η φωνή σου

πρώτη σελίδα
           

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ
του Υποστρατήγου ε.α Κωνστ/νου .Χ .Κωνσταντινίδη, 15.01.2007

Κάθε τρομοκρατικό χτύπημα σε ξένη πρεσβεία αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την χώρα, διότι οι πρεσβείες θεωρούνται ξένο έδαφος. Επομένως οι ενέργειες αυτές μας εκθέτουν σε σοβαρούς κινδύνους και πλήττουν διεθνώς τα συμφέροντα της χώρας. Γενικότερα η τρομοκρατία βλάπτει τα ευρύτερα συμφέροντα της Πολιτείας διότι:

1. Είναι επικίνδυνος εχθρός της δημοκρατικής ομαλότητος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

2. Εμβάλλει στους λαούς την φοβία και μέσω αυτής η διεθνής εξουσία χειραγωγεί ευκολότερα τους λαούς με τρομονόμους, αντιτρομοκρατικούς πολέμους κ.α.

3. Με πρόσχημα την τρομοκρατία επιβάλλουν στους λαούς τεράστιες πολεμικές δαπάνες για την προμήθεια εξοπλισμών και μηχανημάτων ασφαλείας.

4. Η τρομοκρατία σχετίζεται με ευρύτερα σχέδια γεωπολιτικών αλλαγών της διεθνούς εξουσίας, τόσον στον χώρο της Μέσης Ανατολής όσον και στον χώρο των Βαλκανίων και όχι μόνον.

5. Το κυριότερον όμως όλων ότι η τρομοκρατία βλάπτει σοβαρά τα οικονομικά συμφέροντα της πατρίδος μας. Για παράδειγμα πλήττει τον τουρισμό μας, καθώς και τις επενδύσεις κεφαλαίων, δεδομένου ότι κανείς δεν επισκέπτεται και δεν επενδύει τα κεφάλαια του σε μια ανασφαλή χώρα. Επομένως έχουμε όλοι συμφέρον να την καταδικάζουμε και να την καταπολεμούμε, χωρίς όμως να γινόμαστε πιόνια στα κελεύσματα αυτών που στην ουσία την προωθούν. Η επανάσταση αυτήν την φορά στην Ελλάδα θα γίνει δι' ειρηνικών μέσων, δηλαδή με την "ενεργητική αντίσταση» του ενεργού πολίτη και όχι με τα όπλα.

6. Κατ' αρχάς το "δόγμα της τρομοκρατίας" το εγκαινίασαν οι ΗΠΑ προ της πτώσεως του διπολικού συστήματος και αυτές το προωθούν για να επεκτείνουν την παγκόσμια κυριαρχία και την ιμπεριαλιστική τους εξάπλωση σε όλο τον κόσμο. Επομένως έχουμε κάθε λόγο να αμφιβάλλουμε για την γνησιότητα των εξαγγελιών της υπερδύναμης ότι πραγματικά επιθυμεί διακαώς την πάταξη της τρομοκρατίας. Επίσης είμαστε καχύποπτοι ότι πίσω από κάθε τρομοκρατική ενέργεια δεν βρίσκονται πάντα αγνοί αγωνιστές, αλλά μπορεί να κρύβονται άμεσα ή έμμεσα διάφορες μυστικές υπηρεσίες. Οι τρομοκράτες μπορεί να εκτελούν εν αγνοία τους τα σχέδια μυστικών υπηρεσιών, τα οποία γνωρίζει μόνον κάποιος αόρατος αρχηγός.

7. Ειδικότερα το πρόσφατο συμβολικό τρομοκρατικό χτύπημα κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας των Αθηνών είναι πολύ παράξενο και αμφιλεγόμενο, διότι έρχεται σε μια λίαν κρίσιμη καμπή για την χώρα μας:

α/ σε μια στιγμή που οι ΗΠΑ κλιμακώνουν την εμπλοκή τους στο Ιράκ και εξωθούν τις εξελίξεις για ένα συμβατικό ή πυρηνικό χτύπημα στο Ιράν και στην Συρία.

β/ την ίδια ημέρα που έφθανε στην Αθήνα ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, κ.Νίμιτς, για κρίσιμες συνομιλίες πάνω στο θέμα του ονόματος.

γ/ η Ελλάδα είχε συλλάβει την 17Ν-τουλάχιστον το εκτελεστικό της μέρος - και εισήλθε σε μια φάση αναπτύξεως του τουρισμού της και τοποθετήσεως και προσελκύσεως χρηματοπιστωτικών κεφαλαίων στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και Βαλκανικής.

δ/ όλοι νομίζαμε ότι μετά τους επιτυχέστατους και ασφαλέστατους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είχαμε θωρακισθεί με μια λίαν αποτελεσματική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και ξαφνικά βρεθήκαμε στο κενό. Ένας αντιαρματικός πύραυλος PRC-7 Κινεζικής κατασκευής, που ας σημειωθεί δεν έσκασε και δεν προξένησε θύματα, ήτο αρκετός να προξενήσει σοβαρή βλάβη στα εθνικά μας συμφέροντα και να διασύρει την καλή φήμη της χώρας.

8. Τα ερωτηματικά της κοινής γνώμης είναι πολλά και δίκαια, συνοψιζόμενα στα εξής:

α/ Γιατί αφήσαμε να διαλυθεί ή να υπολειτουργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία; Και πάλι η επάρατη μικροκομματική κραιπάλη!!

β/ Τι έγιναν τα 1,5 δισεκατομμύρια Ευρώ που δαπανήθησαν για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων; Σπαταλήθησαν μήπως για το "θεαθήναι";

γ/ Γιατί δεν είχαν τοποθετηθεί κάμερες γύρω από τον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο της Αμερικανικής Πρεσβείας; Το γνωστό παραμύθι ότι δεν το επιτρέπει η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων είναι και γελοίο και επικίνδυνο και δεν πείθει κανέναν.

δ/ Τι έκανε η εντεταλμένη για την εξωτερική φύλαξη της Πρεσβείας φρουρά της ΕΛ.ΛΑΣ εκείνο το πρωί; Μήπως εκοιμάτο; Διότι αν ήτο εν εγρηγόρσει θα ήτο αδύνατον να χαθούν τόσο εύκολα τα ίχνη των τρομοκρατών.

ε/ Γιατί τα μηχανήματα ασφαλείας της Πρεσβείας, τα οποία ας σημειωθεί είναι από τα πλέον τέλεια στον κόσμο, δεν λειτούργησαν, ώστε να καταγράψουν την ταυτότητα των δραστών; Η μήπως λειτούργησαν για την συγκάλυψη;

στ/ Πως εισήλθε στην χώρα μας το λαθραίο αντιαρματικό βλήμα; Από την Κίνα, Αλβανία ή με κάποιο διπλωματικό σάκκο; Ξέφραγο δηλαδή αμπέλι η Ελλάς!

ζ/ Γιατί δεν έγινε καμιά πρόοδος στην σύλληψη των τρομοκρατών του Επαναστατικού Αγώνα;

η/ Μήπως όλα αυτά είναι μεθοδευμένα για την επιβολή ενδεχομένως:

1/επιπρόσθετων αντιτρομοκρατικών μέτρων και δαπανών (νέας αγοράς Α/Φ F-16, συσκευών οπτικής και ωτακουστικής παρακολούθησης, επιβολής νέων τρομονόμων κ.α ),

2/ ασκήσεως πολιτικών και διπλωματικών πιέσεων για να αποδεχθούμε τα διχοτομικά σχέδια της Ουάσιγκτον στην Μέση Ανατολή και Βαλκάνια ή και για να στείλουμε επιπρόσθετα στρατεύματα κατά της τρομοκρατίας στο Ιράκ και Αφγανιστάν; ή μήπως για να αποδεχθούμε το ψευδεπίγραφο όνομα των Σκοπίων ως "Μακεδονία"; Απλώς ρωτάμε χωρίς φυσικά να αναμένουμε απάντηση από τους υπευθύνους.

Και το τελευταίο ερώτημα απευθύνεται προς την Αμερικανική πλευρά: Εξοργίζονται οι ΗΠΑ από την τρομοκρατία, αλλά γιατί δεν λαμβάνουν κανένα πολιτικό και οικονομικό μέτρον για την θεραπεία της; Διότι με τα στρατιωτικά και αστυνομικά μέτρα αντί να την καταστέλλουν την ενισχύουν. Μήπως η τρομοκρατία βολεύει το Στρατιωτικο-Βιομηχανικό σύμπλεγμα;

Όσον αφορά στον αντι-Αμερικανισμό των Ελλήνων, αυτός προέρχεται από την μακροχρόνια ενσταλλαγμένη αδικία εκ μέρους των κυβερνήσεων των ΗΠΑ σε βάρος των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων εδώ και μισό αιώνα, προς όφελος πάντα των Τούρκων και πρόσφατα υπέρ των Σκοπιανών και Αλβανών. Και το χειρότερο η επιβολή της λαομίσητης δικτατορίας των συνταγματαρχών με αποκορύφωμα την Κυπριακή Τραγωδία από τον σφαγέα Χένρι Κίσσιγκερ, η οποία ακόμη δεν έχει λήξει. Αυτά τα αντιαμερικανικά αισθήματα θα παρέλθουν μόνον με θετικές και δίκαιες πράξεις εκ μέρους των ΗΠΑ και όχι με τρομοκρατικές ενέργειες που βλάπτουν εμάς τους ιδίους, ούτε με νέες Αμερικανικές αδικοπραξίες.

Τέλος να πούμε ότι ο εξαιρετικής μορφώσεως και καλλιέργειας υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας από τότε που μετέφερε εκείνη την κλεμμένη εικόνα της εβραίας Παναγίας στο μοναστήρι, η τύχη πηγαίνει αυτόν και την ΕΛ.ΑΣ από το κακό στο χειρότερο. Φαίνεται ότι περιφρόνησε τους Έλληνες πατρώους θεούς και τον ορθολογισμό τους και αυτοί τον εγκατέλειψαν στο έλεος των κακούργων, των δολοφόνων, των διαρρηκτών, των απατεώνων και των κλεπτών του Γιαχβέ. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία)» κ. Υπουργέ. Αντί να περιμένετε τα θαύματα της Παναγίας πάρτε το "ρόπαλο" του Ηρακλή και το "καρότο" της Δήμητρας και αναδιοργανώστε την Αντιτρομοκρατική και την ΕΛ.ΑΣ γιατί χανόμαστε.

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)