η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

Η ιστοσελίδα «www.metanastis.com»
Μάγειρας, 3.12.2004

Όλοι όσοι έχουν μια ιστοσελίδα δρομολογούν ένα προσωπικό σκοπό, ένα στόχο. Σίγουρα η ιστοσελίδα μας www.metanastis.com δεν αποτελεί εξαίρεση, έχει και αυτή το στόχο της και το σκοπό της. Η ιστοσελίδα μας με τις δυνατότητες που διαθέτει σε συνεργασία με τους αναγνώστες της, κι εκείνους που της στέλνουν τα γραφτά τους και τα δημοσιεύει. Προσπαθεί να συνδέσει κρίκους σκέψεων και στοχασμών και πληροφόρησης, που βασίζονται σε παλιά ιστορικά γεγονότα και τρέχοντα καθημερινά συμβάντα και που διαγράφουν το απώτερο μέλλον της ανθρωπότητας.

Δίνουμε το κοινωνικό υπεύθυνο παρόν τη στιγμή που κρούεται ο κώδωνας κινδύνου, όχι μόνο για την πληθυσμιακή απρογραμμάτιστη αύξηση, την ασύδοτη καταστροφή του περιβάλλοντος και την κλιματολογική αλλαγή. Αλλά για να αντιμετωπίσουμε και τη συμπεριφορά παρανοϊκών του χρήματος που θέλουν να επιβάλλουν την παγκόσμια καταστροφική κυριαρχία τους, την εξαφάνιση της πολιτισμικής ποικιλίας του πλανήτη και την εξουθένωση της κληρονομιάς της ανθρωπότητας.

Παρά την ύπαρξη και δράση διαφόρων οργανώσεων, οργανισμών, κυβερνήσεων και κρατών, η ανεξέλεγκτη παραπληροφόρηση δημιουργεί επικίνδυνη κατάσταση στο χώρο της συνεννόησης των μαζών.

Εμείς θα προσπαθήσουμε και με το σημερινό μας άρθρο να βοηθήσουμε τον τρόπο κρίσης του κάθε πολίτη, στα πλαίσια των εθνικών και προσωπικών του συμφερόντων να αντιληφτεί το περιβάλλον του για να μπορεί να ξεχωρίζει την διαστρεβλωμένη πληροφόρηση από την δοσμένη δραματική πραγματικότητα.

Δομή της Κοινωνίας

Αν ρίξουμε μια ματιά στη γέννηση των ανθρωπίνων κοινωνιών αρχίζοντας από το πρωτόγονο κοινοτικό, δουλοχτητικό, φεουδαρχικό, το κεφαλαιοκρατικό, το κομμουνιστικό σύστημα και φτάσουμε στις μέρες μας στην εποχή της Παγκόσμιας Νέας Τάξης Πραγμάτων, του Novus Ordo seclorum. Στην εποχή του Λευκού Αγγλοσαξονικού Προτεσταντισμού και του Σιωνισμού ή πιο απλά, στην εποχή του Σιωνοφασιμού. Διαπιστώνουμε ότι η δομή της κάθε δοσμένης κοινωνίας είναι ένα δύσκολο, αυστηρά νομοτελειακό, ταυτόχρονα και πολύπλοκο προτσές. Σε κάθε μια από τις προηγούμενες αυτές κοινωνίες υπήρχε η δοσμένη οικονομική βάση, δέσποζε κάποια εξουσία που ανταποκρινόταν όπως και σήμερα, σε αντίστοιχες μορφές κοινωνικής συνείδησης, θρησκείας, επιστήμης, τέχνης, ηθικής, που σε τελική ανάλυση όμως καμία από αυτές δεν απέφυγε τη φθορά του νόμου της γέννησης, ανάπτυξης και πτώσης της.

Κατά συνέπεια δεν απαλλάσσεται ούτε η σημερινή ρεβανσιστική σιωνοφασιστική διαρχία, -που δεν κάνουνε μαζί και χώρια δεν το μπορούνε-, έτσι που να μη φτάσει με τη σειρά της, στην πτώση και την καταστροφή της.

Οι σημερινοί επίδοξοι παγκοσμιοκράτες των ΗΠΑισραήλ, οι δύο αντίπαλοι συνεταίροι, έχουν δυο διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα.

Στην πρώτη περίπτωση, ο στόχος του Λευκού Αγγλοσαξονικού Προτεσταντισμού και η εξέλιξη της κοινωνικής του πορείας καθορίζεται από ιδέες ανύπαρκτες, όπως πίστη στο θεό και φουνταμενταλιστική αναχρονιστική χριστιανική ηθική, με σύμβολο τον εβραίο Χριστό, τον οποίο πιστεύουν και αρχίζουν να τον εξισώνουν με το πρόσωπο του πιθηκάνθρωπου Bush.

Στη δεύτερη περίπτωση ο πιο απληροφόρητος λαός του κόσμου, ο πιο φανατισμένος, χαλκευμένος με τους αυστηρούς νόμους του παραχαραγμένου ιουδαϊσμού πληρώνει κεφαλικό φόρο, σ΄ οποιαδήποτε γωνιά της Γης κι αν βρίσκεται. Πληροί τα ταμεία των αχόρταγων εκμεταλλευτών του, για να διατηρηθεί το «σωτήριο» βαπόρι, το κράτος του Ισραήλ, σε περίπτωση παγκόσμιου ξεσηκωμού εναντίον του Σιωνισμού.

Η αγωνιώδη αυτή αναμενόμενη τραγωδία εις βάρος του ισραηλινού λαού, τον αναγκάζει να φέρεται στρουθοκαμηλικά και να πληρώνει μεχρι και 10% των εσόδων του, στους εκβιαστές «προστάτες του» για να εξασφαλίσει το μελλοντικό του σωτήριο καταφύγιο.

Σε αντίθεση με τους Αγγλοσάξονες ιδεαλιστές, οι «ηγέτες» του λαού του Ισραήλ, δεν πιστεύουν σε τίποτε πέρα από τη δύναμη του χρήματος. Γι αυτούς το χρήμα είναι η μορφοποιημένη δύναμη της ύλης, το βασικό στοιχείο που καθορίζει τις κοινωνικές σχέσεις μεταξύ των ανθρωπίνων κοινωνιών. Οι εθισμένοι του χρήματος Μαμωνάδες του Σιωνισμού, σκάβουν οι ίδιοι το λάκκο τους, αφού εκείνο που προκαθορίζει τη γέννηση, την ύπαρξη, την ανάπτυξη και το θάνατο κάθε οικονομικής περιόδου και πολιτικού οικονομικού συστήματος είναι πάλι αυτές οι ίδιες οι οικονομικές σχέσεις που μια μέρα φέρνουν τον πλούσιο σε αντίθεση με το φτωχό και ακολουθεί η μοιραία πτώση, ο θάνατός του.

Βγαίνει λοιπόν το λογικό συμπέρασμα, ότι οι ατομικές βόμβες που έχει στο οπλοστάσιο του η σιωνοφασιστική κλίκα και το πιο τρομερό βιοχημικό εργαστήριο της Υφηλίου, δεν έχουν προβλεφτεί για επιθετικούς σκοπούς αλλά για αμυντικούς. Αφού τους επιθετικούς πολέμους τους κάνουν τα κοροΐδα οι Αγγλοσάξονες, στα μέτωπα των οποίων σκοτώνονται τα παιδιά τους και αυτοί καρπούνται τα κέρδη. Οι σιωνιστές θα χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους σαν τρομοκράτες τη τελευταία στιγμή όταν θα απειληθούν από την αγανακτισμένη ξεσηκωμένη ανθρωπότητα, για να εξασφαλίσουν τη σωτηρία τους. Για το λόγο αυτό και μόνο παρωθούν για ασπίδα προστασίας τους τον προπαγανδιστικό αντισημιτισμό και δεν πτοούνται να τον επικυρώνουν με πράκτορες προβοκάτορές τους, για να θεμελιώνουν τα άλλοθι τους.

(Στις 16 Φεβρουαρίου το 1979 ένας 19χρονος νεαρός με το όνομα James Guttmann παρουσιάστηκε στην αρμόδια υπηρεσία στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και ζήτησε τη σχετική άδεια για μια πολιτική εκδήλωση στο όνομα του ναζιστικού κόμματος με θέμα «Η εξουσία στους λευκούς». Σύμφωνα με το νόμο ο Guttmann έκανε γνωστό ότι: οι συμμετέχοντες στη στην εκδήλωση θα φορούσαν ναζιστικές στολές, κελεμπίες των Ku-Klux-Klan και θα έφεραν πυρόσταυρους. Όπως πλακάτ με αγκυλωτούς σταυρούς και μάλιστα με το σλόγκαν
«Ο Χίτλερ είχε δίκιο» «Ρίξτε στους θαλάμους των αερίων τους ιουδαίους και τους κομμουνιστές»)

Την ίδια μέρα η οργάνωση των Εβραίων JDL (Jewis Defense League) (Ιουδαϊκή Αμυντική Ένωση) μαζί με συμπαθούντες, οργάνωσε μεγάλη αντιδιαδήλωση και έκανε δημόσια πολιτική διαμαρτυρία.
Κατά διαβολική όμως σύμπτωση δεν άργησε να διαπιστωθεί, όπως έγραψε η εφημερίδα (Philadelphia Journal) ότι ο νεαρός με το όνομα James Guttmann που είχε ζητήσει την σχετική άδεια από την αστυνομία της Φιλαδέλφειας δεν λεγόταν James Guttmann αλλά Mordechai Levy και ήταν οργανωμένο μέλος της εβραϊκής οργάνωσης «Jewish Defense League».

Τέτοια οξύμωρα πολιτικά προβοκατόρικα γεγονότα αναφέρονται σε τόμους από βιβλία και τα ακούμε από τις ειδήσεις. Εμείς αναφέρουμε ένα μόνο για να δώσουμε στον αναγνώστη να αντιληφτεί, ότι δεν κάνουμε δημαγωγικό, ρατσιστικό αντισημιτισμό, για να εξυπηρετήσουμε τους αλλοπρόσαλλους στόχους του σιωνοφασισμού, που θα μας πλήρωνε για να τον κάνουμε. Αλλά για να συνειδητοποιήσουμε τον αναγνώστη, ότι ο Σιωνοφασισμός με την κατοχή των όπλων μαζικής καταστροφής, τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος και άλλων παγκόσμιων απειλών, έχει βαλθεί να επιβληθεί πάνω στη ανθρωπότητα και να εμποδίσει την υπεράσπιση της ειρήνης των λαών, την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, την προστασία των κεκτημένων δικαιωμάτων του ανθρώπου, την ισότητα των δύο φύλων, την καταπολέμηση μαζικών ασθενειών.

Δεν έχουμε την ανάγκη του φιλοσοφείν και του πείθειν, ούτε έχουμε περίσσευμα χρόνου. Ότι κάνουμε το κάνουμε από ευθύνη και καθήκον για τις ανθρώπινες αξίες που διακυβεύονται και πιστεύουμε δεν είμαστε οι μοναδικοί ούτε και λιγοστοί που αγωνίζονται με την κοινή αυτή διαπίστωση για το κοινό αυτό στόχο.

Εμείς επιδιώκουμε την επικοινωνία, το διάλογο, ανάμεσα στους πολιτισμούς των λαών, και αυτού του Ιουδαϊσμού, χωρίς μεμψιμοιρία. Αντιμετωπίζουμε με τόλμη και υπευθυνότητα τα γεγονότα, εκμεταλλευόμενοι οποιαδήποτε ευκαιρία που δίνει μια ώθηση, έστω και μικρή, έτσι που να υλοποιηθεί η παγκόσμια άρθρωση μιας διαπλανητικής, ανθρώπινης σκέψης και εμβέλειας που θα αποτελέσει το αμυντικό, αλλά ταυτόχρονα και το επιθετικό μέτωπο.

03.12.2004
Μάγειρας

metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)