η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

 

ΤΟ ΙΟΥΔΑΙΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ
του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη, 22.11.2006

Στις 9 Νοεμβρίου 2006 παρακολούθησα την ημερίδα της Ελληνικής Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έλαβε χώραν στην ΕΣΥΕΑ με συμμετοχή αρκετού αριθμού εκπαιδευτικών. Αξίζει επαίνου η χειρονομία της ΕΣΥΕΑ να παραχωρήσει την αίθουσα της για μιά τόσο κρίσιμη ημερίδα, αλλά και στιγματισμού η απουσία δημοσιογράφων από αυτήν. Είναι ο φόβος του αφεντικού, ή η άγνοια της κρισιμότητος του θέματος;

Το θέμα ήτο "ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Ο ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ" Καί μόνον ο τίτλος τα λέγει όλα. Μόνον δεινά έχει επιφέρει η παρά φύσιν σύζευξις Κράτους και Εκκλησίας. Ομιλητές ήσαν:

1/ Γιώργος Τσιάκαλος, Καθηγητής Α.Π.Θ. Με θέμα: Αυτοτέλεια του πανεπιστημίου και Εκκλησίας

2/ Εύη Ζαμπέτα, Επικ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών. Με θέμα : Θρησκεία και εκπαίδευση στην Ευρώπη

3/ Βίκυ Λαγοπούλου, εκπαιδευτικός. Με θέμα: Το μήνυμα των νέων βιβλίων θρησκευτικών και οι μη ορθόδοξοι μαθητές

Την συζήτηση συντόνισε o Κωστής Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εκ της συζητήσεως προέκυψε ότι η Ελλάδα ζει σε χειρότερο Εκκλησιαστικό Μεσαίωνα εξ όλων των λοιπών Ευρωπικών χωρών. Η Εκκλησία της Ελλάδος δια του Αρχιεπισκόπου της επεμβαίνει σκανδαλωδώς στα Πανεπιστήμια και παραβιάζει βαναύσως την αυτοτέλεια των. (Αλλά να ήτο στα Πανεπιστήμια; Εδώ έχει μεταβάλλει σε φέουδο του τις Ενοπλες Δυνάμεις. Ας ρίξουν μιά ματιά στην ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ, όργανο της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Σρατού Ξηράς και θα αντιληφθούν το Ιουδαιοχριστιανικό Παρακράτος σε όλο του το μεγαλείο)

Ο Αρχιεπίσκοπος με επιστολές του-οι οποίες αναγνώσθησαν- ουσιαστικά επιδιώκει να επιβάλλει την γραμμή του στις Σχολές και εκβιάζει και τρομοκρατεί τους νομοταγείς εκπαιδευτικούς λειτουργούς που δεν ενδίδουν στις πιέσεις του. Αυτός παραβιάζει του νόμους της Πολιτείας και θέτει εαυτόν και την Εκκλησία υπεράνω της Πολιτείας , δηλαδή «κράτος εν κράτει»

Η Ιερά Σύνοδος διαμαρτύρεται προς το Υπουργείο Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο γιατί θεωρεί πως από τα βιβλία των τριών τάξεων του Γυμνασίου ελλείπει ο ορθόδοξος προσανατολισμός, υποτιμάται η εν Χριστώ αποκάλυψη στον κόσμο και η θεοπνευστία της Αγίας Γραφής οπότε υποβιβάζεται η χριστιανική πίστη στο επίπεδο της θρησκείας"

Και διερωτώμεθα, αν ο χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία και δοξασία (πνευματική αυταπάτη) τι μπορεί να είναι;

Επιστημονική αλήθεια;

Νόμος του Κράτους;

Ο Ελληνοχριστιανικός Ταλεμπανισμός είναι παρών.

Θέλουν να γυρίσουμε στο μεσαίωνα και να καίμε ανθρώπους; Κι ίσως σήμερα να μη κάνουν πολύ θόρυβο και να αρκούνται σε απλά συλλαλητήρια και κυβερνητικούς εκβιασμούς. Αύριο όμως, που ίσως δυναμώσουν περισσότερο; Τι θα ακολουθήσει; Ανατροπή της κυβέρνησης; Ιουδαιοχριστιανική -σοσιαλιστική κυβέρνηση; Κρεματόρια για εμάς τους "απίστους"; Ευτυχώς που γίναμε πολλοί και θα χρειασθούν πολλά.

Η Εκκλησία της Ελλάδος φαίνεται ότι δεν έχει αντιληφθεί ότι μετά την είσοδο 140.000 παιδιών μεταναστών διαφόρων δογμάτων, νέες συνθήκες έχουν διαμορφωθεί στην πατρίδα μας. Δεν είναι μόνον το μέτρον της θρησκευτικής ελευθερίας και ισότητος στα σχολεία. Τα δόγματα στο εξής θα διαιρούν την Ελλάδα. Μόνον το Ελληνικό Πνεύμα είναι εκείνο που θα μας θωρακίζει και θα μας ενώνει. Είναι καιρός λοιπόν να σταματήσει ο ασφυκτικός εναγκαλισμός Εκκλησίας και Κράτους. Είναι καιρός να μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το εξ Ανατολών Ιουδαιοχριστιανικό δόγμα που επί 1700 χρόνια έκανε ουσιαστικά στον Ελληνα ψυχοπνευματική λοβοτομή και μετάλλαξη, πρώτα σε «Ρωμιό» και τώρα σε «Ιουδαιοχριστιανικό πρόβατο» . Αρκετά πλήρωσε ο λαός μας και αρκετούς αιώνες έπαιξε το θέατρο του παράλογου, να υμνεί δηλαδή τους σφαγείς του κι' αυτούς που τον αφορίζουν. Αυτούς που του έκαναν σωστή Γενοκτονία. Αυτούς που του κατέστρεψαν τα ιερά και όσια. Αυτούς που του βεβλήλωσαν τους πατρώους ναούς με το χτίσιμο επ' αυτών των δικών τους, που του έκαψαν τις Βιβλιοθήκες, του γκρέμισαν και του θρυμάτισαν τα αγάλματα κ.α. Τέλος αυτούς που επί 1700 χρόνια του λένε τα πιό αφύσικα και τερατώδη ψέμματα. Που τον παραμυθιάζουν και τον αποβλακώνουν με την εγκληματική Εβραική Βίβλο και την Αποκάλυψη για να τον κρατούν δέσμιο και να τον απομαστεύουν οικονομικά. Για πόσο καιρό θα επιτρέπουμε στο διεφθαρμένο Ιερατείο να εκβιάζει ωμά την Πολιτεία μας, που ο Ελληνικός λαός (και όχι αυτό) με αίμα έφτιαξε; Πόσο καιρό ο λαός μας θα είναι "ποίμνιο" που βελάζει και αυτοί οι αλαζωνικοί "ποιμένες" θα τον έχουν μανδρωμένο στην σκοτεινή και ψυχοφθόρο στρούγκα της Βίβλου; Θα τον εκμεταλλεύονται και θα του υποβιβάζουν τη ζωή, την παιδεία, την ψυχοπνευματική κατάσταση, την λογική και την νοημοσύνη. Θα τον κάνουν να πιστεύει σε ανοησίες, για θαύματα, για τίμια ξύλα, για αγιο ύδωρ, άγιο φως, για λείψανα και κομποσκήνια, για αγίους τόπους- που χύνεται το αίμα ποτάμι- και για τόσα άλλα βλακώδη πράγματα. Στοπ η αποβλάκωση αυτού του λαού. Ελεος θεομπαίχτες και πολιτικάντηδες της συμφοράς που συμπλέετε μαζί με το αμαρτωλό ιερατείο. Από τον διαχωρισμό Πολιτείας -Εκκλησίας θα πρέπει να αρχίσει η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και Αναγέννηση. Οι δάσκαλοι όλων των βαθμίδων ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Οι θρησκευόμενοι Ελληνες πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι η παρατεινόμενη στενή διαπλοκή Πολιτείας και Εκκλησίας υπονομεύει το «πνευματικό» έργο της δεύτερης, ενώ, ταυτόχρονα προσβάλλει τις αρχές της ισοπολιτείας που η πρώτη έχει ταχθεί απο το Σύνταγμα να υπηρετεί. Ο απαρχαιομένος αυτός θεσμός -που μας εμβολίασε ο χειρότερος εχθρός του Ελληνισμού σε περίοδο δουλείας-είναι πλέον νεκρός και ως πνευματική λατρεία και ως παράδοση. Ζωντανοί είναι μόνον οι ρασοφόροι του, μόνον σαν δημιουργοί σκανδάλων και γι' αυτό απαιτείται κάθαρση και διαφάνεια. Η διαπλοκή της εκκλησίας με τα κόμματα και η αμοιβαία εκμετάλλευση του λαού μας και απο τους δύο είναι καιρός να σταμητήσει, διότι μόνον καταστροφή και δεινά φέρνει στον τόπο. Ο ισχυρισμός της Εκκλησίας ότι εκπροσωπεί το Έθνος και την Ελληνική παράδοση είναι όλως διόλου ψευδής και ανιστόρητος, διότι ακριβώς συμβαίνει το αντίθετον.

Ιστορικά ο ρόλος τους κατά την Αλωση της Κωνστ/πόλεως υπήρξε προδοτικός. Όταν ψυχορραγούσε η Πόλη το ιερατείο συνεργαζόταν με τον Μωάμεθ Β! και του παρέδωσε αμυντικά μυστικά, ενώ εντός των τειχών ενεργούσαν σαν 5η φάλαγγα (πασιφηστικά), έρριχναν το ηθικό των μαχητών και τους καλούσαν σε παράδοση. Τον ίδιο προδοτικό ρόλο έπαιξαν και κατά την Επανάσταση του 1821. Αφόρησαν τους αγωνιστές.

Πως νομιμοποιούνται να κάνουν παρόμοιες παρεμβάσεις σε χώρους εθνικά ευαίσθητους, όπως αυτός της Παιδείας; Η απλώς οι επεμβάσεις αυτές κινούνται σε επίπεδο στυγνού εκβιασμού της κάθε Κυβέρνησης για λόγους καθόλου εκπαιδευτικούς αλλά πολιτικούς ή συμφεροντολογικούς;

Πως νομιμοποιούνται νά κάνουν επεμβάσεις στον χώρο της Εθνικής μας Αμυνας οι άνθρωπου που απαλλάσσονται από την στράτευση κατά παρέκλιση του Συντάγματος;

Πως νομιμοποιούνται να επεμβαίνουν στο χώρο της Δικαιοσύνης με το λεγόμενο "παραδικαστικό" κύκλωμα που έπρεπε να λέγεται «Χριστιανο-παρακρατικό» Ο σκοπός του είναι να χάλκευει ευνοϊκές γι αυτούς αποφάσεις και καταδικαστικές για τους αντιπάλους τους. Θέμα για το οποίο, όπως βλέπουμε καθημερινά, τιμωρούνται και δικάζονται δικαστές αλλά ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ μεγαλο-ιεράρχης, ενώ είχαμε πριν καιρό και τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου πως η κάθαρση στην Εκκλησία ολοκληρώθηκε! . Μήπως με "θεϊκή παρέμβαση";

konstant@freemail.gr

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)