η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

1η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνε Καραμανλή.

«Γιατί, τελικά, επιχειρούν από την ΕΛΛΑΔΑ μας να αποσπάσουν ολόκληρη τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας;»

Το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας δεν το χάρισε ο ανιστόρητος Μπους στο ψευδοκράτος των Σκοπίων. Το χαρίζει ο Διεθνής ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ, με εντολή του στο σημερινό πρώτο και μεγαλύτερο εξουσιαστικό, αλλά τυφλό, όργανό του, τον Μπους, κάνοντας ένα ακόμη βήμα, εάν του το επιτρέψετε, στην επίτευξη του πάγιου σκοπού του, της περαιτέρω συρρίκνωσης μέχρι αφανισμού, του Ελληνισμού, ο οποίος είναι το μόνιμο και αξεπέραστο εμπόδιό του, στο χαραγμένο δρόμο του, της υποδούλωσης όλων των λαών της Γης.

Συνειδητοποιούμε σαφώς ότι ο μοναδικός εχθρός, της ΕΛΛΑΔΟΣ μας, ημών των Ελλήνων, αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας, είναι ο Διεθνής ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ και τα όργανά του. Το σατανικό αυτό πολιτικό κίνημα, του δήθεν Εβραϊκού Εθνικισμού, το οποίο ίδρυσε το 1897 ο εβραίος Θεόδωρος Χέρτζλ, δεν είχε ως μοναδικό σκοπό να αποκτήσουν οι εβραίοι πατρίδα, την οποία εξ΄ άλλου ουδέποτε είχαν. Είχε τον σατανικό σκοπό του εγκλωβισμού και της υποδούλωσης των ομοθρήσκων του εβραίων στο Σιωνιστικό κίνημα, δια της συσπειρώσεώς τους σε μία δήθεν πατρίδα και δια της χρησιμοποιήσεώς τους στη συνέχεια, ως αιχμή δόρατος, για την υποδούλωση όλων των λαών του κόσμου κάτω από μια απάνθρωπη ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, την οποία σήμερα βιώνουμε ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, με όργανο τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, όπως μας αποκαλύπτει ο ιστορικός μας συγγραφέας Κώστας Μπαρμπής, τηλ. 210-4953113, στο πρόσφατο βιβλίο του «ΕΒΡΑΪΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ», Εκδόσεις "Ερωδιός", Διάθεση Βιβλιοπωλείον Αριστοτέλειον, Ερμού-61, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-282782 και όχι μόνο αυτός, αλλά και πλείστοι άλλοι ακόμη και πλειάδα εβραίων αντισιωνιστών, όπως προκύπτει από το άρθρο του Abraham Burg, πρώην Προέδρου της Βουλής (Κνεσσέτ) του Ισραήλ, δημοσιευθέν την 6/9/03 στην International Herald Tribune στο οποίο παρατηρεί ότι: «Το Ισραηλινό έθνος βασίζεται σήμερα σε μία οικοδομή διαφθοράς και σε θεμέλια καταπίεσης και αδικίας», εξάγει δε το συμπέρασμα ότι: «Το τέλος του Σιωνιστικού Εγχειρήματος βρίσκεται ήδη στο κατώφλι μας. Υπάρχει πραγματική πιθανότης η δική μας γενεά να είναι και η τελευταία του Σιωνισμού», εννοώντας ότι οι Λαοί, εάν όχι οι Κυβερνήσεις τους, θα πρέπει τον ανατρέψουν. (Περιοδικό Τρίτο Μάτι, Τεύχος 120, Φεβρουάριος 2004).

Η Αμερική, δι αυτής και ολόκληρος ο κόσμος, είναι σήμερα όμηρος των Σιωνιστικών λόμπι, τα οποία ελέγχουν, με όπλο την «διεθνή ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ», σχεδόν ασφυκτικά το Λευκό Οίκο, Κογκρέσο, Στέητ Ντιπάρτμεντ, Πεντάγωνο, Μυστικές Υπηρεσίες, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κ.α. (Τα ονόματα των Ρόκφέλλερ, Ρότσιλδ, Κίσσιγκερ, Σόρος, Ολμπράϊτ, Τσέϊνυ, Βούλφοβιτς, Σαρόν, κ.ά, προβάλλουν συχνά σαν «αρχιερείς» του Σιωνισμού).

Ο Σιωνισμός έχει επιλέξει και πάλι τον «πετρελαιά» Μπους, ως ευκολότερα ελεγχόμενο, προκειμένου να συνεργαστεί με τους Πούτιν και Σαρόν για την στερέωση, δια της ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, της αφύσικης, άθεης και απάνθρωπης Παγκοσμιοποίησης. Η πρωτοφανής ΑΥΞΗΣΗ της τιμής του ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ δεν λήστεψε τους Λαούς για την επανεκλογή του Μπους; Ο «τρομοκράτης του συστήματος Μπιν Λάντεν» δεν ξαναεμφανίστηκε για τα ξαναβγεί ο Μπους;

Υμείς κ. Πρωθυπουργέ τι πράττετε για να είμεθα ψύχραιμοι;

----------------------------------------

2η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνε Καραμανλή.

«Γιατί το όπλο του ΒΕΤΟ δεν το χρησιμοποιούμε;»

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις παραβιάζουν τον Ελληνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο στο Αιγαίο, με συνεχείς ιταμότατες προκλήσεις. Όλα δείχνουν ότι η Ελληνο-Τουρκική κρίση που σοβεί από την δεκαετία του 70' τώρα βαίνει στην τελική της φάση.

Η Τουρκία αφού εξασφάλισε(;) σιωπηρώς από το Ευρωπαϊκό διευθυντήριο την ενταξιακή της πορεία στην Ε. Ε , στέλνει τώρα διπλό μήνυμα: α/ προς την Ελλάδα και β/ προς την Ευρώπη. Τους προειδοποιεί για τον ιδιαίτερο ρόλο που θα παίξει στην Ένωση. Ένα ρόλο που εκπηγάζει από την Οθωμανική αυτοκρατορική της διάσταση. Η Τουρκία θέλει να μπει στην Ε.Ε με το « γιαταγάνι» της και ας λέει ό,τι θέλει το Ευρωσύνταγμα, το Διεθνές Δίκαιο και οι Ευρω-Χάρτες. Αυτά τα γράφει στις καταματωμένες μπότες της. Δεν καταλαβαίνει τίποτε άλλο παρά μόνο από βία.

Στο Ενημερωτικό Δελτίο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος της 22/3/04 είχαμε συγχαρεί τη σύνθεση της Νέας μας Βουλής και της Κυβέρνησής μας, στις οποίες ευχηθήκαμε κάθε επιτυχία και ευόδωση στο υπεσχημένο έργο τους.

Δηλώσαμε δε ότι: «Η Παράταξή μας είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την ανάληψη του Υπουργείου Πολιτισμού από τον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό, διότι ο πλούτος της ΕΛΛΑΔΑΣ μας πηγάζει ειδικά από τον παγκόσμια αποδεκτό διαχρονικό πολιτισμό μας και σ΄ αυτόν ακριβώς πρέπει με πάθος να προσβλέψουμε, ώστε να αρθούν όλα τα όποια προβλήματά μας και ακόμη ότι η Παράταξή μας είναι εξ΄ ίσου ικανοποιημένη από τις θέσεις του κ. Πρωθυπουργού περί Κυπριακού και Ολυμπιάδος και ευχόμεθα αίσιο αποτέλεσμα και για τα δύο (2) αυτά όντως σοβαρότατα προβλήματα δεδομένου ότι ακόμη και σήμερα το πρωί έγιναν 47 παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου χώρου μας από την τουρκική πολεμική αεροπορία και διότι τα Ολυμπιακά έργα παραλαμβάνονται από την Νέα Κυβέρνηση ημιτελή και σε ένα επικίνδυνα οριακό χρονικό σημείο».

Εν΄ όψει της επισκέψεώς σας, κ. Πρωθυπουργέ, στην Κύπρο, στις 12 και 13 Νοεμβρίου και ύστερα από το Παγκόσμιο ΕΥΓΕ για την επιτυχία των Ολυμπιακών μας Αγώνων θα θέλαμε να ακούσουμε και πάλι το άκουσμα εκείνο, το οποίο χαροποιεί ολόκληρο τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ότι: «Η ΕΛΛΑΣ συμπαρίσταται στην ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ», ώστε να υπάρξει ένα ΝΕΟ Παγκόσμιο ΕΥΓΕ, δηλωτικό της αμετακίνητης απόφασης του Οικουμενικού ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ στην απαγόρευση της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. αν προηγουμένως δεν αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και εάν δεν σταματήσει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο μας, ως πρώτα δείγματα επικοινωνίας της με τον ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Ο Πολιτικός Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Πατρίδα, διακήρυξε την 19-10-04 στο Πολεμικό Μουσείο την αδήριτη ανάγκη της χρησιμοποιήσεως του όπλου του ΒΕΤΟ, από την ΚΥΠΡΟ και από την ΕΛΛΑΔΑ, ως του μόνου όπλου δια τον συνετισμόν προς το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Πρόσφατο γκάλοπ της RASS, το οποίο δημοσίευσε η Εφημερίδα ΠΑΡΟΝ, την 24/10/04, έδειξε ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ αξιώνουν κατά ποσοστό 74, 9% την άσκηση ΒΕΤΟ στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., εάν μέχρι την 17-12-04 τα παραπάνω δεν γίνουν πράξη εκ μέρους της Τουρκίας.

Η Εφημερίδα ΑΛΦΑ ΕΝΑ στο φύλλο της 30/31-10-04 σας ΚΑΛΕΙ να θυμηθείτε το ΟΧΙ του «1940», το οποίο σήμερα είναι και αναγκαίο.

Η Παράταξή μας φρονεί ότι κάθε άλλη ανοχή ή σιωπηρή υποχώρηση στα ΕΘΝΙΚΑ μας ΘΕΜΑΤΑ δεν θα είναι μόνο καταστροφική, αλλά θα είναι και προδοτική, εάν για τα θέματα αυτά (ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ χωρίς την προηγούμενη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, οι συνεχείς παραβιάσεις του FIR Αθηνών, μη επέκταση της αιγιαλίτιδος ζώνης στα 12 μίλια, έγκριση του Ευρωσυντάγματος κλπ) δεν υπάρξει ΒΕΤΟ ή ΕΜΠΑΡΚΟ ή ο Λαός δεν αποφανθεί με δημοψηφίσματα, αναλόγως. Είναι ο καιρός για τα νέα ΟΧΙ.

Υμείς κ. Πρωθυπουργέ τι πράττετε για να είμεθα ψύχραιμοι ;

-----------------------------------------

3η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνε Καραμανλή.

«Γιατί το άγαλμα του ΣΩΚΡΑΤΗ να θαυμάζεται στο Πεκίνο, ενώ το δικό μας, εδώ, να εξαφανίζεται μέσα στα αζήτητα;»

Την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων αποξηλώθηκαν, με εντολή της «Αθήνα 2004 Α.Ε.», από την Πλατεία του Δημαρχείου Αθηναίων, τα αγάλματα των φιλοσόφων Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Πίνδαρου, Πλούταρχου και Θουκυδίδη, έργα του Καθηγητή - Γλύπτη της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, Γιώργου Καλακαλλά, για να στηθούν κάποιες προσωρινές πάνινες κατασκευές παροχής διαφημιστικού υλικού!

Το γεγονός αυτό προκάλεσε, τότε, την άμεση αντίδραση και του προέδρου της Σχολής Αρχιτεκτόνων Γ.Γεράκη, ο οποίος με επιστολή του προς τη Δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη σημείωνε πως «πέρα από το γεγονός της αποξήλωσης των φιλοσόφων, ακριβώς την περίοδο των Ολυμπιακών, που δεν θα θέλαμε να χαρακτηρίσουμε ή να σχολιάσουμε, η Σχολή Αρχιτεκτόνων, της οποίας επίλεκτο μέλος είναι ο καθηγητής Γ. Καλακαλλάς, ανησυχεί για την αποξήλωση αυτών των αγαλμάτων, που ελπίζει να είναι εντελώς προσωρινή και περιμένει να επανατοποθετηθούν στη θέση τους τώρα που έληξαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

Ο υποφαινόμενος, που περνά τακτικά από την Πλατεία δεν έχει δει ακόμη την επανατοποθέτηση των αγαλμάτων, ενώ αντίγραφο μίας από αυτές τις προτομές του κ. Καλακαλλά, ο Σωκράτης, ζητήθηκε από την αντιπροσωπεία της Κίνας και ήδη έχει τοποθετηθεί στην Κεντρική Πλατεία του Πεκίνου, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η Δήμαρχος και ο Υπουργός Πολιτισμού να μας πουν ΕΑΝ θα πρέπει να πάνε στο Πεκίνο, όσοι Έλληνες δεν πρόλαβαν να δουν τον «Σωκράτη» του Καλακαλλά στην Πλατεία Κοτζιά της Αθήνας ή μήπως τα αγάλματα απομακρύνθηκαν για να μην προσβάλλονται από το απίθανο χαλκοπράσινο και κακόγουστο κατασκεύασμα που είναι τοποθετημένο περίοπτα (τρομάρα μας) στο μέσο της λιμνούλας της Πλατείας, μάλιστα χωρίς καν πινακίδα που να λέει τι στο καλό παριστάνει το μόρφωμα αυτό και ποίος είναι «ο καλλιτέχνης» του;

Γιατί η «σύγχρονη» Ελλάδα να ακολουθεί την «τέχνη» του τίποτα αντί την τέχνη του ΚΑΛΛΟΥΣ των προγόνων της; Νεοβαρβαρισμός;

Υμείς κ. Πρωθυπουργέ τι πράττετε για να είμεθα ψύχραιμοι;

------------------------------------------------

ΕΚΚΛΗΣΗ προς τον κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνε Καραμανλή.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΖΕΙ. ΑΥΤΟ, ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΕΝ΄ ΟΣΩ ΖΕΙ. ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝ ΔΙΟΤΙ Σ΄ ΑΥΤΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΟΦΙΑ.

Ζητείστε από το Λαό μας να σας πει τα παράπονά του και τις λύσεις τους, γιατί μ΄ αυτές τίποτα δεν θα χαθεί.

Περιμένει τον ΗΓΕΤΗ του νέου ΟΧΙ. Τον ΗΓΕΤΗ του ΟΧΙ στο ΣΙΩΝΙΣΜΟ, ο οποίος δεν μπορεί να είναι άλλος εκτός από ΕΛΛΗΝ, «τοις κείνων ρήμασι».

«Αν τα όνειρα όσων βοηθήσαμε το Σιωνισμό πρόκειται να σβήσουν μέσα στους καπνούς των όπλων δολοφόνων και οι προσπάθειές μας για το μέλλον του (του Σιωνισμού) καταλήξουν να δημιουργηθεί μία νέα ομάδα (Σιωνιστών) γκάγκστερς ισάξιων των ναζιστών εγκληματιών, τότε και εγώ και πολλοί άλλοι θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στάση που κρατήσαμε τόσα χρόνια απέναντί του». Ουϊνστον Τσώρτσιλ (Ο μέγιστος των πολιτικών του 20ου Αιώνος και κορυφαίος φιλοσιωνιστής, ο οποίος, τελικά, ως εκ των απομνημονευμάτων του, αποκήρυξε τον σιωνισμό.)

Αθήνα, 07-11-2004
ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΤΕΕ) ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ
Συνδικαλιστική Παράταξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Εκπρόσωπος
Στυλιανός Σφακιανάκης, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ
Φυλής-100, Αθήνα 104 34,

Ε-mail: ssfak@tee.gr

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)