισμός.

Σ' αυτόν τον κόσμο εντάσσονται και οι αμερικανές προεδρικές εκλογές, εκλογές που αυτές τις μέρες χύνεται πολλή μελάνι το πώς θα καταβροχθίσουν τους ψήφους των αμερικανών Πολιτών, μεταξύ και του ελληνικού λόμπι, το οποίο όντως έχει μια δύναμη όπως και μια υποταγή στους «μητροπολίτες» (πολιτικούς) της μεγάλης Χώρας, αφού δεκαετίες στάθηκε ανίκανο να δώσει λύσεις στο Αιγαίο και στο Κυπριακό. (Λόγια, λόγια το Ελληνικό στοιχείο, το μη πολιτικοποιημένο και το αρκετά κομματικοποιημένο αποτελεί έναν νεκρό παρανομαστή-ρυθμιστή).

Αυτοί λοιπόν, οι Πολίτες, Αμερικανοί και ενσωματωμένοι ξένοι, καλούνται να εκλέξουν ρεπουμπλικάνους ή δημοκρατικούς, τους οποίους η ανθρωπότητα τους έχει στο πετσί της σαν ένα έκτρωμα ή σαν ένα αθεράπευτο καρκίνωμα. Ας σκεφτούν οι Αμερικανοί Πολίτες, τι τους συμφέρει; Ο Πόλεμος ή η ειρήνη; Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, δηλαδή ρεπουμπλικάνοι και δημοκρατικοί, είναι εξίσου δοκιμασμένοι. Δε θα πούμε εμείς τι θα ψηφίσουν. Όμως ας δώσουν μια μάχη γκρεμίζοντας τα είδωλα που συνεχώς μεταβάλουν τον πλανήτη μας σε στάχτη. Ας διεκδικήσουν, έστω για φορά, του Κόσμου μας ειρήνη.

Ε.Ε.-Γερμανία, Οκτώβρης 06 2004

www.fasoulas.de
Vaios@fasoulas.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

 

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.
 

 

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)