η φωνή σου

η στήλη μας

Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

Αθήνα 2004

Athens 2004

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 

 

  

Μαύρα κόκκινα
ΓΝΩΜΗ

Θα οξυνθεί η τουρκική επιθετικότητα
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η τουρκική εξωτερική πολιτική, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, χαρακτηρίζεται και από το ότι: Πρώτον, η πολιτική αυτή έχει διαχρονική πορεία και δεν μεταβάλλεται, τουλάχιστον αισθητά, από την εκάστοτε πολιτική συγκυρία.
Και, δεύτερον, παρά τις κατά καιρούς διακυμάνσεις τόνων και μόνο, η Τουρκία, όσο βρίσκει «εύφορο» έδαφος από την πλευρά μας, δεν υποχωρεί, ούτε κατ' ελάχιστον, από τις απαράδεκτες και αντίθετες προς κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου διεκδικήσεις εναντίον της χώρας μας.
Η πολιτική επικράτηση των ισλαμιστών στην Τουρκία μάλλον θα οξύνει την τουρκική επιθετικότητα. Μπορεί, μάλιστα, να επιχειρηθεί από την Τουρκία περαιτέρω αδίστακτη εκμετάλλευση ορισμένων ατυχέστατων εις βάρος μας διατυπώσεων τόσο της Διακήρυξης Αρχών της Μαδρίτης όσο και των Αποφάσεων του Ελσίνκι.
Γι' αυτό από την πλευρά μας απαιτείται ιδίως: Πρώτον, χάραξη σταθερής και μακροπρόθεσμης εξωτερικής πολιτικής.
Δεύτερον, εθνική ενότητα και ομοψυχία ως προς την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής.
Και, τρίτον, άμεση εγκατάλειψη της σημερινής τακτικής των υποχωρήσεων και υπαναχωρήσεων και αταλάντευτη υπεράσπιση όλων, ανεξαιρέτως, των δικαιωμάτων που εξασφαλίζει στη χώρα μας το διεθνές δίκαιο, συμβατικό και εθιμικό.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝέαςΔημοκρατίας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για τον αρθρογράφο με τα κόκκινα σύμφωνα με τις διεθνείς εξελίξεις το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών ήταν γεγονός αναμενόμενο, επειδή δεν έγινε εντελώς από μόνο του. Η νίκη των ισλαμιστών στις 3.10.02 στη Τουρκία είναι θετικό γεγονός για την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και το χώρο της ΕΕ. Με τη νίκη των ισλαμιστών δίδονται οι δυνατότητες να γίνουν αποφασιστικές ρεαλιστικές διαπραγματεύσεις με όλους τους εταίρους της Τουρκίας, αφού θα είναι μια κυβέρνηση εκλεγμένη από την πλειοψηφία του λαού που θα φέρει ευθύνες. Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν προμηνύει διαχρονικότητες, τουναντίον αποφασιστικές αλλαγές μέσα και έξω από την Τουρκία, στον οικονομικό τομέα, στη δημοκρατικοποίηση της χώρας, στην αποδυνάμωση της στρατιωτικής επέμβασης στα πολιτικά θέματα, και την εκπλήρωση των όρων της λίστας που έχει υποβάλλει η ΕΕ προς την Τουρκία, αν θέλει να γίνει μέλος της και, όπως συνηγορούν τα δεδομένα το θέλουν οι ηγέτες της αναμενόμενης κυβέρνησης.
Προφανώς εκείνο που δεν μπορεί να προβάλλει πλέον η Τουρκία στις οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις της με την Ελλάδα στο μέλλον είναι η αδιαλλαξία. Αφού οι διεθνείς συγκυρίες δεν δίνουν ερείσματα αδιαλλαξίας ούτε στους νικητές ισλαμιστές αλλά ούτε και στους κρυφομασόνους της στρατιωτικής ηγεσίας, τα κυήματα του Σιωνοφασισμού. Δεν υπάρχει ουσιαστική απειλή κατά της Ελλάδας από πλευράς της Τουρκίας, αν θα υπήρχε μια τέτοια, αυτή θα ήταν απειλή εναντίον της.
Οι «επικίνδυνες» αψιμαχίες ήταν και παραμένουν μεταίχμιο στόχο των πολεμικών βιομηχανιών των εκμεταλλευτών και της χώρας μας, για τις οποίες τανάπαλιν, μια ανοιχτή σύγκρουση στο χώρο (Ελλάδας -Τουρκίας) θα τους έκανε ζημιά στα παγκόσμια προγράμματά τους. «Χος γκελτινίζ» λοιπόν ισλαμικό (όπως και το Χριστιανικό θα μπορούσε να πει κανείς)Δημοκρατικό Τουρκικό Κόμμα.

Για τα κόκκινα
Μάγειρας,
4.10.02 
www.metanastis@t-online.de 

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος γράφει ιστορία
ο μετανάστης

κεντρική σελίδα

 ΑΡΧΕΙΟ