η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΠΑ ΣΤΗ ΛΑΦΚΑ
του Υποστρατήγου ε.α K.Χ. Κωνσταντινίδη, 7 Μαρτίου 2005

Αυτές τις μέρες παίχθηκαν δύο τραγωδίες σ'αυτόν τον δύσμοιρο τόπο.

Η πρώτη είναι ηθική και ποινική μαζί, και αφορά την διαπλοκή Ιερατείου και Δικαιοσύνης με εγκληματικές προεκτάσεις στον υπόκοσμο των ναρκωτικών και της κατασκοπίας. Το όλο σκάνδαλο αποκάλυψε: α/ τα ροζ "υπνοδωμάτια" των «Αγίων» μας, και β/ τον πακτωλό χρημάτων που κυκλοφορούν στα «άγια παγκάρια» των επισκόπων, τα οποία γεμίζουν από το υστέρημα των εύπιστων πιστών.

Η δεύτερη τραγωδία είναι ηθική και αφορά στην περιβόητη ΛΑΦΚΑ και τα τεχνάσματα της ληστρικής εξουσίας να αποφύγει την καταβολή της στους νόμιμους δικαιούχους. Ευτυχώς που ο κ. πρωθυπουργός αντελήφθη την ηθική κατρακύλα και αδικία σε βάρος του πιο αδύναμου στρώματος της κοινωνίας μας -στους συνταξιούχους- και έδωσε κάποια λύση. Γιατί οι «δούκες» της φοροαρπαχτής και οι «καλη-γούλες» της ατιμίας αλλιώς τα μεθόδευαν. Και τα δύο περιστατικά δείχνουν την ακραία παρακμή της κοινωνίας μας, πέραν της οποίας ελογχεύει η παντελής διάλυση ή η λαϊκή επανάσταση. Γιατί όταν η εξουσία -και ομιλώ διαχρονικώς- είναι τυφλωμένη από την αδικία, αδυνατεί και να διακρίνει τις πηγές που μπορούν να ισοσκελίσουν τον Προϋπολογισμό του Κράτους. Έτσι πέφτει -όπως οι γύπες- πάνω στους ημιθανείς συνταξιούχους των 450, 500, 700 ή και 1000 Ευρώ να τους πάρει το πενιχρότατο εισόδημα. Αίσχος! Δεν θα εισέλθω στο ιστορικό του ΛΑΦΚΑ, διότι είναι ο μέγιστος εξευτελισμός της πολιτικής και η κτηνωδία του αμοραλισμού. Ούτε και στον βίο των «Αγίων» που είναι γεμάτος από ανηθικότητα, υποκρισία, ψέμα, σκάνδαλα, μπόχα και δυσωδία. Όταν μια θρησκεία χάνει το πνευματικό της νόημα είναι επόμενο να καταφεύγει στην πιο ακραία μορφή εκμετάλλευσης των πιστών, που ακόμη εμμένουν στην πίστη τους. Θα ήθελα μόνον να σκιαγραφήσω, πως φθάσαμε στην οικονομική χρεοκοπία, που καλούνται οι πιο αδύνατοι να στηρίξουν το οικοδόμημα που καταρρέει.

Είναι ήδη γνωστόν ότι έξη ισχυρές οικογένειες και άλλες 20 δορυφορικές των πρώτων, ελέγχουν την Ελλάδα. Και την ελέγχουν με την βοήθεια του σάπιου Πολιτικού Συστήματος, δηλαδή των εκάστοτε Κυβερνήσεων -ανεξαρτήτως Κόμματος Εξουσίας- του Κοινοβουλίου των 300 άβουλων «εκπροσώπων του λαού», του διαβρωμένου Δικαστικού Συστήματος, του ανωτάτου Κλήρου, των ΜΜΕ και των ξένων εντολέων. Όλος αυτός ο εσμός λυμαίνεται την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, αλλά μετά την εισδοχή μας στην ΕΕ η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ξεπέρασε τα όρια της. Ας μας πουν λοιπόν ποιος άρπαξε:

1/ Το Σχέδιο Μάρσαλ μετά τον Πόλεμο;

2/ Τα τρία Οικονομικά Προγράμματα(Πακέτα) της ΕΕ, χωρίς να γίνει εκσυγχρονισμός και ανάπτυξη στη χώρα;

3/ Τα χρήματα από την καταλήστευση του Χρηματιστηρίου;

4/ Τα αστρονομικά ποσά που διετέθησαν -καθ υπέρβαση- στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Αντί να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, τα πολιτικά κόμματα στήνουν «κοκορομαχίες» στην μικρή οθόνη για το ποιος είναι λιγότερο υπεύθυνος, αλλά ποτέ δεν είδαμε κάποιον υπεύθυνο να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Μόνον τότε θα πεισθεί ο λαός ότι έγινε πραγματική κάθαρση και όχι συγκάλυψη της αρπαχτής. Διαφορετικά όλοι τους είναι κλέφτες ή συνεργάτες των κλεφτών, των λήσταρχων, των απατεώνων και των εγκληματιών.

http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon
http://www.achilleous.com

 

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)