η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

Ε. Ε- ΤΟΥΡΚΙΑ: ΓΑΜΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ
του Υποστρατήγου ε. α K.Χ. Κωνσταντινίδη, 04.10.2004

Ο διανοούμενος φίλος κ. Πολύδ. Πολυδωρόπουλος από την Αυστραλία μας έστειλε τις ακόλουθες βαρυσήμαντες απόψεις τις οποίες σας παρουσιάζω αυτούσιες: «Το ουσιαστικό πρόβλημα για την Τουρκία είναι όχι τόσο ο εκσυγχρονισμός των αυταρχικών νόμων της (κακά-αντίγραφα πρώην Ευρωπαϊκών νόμων του 19ου αιώνος) όσον η εφαρμογή τους από την εξουσία. Όταν η Τουρκική εξουσία καταχράται, παραποιεί και παραβαίνει απηρχαιωμένους αλλά βολικούς για αυτήν νόμους, τι θα κάνει με τους άβολους για όλους νόμους της Ε.Ε που εικάζεται ό,τι θα αντικαταστήσουν τους απηρχαιωμένους; Μήπως η ευρωποίηση της Τουρκίας σημαίνει γι' αυτήν προσχώρηση στην ολοκληρωτική Ανομία; Το πρόβλημα για τα Ευρωπαϊκά Κράτη είναι το τι θα κάνουν με την είσοδο στην Ε Ε ενός συνθετικού κατασκευάσματος του διεθνούς Σιωνισμού όπως η Τουρκία; Θα δεχθούν αυτή τη σφήνα του μεγαλοτραπεζίτη Ρόθτσιλδ που προορίζεται για να φρακάρει κάθε Ευρωπαϊκό αυτογίγνεσθαι και έτσι να ακολουθήσουν την μοίρα του Αραβικού κόσμου (σφήνα Ισραήλ) ή αντίθετα θα την απορρίψουν ως έκτρωμα της Ιστορίας; Κι ακόμα αν δεχθούν ευνοϊκά ένα κράτος-σφήνα όπου η ανομία του τάχιστα απλώνεται σαν γάγγραινα, πώς ο Ευρωπαϊκός οργανισμός θα αναπτύξει ανοσία (ασυδοσία) έναντι των δικών του νόμων; Δηλαδή, ποιες θα είναι οι συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή όταν ένα κράτος πειρατών προστατεύεται από φιλελεύθερους νόμους; Μήπως η ευρωποίηση της Τουρκίας σημάνει το τέλος και της Ευρωπαϊκής Ευνομίας ενώ ταυτόχρονα θ' αποκαλύψει το πόσον εφήμερη είναι η Ε.Ε, και ακόμα τι επιφυλάσσουν τα μονοπώλια για τους λαούς της;

Όλος ο πλανήτης έχει γίνει μια τεράστια σκηνή θεάτρου του παραλόγου, με συγγραφείς και χορηγούς τις μεγαλοτραπεζικές οικογένειες Ρόθτσιλδ και Ροκεφέλερ, όπου παίζονται οι σύγχρονες τραγωδίες της ανθρωπότητας. Στο προδιαγεγραμμένο σενάριο της Τραγωδίας-Ευρώπη-σκηνοθέτης θα είναι η Αμερική και υποβολέας η Αγγλία. Όλοι οι Ευρωπαϊκοί λαοί θα παίξουν κάποιον ρόλο επί σκηνής, και μοιραία ο καθένας χωριστά θα πρωταγωνιστήσει με την σειρά του (Ιράκ κτλ). Όμως, ποιος εξ` αυτών προορίζεται να παίξει τον διαρκή και ατελεύτητο μαρτυρικό ρόλο που παίζει τώρα ο Παλαιστινιακός λαός;

Και το κύριο ερώτημα είναι: Θα δεχθούν μοιρολατρικά οι λαοί της Τουρκίας και της Ευρώπης να παίξουν ένα κακογραμμένο και παρατραβηγμένο στην Μέση Ανατολή σενάριο μόνο και μόνο διότι ο πολυ-λιβανισμένος συγγραφέας/χορηγός του (ενώ εστέρεψε εμπνεύσεως) επιμένει να το κάνει παράσταση-μετάσταση ή θα γράψουν τα δικά τους αδέσμευτα, ελεύθερα κι οπωσδήποτε καλύτερα σενάρια; Δηλαδή, θα γράψουν οι Λαοί τις δικές τους Ιστορίες η θα αφεθούν να οδηγηθούν από τους Εβραίους σαν κοπάδια ποιμνίων στον αφανισμό τους;»

Κι' ο γράφων ερωτά : Μήπως το επόμενο θύμα είναι ο μαρτυρικός Ελληνικός λαός που εδώ και 17 αιώνες υφίσταται συνεχείς Γενοκτονίες και διώξεις; Ας φυλαχτούμε λοιπόν γιατί ο τυφώνας πλησιάζει και το κυριότερο όπλο αυτές τις κρίσιμες στιγμές είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ του απανταχού Ελληνισμού και των Φιλελλήνων.

http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon
http://www.achilleous.com

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

 

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.
 

 

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)