η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Τι διχάζει τον αμερικανικό λαό
Μάγειρας, 5.11.2006

Σίγουρα, αυτά που διαβάζουμε στις εφημερίδες, βλέπουμε στην τηλεόραση και ακούμε στα ραδιόφωνα, ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα γεγονότα τα οποία διχάζουν τον αμερικανικό λαό. Όπως μας είναι επίσης γνωστό ένα από αυτά και το σημαντικότερο είναι ο πόλεμος στο Ιράκ. Ένας προληπτικός πόλεμος, όπως τον ονομάζουν οι πολεμοκάπηλοι που τον κάνουν. Ο G.Bush έβγαλε πάλι τη γραβάτά του, φόρεσε το τεξάνικό του καπέλο και δίνει απεγνωσμένη μάχη προ των αναμενόμενων εκλογών του Κογκρέσου, για να πείσει τους εκλογείς, ότι ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, όσον αφορά την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Και η οποία ανασφάλεια προέκυψε μετά τα γεγονότα της 11ης του Σεπτέμβρη 2001. Γεγονότα για τα οποία αμφισβητεί ομάδα Αμερικανών επιστημόνων, ότι αυτά έγιναν όπως παρουσιάστηκαν και συνεχίζουν να παρουσιάζονται στο απληροφόρητο κοινό.

Ο μίτος όμως του διχασμού βρίσκεται στις οξυμένες σχέσεις ανάμεσα στους Λευκούς Αγγλοσάξονες (φονταμενταλιστές) Προτεστάντες και του σιωνιστικού Λόμπι των ΗΠΑ. Οι σχέσεις αυτές δεν ήσαν ποτέ ομαλές, κατά το διάστημα όμως του «ψυχρού πολέμου» λειτουργούσαν κάτω από την αναγκαιότητα της «ειρηνικής συνύπαρξης» μπροστά στην απειλή του κομμουνισμού.

Σήμερα που έχει λείψει ο κίνδυνος εκείνος, έχουν οξυνθεί οι σχέσεις των δύο ρεβανσιστών, επειδή το φονταμενταλιστικό προτεσταντικό κεφάλαιο δεν θέλει συνεταίρους στην παγκόσμια κυριαρχία και μάλιστα στη κορυφή της δημιουργούμενης εξουσίας με δικαίωμα πολιτικού λόγου.

Να όμως οι σιωνιστές έχουν δικτυωθεί μέσα στον κρατικό μηχανισμό των ΗΠΑ και κατέχουν πάνω από 55 χιλιάδες θέσεις κλειδιά, ελέγχουν την πολιτική πορεία των Δημοκρατικών δια μέσου των οποίων αναρριχώνται στην εξουσία, με μόνιμη θέση το υπουργείο Εξωτερικών, -Κίσινγκερ, Ολπράιτ-. Για τους ίδιους λόγους έχει δημιουργηθεί πολιτικό ρήγμα και μέσα στο κόμμα των δημοκρατικών, όσο αφορά την υποψηφιότητα της κ. Χίλαρη Κλίντον λόγο της εβραϊκής της καταγωγής και αφού έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει τον πόλεμο στο Ιράκ, σε περίπτωση που θα εκλεγεί πρόεδρος. Δεν μπορεί εκείνος που διατηρεί ανοιχτό το πολεμικό μέτωπο στη Μέση Ανατολή να θέλει να κλείσει τον πόλεμο στο Ιράκ.

Να λοιπόν που βασίζεται G.Bush, φωνάζει και επιμένει, ότι την τελευταία στιγμή θα κερδίσει τις εκλογές. Και ευχόμαστε να γίνει πάλι το «θαύμα». Αν χρειαστεί να ξανασυναντηθεί με το θεό και να τις κερδίσει. Γιατί δυναμικός Bush σημαίνει βάθεμα της ρήξης στο πολιτικό χώρο, απομόνωση των ΗΠΑ από τον υπόλοιπο κόσμο, επιβράδυνση στην επιβολή της παγκόσμιας κυριαρχίας. Ενώ αν κερδίσουν οι δημοκρατικοί, πολιτικό ινστρουμεντάριο των σιωνιστών, θα συνεργαστούν ούτως ή άλλως με τον Bush, θα καλύψουν το πολιτικό χάσμα και θα καλυτερέψουν τη διεθνή εικόνα των ΗΠΑ χωρίς να αλλάξει στην ουσία η σημερινή πολιτική. Θα μπορέσουν δηλαδή να μας παρουσιάσουν την πανούκλα -κούκλα.

Δεν αποκλείεται έτσι να αποδυναμώσουν το κόμμα των δημοκρατικών, αφού υπάρχουν υποψήφιοι γερουσιαστές που αγρόν αγοράζουν, κι αν λάχει και εκλεχτούν είναι έτοιμοι να ζητήσουν να εγκαταλείψουν τα αμερικανικά στρατεύματα το Ιράκ. Γεγονός που θα δυναμώσει τους Ρεπουμπλικάνους προ των μελλοντικών προεδρικών εκλογών.

Ο πόλεμος στο Ιράκ οποιαδήποτε μορφή κι αν πάρει μόνο οπισθοχώρηση δεν σηκώνει, επειδή δεν έχει κανένα σημείο μ΄ εκείνον στο Βιετνάμ, όπου οι ΗΠΑ αν δεν είχαν να κερδίσουν. δεν είχαν και τίποτα α χάσουν. Ενώ το Ιράκ είναι επιλογή πλατφόρμας της βίας που οι ΗΠΑ διάλεξαν να επιβληθούν στα κράτη και τους λαούς της Υδρογείου. Ο τρόπος διείσδυσης του σιωνιστικού λόμπι στο χώρο της εξουσίας κατατεμαχίζει την αμερικανική απαιτούμενη ενότητα και δυσχεραίνει την κοσμοκρατορική στρατηγική τους.

metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)