η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Σχετικά με την πρόταση του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γεωργίου Σούρλα

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

Ανακοίνωση υπ' αριθμ. 189 / 14.11.2006

Με βαθιά απορία ανάμεικτη με πολιτική αγανάκτηση διαβάσαμε σήμερα στον ημερήσιο Τύπο για την αχαρακτήριστη πρόθεση του εκ των αντιπροέδρων της Βουλής κ. Γεωργίου Σούρλα να καταθέσει ερώτηση με την οποία να ζητάει από τον υπουργό Εθνικής μυνας να... αφαιρεθεί ο τίτλος του επίτιμου αρχηγού Γ.Ε.Ν. από τον ναύαρχο Ε.Α. κ. Αντώνη Αντωνιάδη επειδή με το δικαίωμα επιλογής ή απόρριψης θρησκευτικών και φιλοσοφικών πεποιθήσεων το οποίο έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης, εξέφρασε «περιφρόνηση προς τον Χριστιανισμό» (!)

Θεωρούμε τουλάχιστον αυτονόητο και άρα περιττό να αναφερθεί ότι στον κ. Αντωνιάδη εμείς φυσικά εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας, όπως άλλωστε και σε κάθε άλλον πολίτη αυτής της χώρας που διώκεται για τις πεποιθήσεις του. Η παρούσα ανακοίνωσή μας έχει να κάνει αποκλειστικά με την τουλάχιστον αρρωστημένη αντίληψη περί της πολιτικής, κοινωνικής και πολιτισμικής κατάστασης της χώρας μας, την οποία εκφράζει ο κ. Σούρλας.

Η αχαρακτήριστη αυτή πρόθεση του κ. Σούρλα, και ίσως ανατριχιαστική όταν προέρχεται από έναν εκ των αντιπροέδρων της Βουλής των Ελλήνων, δεν εκδηλώθηκε ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά είναι το αποκορύφωμα της χυδαίας απόπειρας «λιντσαρίσματος προς παραδειγματισμό» του κ. Αντωνιάδη, ενός συγκροτημένου, σοβαρού και λογικότατου ανθρώπου, από αρκετά έμμισθα όργανα του θεοκρατικού σκοταδισμού που παριστάνουν τους λειτουργούς της ενημέρωσης του λαού, μέσα από υστερίες, ύβρεις κάθε λογής και μονότονο παραληρηματικό λόγο που προσβάλλει κάθε νοήμονα άνθρωπο.

Στο σύνολό της, αυτή η άκρως αρρωστημένη αντίδραση αποτελεί κλασική περίπτωση εκείνου που ο λαός περιγράφει με την ρήση «αντί να βογκάει ο γάιδαρος, βογκάει το σαμάρι». Αντί να απολογείται η Πολιτεία και ΟΛΕΣ οι έως σήμερα κυβερνήσεις της Ελλάδος για το ότι έχουν επιτρέψει να βιάζονται εν έτη 2006 εκατοντάδες χιλιάδες ή ίσως και εκατομμύρια χριστιανοί ορθόδοξοι πολίτες να υποδύονται τους αφελείς πιστούς και τα βοσκούντα πρόβατα για να έχουν το κανονικά αυτονόητο δικαίωμα να απολαμβάνουν μία στοιχειωδώς ομαλή εξέλιξη στην εκπαίδευσή τους και την εργασία τους, έρχονται οι θιασώτες του βυζαντινού σκοταδιού να ζητούν κι από πάνω να βλάψουν με κάθε τρόπο έναν, από ό,τι φαίνεται, σπουδαίο στρατιωτικό και σπουδαίο άνθρωπο, που μάλλον αποτελεί εξαιρετική τιμή της χώρας μας ότι τον είχε υπερασπιστή της κατά τα χρόνια της ενεργού υπηρεσίας του.

Εκτός εάν πιέστηκε σε αβάστακτο βαθμό από τα υψηλόβαθμα στελέχη της θεοκρατίας, ο κ. Σούρλας, θα έπρεπε, ιδίως λόγω της ιδιότητάς του, να είχε σκεφθεί λίγο περισσότερο προτού προβεί σε αυτήν την ισόποσα καταγέλαστη, προκλητική και επικίνδυνη δήλωση πρόθεσης, ανοίγοντας ουσιαστικά τον ασκό του Αιόλου για την κατεπείγουσα πλέον ανάγκη αποθεοκρατικοποίησης της χώρας μας.

Η περίεργη βυζαντινή λογική του κ. Σούρλα και όσων τον προέτρεψαν σε αυτό, τούς καθιστά αυτομάτως έκθετους και οπωσδήποτε υποχρεωμένους να δώσουν στον Ελληνικό λαό σαφείς απαντήσεις σε μία σειρά από αναδυόμενα ερωτήματα, όπως λ.χ. εάν η χώρα μας είναι η Ελλάδα που γνωρίζουμε και ο στρατός της προορίζεται να πολεμάει υπέρ αυτής ή εάν η Ελλάδα δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα αμπελοχώραφο της παρασιτικής Εκκλησίας και ο στρατός της προορίζεται να πολεμάει υπέρ του Χριστιανισμού και όχι μάλιστα υπέρ όλου του Χριστιανισμού αλλά μόνον υπέρ του τμήματός του που αυτοαποκαλείται «Ορθοδοξία». Διότι στην δεύτερη περίπτωση, δεν θα υπάρχει κανείς απολύτως λόγος οι πολυάριθμοι Έλληνες που δεν είναι χριστιανοί, πόσο μάλλον ορθόδοξοι, να πληρώνουν φόρους, να υπηρετούν στον στρατό ενός κρατικού μορφώματος που στην ουσία αποτελεί υπηρέτη των θεοκρατών, καθώς και δεν θα υπάρχει κανείς απολύτως λόγος να συνδέουν την μοίρα τους με την μοίρα αυτού του μορφώματος.

Θα έπρεπε να είχε σκεφθεί λίγο περισσότερο ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής των Ελλήνων κ. Σούρλας, αλλά δεν το έκανε. Τώρα όμως θα πρέπει να σκεφθούν καλά και κυρίως πολύ βαθιά οι πολιτικοί του προϊστάμενοι, συνάδελφοι και συνεργάτες, ιδίως όσοι ομοίως επιδεικνύουν αμέριστη δουλικότητα προς τον καρκινικό πλέον για την κοινωνία μας εσμό των θεοκρατών, ενισχύοντάς τον επιπροσθέτως με τρομακτικά μεγάλα χρηματικά ποσά, την στιγμή ακριβώς που τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά νοιώθουν γύρω από τον λαιμό τους τον ανηλεή βρόγχο της ανέχειας και των αλλεπάλληλων δανείων.

Το χειρότερο είναι ότι εξακολουθούν να επιτρέπουν στους θεοκράτες και τους παντοειδείς υπαλλήλους τους να μονοπωλούν την Ελληνικότητα. Μία Ελληνικότητα, που όχι μόνον δεν ανήκει σε όλους αυτούς, αλλ΄ αντιθέτως πολεμήθηκε από αυτούς κατά το πραγματικό ιστορικό παρελθόν συστηματικά και με απύθμενη μισαλλοδοξία.

Καλούμε τους διανοούμενους αυτού του τόπου, τα πολιτικά κόμματα και τους πολιτιστικούς φορείς να σπάσουν άμεσα την απαράδεκτη σιωπή τους στο ζήτημα της τερατώδους θεοκρατίας που καταδυναστεύει τον τόπο μας και να ξεκινήσουν επιτέλους μία ευρύτατη δημόσια συζήτηση, για να μάθει επιτέλους ο Ελληνικός λαός ποιοι παρανόμως καρπούνται εδώ και αιώνες τον ιδρώτα, το αίμα του, αλλά κυρίως το όνομά του.

Η περαιτέρω σιωπή είναι συνενοχή.

Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών

----------------------------------------------

ιστοσελίδα: http://www.ysee.gr

Ηλ.διεύθυνση επικοινωνίας: ysee@ysee.gr

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)