η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

TO ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ
του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη, 8.10.2006

"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ απο τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν"
Friedrich  Nitzsche

Βιώνουμε μια απέραντη εξαπάτηση και δεν την αντιλαμβανόμαστε . Ακριβώς όπως δεν αντιλαμβάνεται ο πεζοπόρος στην έρημο τον αντικατοπτρισμό της οάσεως και την θεωρεί ως πραγματικότητα. Και προχωρούμε και προχωρούμε και η έρημος δεν έχει τέλος, ενώ οι οάσεις χάνονται η μία μετά την άλλη. Βέβαια η ελπίδα χάνεται τελευταία.

Όποιος πει ότι δεν βλέπει την όαση μπροστά του τον θεωρούν ψυχοπαθή και απροσάρμοστο. Γι' αυτούς φτιάχνουν ιδιαίτερα ιδρύματα να τους εγκλείσουν ώστε να τους απομονώσουν από την μάζα, που βλέπει μπροστά της μια ονειρική προοπτική.

Δεν βιάζονται να μας αποκαλύψουν τα τελικά σχέδια τους. Αρκούνται στην αοριστία της «Παγκοσμιοποίησης» Λίγο-λίγο μας παρουσιάζουν τις αλλαγές, ώστε να μην είμαστε σε θέση να τις αξιολογήσουμε και ν' αντιληφθούμε όλη την αλήθεια.

Αυτοί σχεδιάζουν τις αλλαγές, αυτοί γνωρίζουν και το απόλυτο μυστικό που εμείς αγνοούμε. Εμείς πορευόμαστε στα τυφλά, ως «αμνοί επί σφαγήν» εντελώς ανυποψίαστοι, αφελείς και χιλιοπροδομένοι.

Αυτοί είναι ενωμένοι σε δεσμούς αίματος ή με άρρητο όρκο και προ παντός από το υπέρτατο συμφέρον. Όποιος τολμήσει να μιλήσει τον αναμένει ο θάνατος. Εμείς αντίθετα είμαστε διασπασμένοι με βάση το χρώμα, φύλο ,θρησκεία, ιθαγένεια κ.ο.κ

Αυτοί μικραίνουν το όριο της ζωής μας και μας εξασθενούν την σκέψη, ενώ προσποιούνται ότι κάνουν το αντίθετο. Προς τούτο χρησιμοποιούν την επιστήμη και τεχνολογία προς το συμφέρον τους, έτσι ώστε κανείς από εμάς δεν γνωρίζει την παγίδα, διότι δεν λαμβάνουμε γνώση του συνολικού προγράμματος πάνω στο οποίον εργάζονται οι επιστήμονες. Όπως το φάρμακο το τυλίγουν με ζάχαρη για να είναι εύληπτο, έτσι τυλίγουν τα δηλητήρια με απατηλές ετικέτες για να μας εξαπατούν.

Αυτοί χρησιμοποιούν μαλακά μέταλλα, επιταχυντές και καταπραυντές στο φαγητό, στο νερό και στον αέρα. Με αυτά μας προσβάλουν το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα. Τα πάντα τα μολύνει το δηλητήριο, όπου κι' αν στραφούμε. Αν καταφύγουμε σε γιατρικό θα μας δώσουν μεγαλύτερη δόση δηλητηρίου δήθεν για να μας κάνουν καλά. Και ζητάμε όλο και περισσότερα φάρμακα, γιατρούς και νοσοκομεία. Αλλά εμείς δεν ανησυχούμε γιατί αυτοί έχουν την ευθύνη για εμάς και εμείς τους εμπιστευόμαστε, όπως το μικρό παιδί τον κηδεμόνα του. Αυτοί έχουν τον τρόπο να μας καρφώνουν τις ιδέες στον έσω εγκέφαλο με διάφορες επικοινωνιακές τεχνικές (θρησκείες, ΜΜΕ προπαγάνδα, θέαμα, μουσική, μελέτες, σφυγμομετρήσεις, κέντρα «σκέψεως» κ.α). Το καρότο τους όμως είναι η δωροδοκία, η απάτη, το ΚΕΡΔΟΣ και το μαστίγιο.

Αυτοί παιδιά της ερήμου και της Ασιατικής στέπας, δεν αγαπούν το δάσος και κερδοσκοπούν από την καταστροφή της Φύσεως. Η άγνοια, ο φθόνος και η αχαριστία αυτών που εκπολιτίσθηκαν επιδερμικώς, τους οδηγεί να σβήσουν την αίγλη του Ελληνικού Πολιτισμού. Προς τούτο μετέρχονται διάφορες τερατογενέσεις και ψεύδη.

Παραπονούμεθα ότι δεν μπορούμε να τεκνοποιήσουμε και μας λένε φέρτε τριτοκοσμικούς να σας κάνουν παιδιά. Δεν ρωτήσαμε όμως γιατί στερηθήκαμε την γενετήσια αναπαραγωγική μας ικανότητα. Αλλά κι' αν ρωτήσουμε θα μας μιλήσουν αόριστα για το άγχος, την οικονομική δυσπραγία κ.α

Δυσανασχετούμε προσωρινά όταν βλέπουμε πρωτόγνωρες θηριωδίες (λ.χ Χιροσίμα-Ναγκασάκι, Βιετνάμ, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λίβανο κ.α). Όμως πειθόμεθα στις απίθανες και παράλογες δικαιολογίες και στα αλλόκοτα ψεύδη τους (λ. χ τα Οπλα Μαζικής Καταστροφής, οι Τρομοκράτες της Αλ-Κάιντα, το 9/11 κ.α.) Με την προπαγάνδα μας πείθουν ότι ο Πόλεμος είναι αναγκαίον κακόν για την επιβίωση και πρόοδο μας. Για να μην έχουμε ανεργία, για τον εκδημοκρατισμό της Μέση Ανατολής, για να κινηθεί η παγκόσμια οικονομία και άλλα χονδροειδή ψέματα.

Καίτοι βρισκόμαστε στο στάδιο της δημογραφικής εξαφανίσεως ιστορικών φυλών, κανείς από εμάς δεν ανησυχεί, καθώς βλέπουμε τις στρατιές των λαθρομεταναστών να καταφθάνουν και τις πύλες ορθάνοικτες. Μια εκτεταμένη και καλοσχεδιασμένη μετανάστευση λαών ευρίσκεται εν εξελίξει αλλά εμείς δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, ίσως γιατί θεωρούμε ότι είμαστε αδύναμοι να αντιδράσουμε.

Νομίζουμε ότι έχουμε εθνικές κυβερνήσεις που νοιάζονται για εμάς. Όμως γελαστήκαμε διότι αυτές εκτελούν τις εντολές εκείνων .Όλα γύρω μας μοιάζουν ψεύτικα και το παιχνίδι που παίζεται είναι σικέ, τα χαρτιά της τράπουλας σημαδεμένα και είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε στο τέλος βγαίνουμε χαμένοι. Και παρόλα αυτά εμείς τους εμπιστευόμαστε και τους ψηφίζουμε ξανά και ξανά. Μας έχουν εθίσει όπως τον ναρκομανή που θέλει την δόση του. Τα πάντα είναι μονόδρομος.

Έχουν μανδρώσει το ήμισυ σχεδόν του κόσμου στην στρούγκα των πιο άθλιων κοσμοπολιτικών και δογματικών Αβραμικών θρησκειών τους και με τους ποιμενάρχες τους μας κάνουν να βελάζουμε σαν τα πρόβατα και να ζητάμε όχι μόνον εν ζωή να μας λυτρώσουν από την Κόλαση, αλλά και μετά θάνατον να μας πάνε στον Παράδεισο. (Έφθασαν στο σημείο υπουργοί να κρατάνε εικόνες της Μαριάμ. Ο ταλεμπανισμός στο απώγειο του!!!).

Όσοι από εμάς πληροφορούνται την Αλήθεια και εξέρχονται του σπηλαίου κινδυνεύουν από το κοπάδι. Αυτό είναι τόσο τυφλωμένο από φανατισμό και αμάθεια ώστε τους λοιδορούν, τους παραδίδουν στους δεσμοφύλακες τους, ή ακόμη κινδυνεύουν να τους ρίξουν στην πυρά σαν αιρετικούς.

Τα δηλητήρια τα δίνουν στα παιδιά μας από την παιδική ηλικία. Γι' αυτό αυτά γίνονται υπέρβαρα, πλαδαρά, ασθενικά, ανώμαλα και πάσχουν από ποικίλες διαταραχές με κυριότερη νόσο τον διαβήτη. Τα παυσίπονα, τα ναρκωτικά, τα ψυχότροπα, η νικοτίνη, το αλκοόλ και άλλα πολλά έχουν γίνει αναγκαία στη ζωή τους, όπως η τροφή τους. Ορισμένοι γιατροί θεωρούν και τα εμβόλια υπεύθυνα για την εξασθένιση της ικανότητος αντιδράσεως του οργανισμού. Ασφαλώς το χλωριωμένο και μολυσμένο από βιομηχανικά απόβλητα νερό που πίνουμε βλάπτει σοβαρά την υγεία μας. Οι πάμπολλες ακτινοβολίες μας βομβαρδίζουν συνεχώς. Ακόμη και τα σφραγίσματα των δοντιών ήσαν και μπορεί να είναι ακόμη βλαβερά στον οργανισμό μας.

Διαδίδουν σκοπίμως και ψευδώς για την εμφάνιση διαφόρων ιών, τους οποίους συχνά οι ίδιοι μεταδίδουν ή μεγαλοποιούν για να πουλήσουν οι φαρμακευτικές τους βιομηχανίες εμβόλια και φάρμακα, συχνά αναποτελεσματικά. Περισσότερα φάρμακα σημαίνει χειρότερη υγεία, περισσότερη εξάρτηση και αστρονομικά κέρδη για τις φαρμακοβιομηχανίες.

Αυτοί μας εθίζουν στην δουλειά, στο χρήμα και στην υπερκατανάλωση υλικών αγαθών-νεκρώνουν σκοπίμως. Όλα γίνονται για να μην σκεπτόμαστε και για να μας αποσπάσουν από την κοινωνική ζωή (με την οικογένεια, τους φίλους, τους πολίτες) στην γειτονιά, στην πόλη, στο έθνος. Θέλουν να μας απομονώσουν και να μας κάνουν ιδιώτες.

Παρότι ελέγχουν την σκέψη μας, δεν παραιτούνται να βελτιώνουν την τεχνική ώστε να πιάνουν και αυτούς που είναι δύσκολοι να προσαρμοσθούν. Για τον καθένα χρησιμοποιούν το μέσον που τον επηρεάζει. Οι άνθρωποι όμως στην πλειοψηφία τους φοβούνται για την ζωή τους. Αυτός είναι ο λόγος που ανακάλυψαν την νέα μορφή πολέμου, την Τρομοκρατία.

Σαν ένα τεράστιο χταπόδι ξαπλώνουν στον πλανήτη τα πλοκάμια της παγκόσμιας κυβέρνησης τους και μας παρακολουθούν ακόμη και στην κρεβατοκάμαρα μας. Σε κάθε χώρα εγκαθιστούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση «αχυρανθρώπων» της εκλογής των.

Αυτοί μας κρύβουν την αλήθεια, αλλά ασταμάτητα προωθούν το Κύριο Σχέδιο ("Master Plan") τους. Χωρίς φυσικά να το γνωρίζουμε, εν αγνοία μας συχνά εργαζόμαστε για την προώθηση του σχεδίου τους και της σκλαβιάς μας.

Τα μέσα που διαθέτουν για να μας πείσουν είναι είτε η εξαγορά συνειδήσεων, είτε η απειλή και ο φόβος, είτε η δολοφονία (όταν θίγονται ζωτικά οικονομικά τους συμφέροντα). Αν και τότε αποτύχουν εξαπολύουν πολέμους και τα βομβαρδιστικά.

Χρησιμοποιούν δύο μέτρα και δύο σταθμά. λλα γι' αυτούς και άλλα για μας. Ο χαρακτηρισμός Γραμματείς, Φαρισαίοι, υποκριτές και δολοπλόκοι-ραδιούργοι είναι λίγος. Αυτοί στην εστία τους επιζητούν φυλετική «καθαρότητα» και τάξη , ενώ σε εμάς προπαγανδίζουν φυλετική ανάμειξη, αταξία και χάος.

Μας κρατούν διχασμένους μέσα από τις δογματικές θρησκείες τους, τις κομματικές αντιπαραθέσεις, τους εθνικιστικούς φανατισμούς, τις φυλετικές διακρίσεις, τις αθλητικές συγκρούσεις, τις συνδικαλιστικές έριδες κ.ο.κ

Μας κατευθύνουν αθορύβως και αφανώς έτσι ώστε να νομίζουμε ότι αυτοκυβερνώμεθα, ενώ αυτοί βρίσκονται παντού, τηρούντες την ανωνυμία τους.

Όταν κάποιος από εμάς -που δεν ελέγχεται από αυτούς- αναδειχθεί αρχηγός, το πιθανότερο είναι να τον προσεταιρισθούν, να τον ρεζιλέψουν, να τον σπιλώσουν, να τον αποσιωπήσουν, ή τελικώς να τον εξαφανίσουν με κάποιο «ατύχημα» ή «τυχαία» δολοφονία, για να τον βγάλουν από την μέση.

Το καλύτερο γι' αυτούς είναι να μας βάζουν να σκοτωνόμαστε σε εμφύλιους πολέμους, γιατί οι εμφύλιοι προξενούν φοβερή έχθρα, ποταμούς αίματος και βαθιά τραύματα που αργούν να επουλωθούν. Αυτοί μένουν αθέατοι παρατηρητές της αλληλοσφαγής που αυτοί υπεκίνησαν.

Αυτοί είναι οι υποκινητές των κυριοτέρων Πολέμων (Α! και Β! Παγκόσμιο Πόλεμος, Ψυχρός Πόλεμος, Πόλεμος Τρομοκρατίας, Περιφερειακοί Πόλεμοι) διότι κερδίζουν αστρονομικά κέρδη με το αίμα το παιδιών μας. Αυτοί επίσης δημιουργούν τις κρίσεις για να αυξάνουν τους εξοπλισμούς και εξ αυτών τα κέρδη του Στρατιωτικο-Βιομηχανικού τους Συμπλέγματος και των Πολυεθνικών. Μέσω των Πολέμων επιδιώκουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους (MISSION ACCOMPLISHED).

Ενσπείρουν παντού ζιζάνια ώστε ο ένας να μισεί τον άλλον, η μία τάξη να εχθρεύεται την άλλη και να μην υπάρχει συνοχή, ενότητα, εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων και λαών. Καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό και καθιστούν τα άτομα ιδιώτες, δηλαδή απέχοντες από τα κοινά.

Καταστρέφουν τις ηθικές αξίες και σκορπούν παντού την διαφθορά . Μέσω της Διαφθοράς και της φθοράς των δημοκρατικών θεσμών ελέγχουν ευκολότερα τις χώρες.

Αυτοί κρύβουν ως κόρη οφθαλμού την αλήθεια για την Παγκόσμια Συνωμοσία και δεν επιτρέπουν συζητήσεις πάνω στα καυτά και απηγορευμένα θέματα όπως λ.χ το Ολοκαύτωμα, την δράση των «εκλεκτών», την παγκόσμια συνωμοσία κ.α.

Αυτοί, οι σκοταδιστές και φανατικοί θρησκόληπτοι κρατούν στα χέρια τους τα Πυρηνικά Όπλα και άλλα Όπλα Μαζικής Καταστροφής και ουδείς εξ ημών φαίνεται να ανησυχεί μήπως κάποια ημέρα βρεθούμε σε κάποιο Πυρηνικό φούρνο ψημένοι, όπως ψήνουν τα αρνιά τους το Πεσάχ.

Αυτοί μας παίρνουν την γη, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές ώστε να ασκήσουν πλήρη έλεγχο πάνω σε μας. Αλλά και τότε δεν αντιδρούμε γιατί μας δελεάζουν με το χρήμα.

Με τα πληρωμένα Κοινοβούλια και με πρόσχημα την Τρομοκρατία, φτιάχνουν νόμους που μας στερούν την Ελευθερία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τα οποία κερδίσαμε με ποταμούς αίματος ανά τους αιώνες. Κι' εμείς δεν αντιδρούμε, αλλά ασχολούμεθα με τα ασήμαντα, τα ανούσια-και συχνά βλαβερά- που σερβίρει καθημερινά η μικρή οθόνη.

Με τις αλλαγές των νομισμάτων μας «πετσόκοψαν» τα εισοδήματα, μέσω δε των τραπεζών τους χρεώνουν ως το λαιμό εμάς και τα παιδιά μας.

Εάν διαμαρτυρηθούμε δυναμικά θα μας κατηγορήσουν για εγκλήματα και θα παρουσιάσουν την δική τους εκδοχή (ψέμα) στην κοινή γνώμη, διότι τα ΜΜΕ ελέγχονται εξ ολοκλήρου από αυτούς. Μέσω των ΜΜΕ ελέγχουν την σκέψη μας, την δράση μας και τα αισθήματα μας προς όφελος τους.

Αν ποτέ ξεθηκωθούμε εναντίον τους θα μας χτυπήσουν αλύπητα. Κυριολεκτικώς θα μας λιώσουν σαν τα σκουλήκια (όρα Λίβανο) Επειδή εμείς δεν διαθέτουμε όπλα και ανδρεία, έχουμε γίνει δειλοί και ανίσχυροι να αντιδράσουμε.

Αυτοί στρατολογούν δικούς μας ανθρώπους και τους περνούν από ειδικά σεμινάρια και τελετουργίες ώστε να τους κάνουν να πιστέψουν ότι ανήκουν στους «εκλεκτούς» και ότι γνωρίζουν όλη της Αλήθεια. Όμως κανείς τους δεν μαθαίνει όλη την αλήθεια, γιατί αν την μάθει θα στραφεί εναντίον τους. Την Αλήθεια μαθαίνουν μόνον οι «Φωτισμένοι».

Αυτοί έχουν σχέδια για την μείωση του κόσμου με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και την υποβάθμιση των ανθρώπων σε δύο τάξεις στους: 1/ Εχοντες και 2/ Προλεταρίους. Η ιστορία της Σοβιετίας επαναλαμβάνεται τώρα πιο σκληρή.

Όταν ετοιμάσουν την φυλακή της Παγκόσμιας Δικτατορίας τους τότε θα αντιληφθούμε ότι ζούμε σένα απέραντο Στρατόπεδο Συγκεντρώσεως, τρις χειρότερο από αυτό της Σοβιετικής Ενώσεως, αλλά τότε θα είναι αργά.

Αυτοί δεν θα μας αφήσουν ακόμη και τότε να νομίσουμε ότι είμαστε ίσοι με αυτούς και θα μηχανευθούν μέσα για να διατηρήσουν την ανωτερότητα των έναντι ημών. Η θρησκεία της Βίβλου τους δίνει το υπόβαθρο να θεωρούν τους εαυτούς τους ως «εκλεκτούς» του θεού και ανώτερους όλων.

Το μεγαλύτερο όπλο τους είναι να μας κρατήσουν εσαεί χωρισμένους. ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. Γιατί αν ποτέ ενωθούν οι λαοί του κόσμου, αυτοί θα εξαφανισθούν αυτομάτως από προσώπου της Γης. Τότε κανείς δεν θα τους δώσει καταφύγιο για να γλιτώσουν. Η Αμερική θα είναι η χώρα που θα τους δικάσει για τα πάμπολλα εγκλήματα τους κατά της ανθρωπότητας και του Αμερικανικού λαού.

Το πόσο θα μείνουμε σκλάβοι κάτω από την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ τους είναι άγνωστον . Αυτή η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ είναι σφραγισμένη με αίμα, το αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων. Όμως καθώς ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ θα έλθει κάποτε η ποθητή αλλαγή και ο νέος κόσμος που θα ανατείλει θα ασπασθεί το Ελληνικό Πνεύμα και στις Ελληνικές Αξίες για να βγει από τα αδιέξοδα του. Πότε θα γίνει η αλλαγή; Όταν ο Δίας ενεργήσει ως Ζευς (ζευγνύω=ενώνω), για να ενώσει όλους τους Λαούς στην Νέα Οικουμενούπολη.

http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon
http://www.achilleous.com

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)