η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Τα Ευρωκάλαντα του τρόμου
Ευρωπαϊκή τρομοκρατία - Ηλεκτρονικό φακέλωμα
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 18.12.2005

Οι τελευταίες μέρες του 2005 επιτρέπουν να λέμε και τα κάλαντα, ανάλογα τις προτιμήσεις που έχει ο καθένας μας. Έτσι η Ε.Ε, κι αυτή δικαιούται να πει τα δικά της και επέλεξε να τα πει με μια «σύγχρονη» μέθοδο: Το ηλεκτρονικό φακέλωμα των Πολιτών της.

Τελικά εκείνο που έχουμε πει πολλές φορές, ότι δηλαδή η Ε.Ε. θα μας δίνει την άδεια πότε θα κάνουμε και έρωτα με τις γυναίκες μας και οι νέοι μας με τις αγαπητικιές τους, απ' όσο φαίνεται δεν απέχει και πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Απλά προηγουμένως θα πρέπει να φακελωθούν όλες οι δραστηριότητες των Ευρωπαίων Πολιτών, «τρομοκρατών» και μη.

Ε λοιπόν τι άλλο μπορεί να είναι αυτό από ένα πρωτοχρονιάτικο, ελεεινό και άχρηστο ευρωκάλαντο; Τι άλλο μπορεί να είναι από μια Πανευρωπαϊκή τρομοκρατία; Είναι καλά οι ηγέτες τής Ε.Ε. ή πάσχουν από αθεράπευτο κρετινισμό και μεταστατικό ατλαντοκαρκίνο; Θα συνειδητοποιήσουν επί τέλους το ρόλο τους έναντι της Ευρωπαϊκής Ηπείρου και των Πολιτών της για να ξέρουμε από ποιους πραγματικούς τρομοκράτες πρέπει να φυλαχτούμε; Θα διαβάσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες λίγη ιστορία για να μάθουν ότι ο εχθρός της ανθρωπότητας ήταν πάντα μια αυτοκρατορία; Η τελικά έχουν μετεξελιχτεί μέχρι τον πάτο σε φερέφωνα της μισητής αυτοκρατορίας των Αμερικάνων; Ποια δεδομένα θέλουν να παγιδεύσουν οι βάρβαροι; Παλιότερα είχαν τον «Ψυχρό» Πόλεμο που μέσο του τότε τρόμου καταλήστεψαν τη νοημοσύνη των Πολιτών, σήμερα βρήκαν την τρομοκρατία, ποιών; Των Πολιτών της Δύσης;

Να φοβούμαστε την τρομοκρατία ή να εντασσόμαστε σ' αυτή με το ηλεκτρονικό μας φακέλωμα; Μα τόσο πολύ έχουν ξεπέσει οι ευρωηγέτες κι έχουν χάσει κάθε σημείο σοβαρότητας και ευθύνης; Δεν υπάρχει κανείς τέλος πάντων που να έχει ανδρικά εργαλεία και ανδρικό ανάστημα και να βγάλει ένα Ευρωπαϊκό ΟΧΙ και να βροντοφωνάξει, αϊ σιχτίρ πια;

Έτσι θα προφυλάξουν τους Πολίτες με τρομοκρατικές μεθόδους φακελώματος; Τι είναι τελικά η Ε.Ε.; Φασισμός; Αυταρχισμός; Σκοταδισμός; Ταφόπλακα των ίδιων των Πολιτών της; Για ποια τρομοκρατία κάνουν λόγο; Μήπως της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και ενός αβέβαιου μέλλον, που αυτή η πενιχρή κατάσταση κύριοι ηγέτες, όντως θα δημιουργήσει μια τρομοκρατία μεγάλων μεγεθών, ασύλληπτη για την αρρωστημένη φαντασίας τους και την υποταγή τους; Τα γεγονότα του περασμένου μήνα στη Γαλλία δεν άφησαν τίποτα;

Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας όπως την εννοούν οι Αμερικάνοι και την ασπάζονται οι πισθάγκωνα δεμένοι στα πλοκάμια της «Παγκοσμιοποίησης» ευρωηγέτες καταπολεμείτε ΜΟΝΟ με την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ. Αυτό τους πέφτει δύσκολο να το καταλάβουν οι κύριοι 25 της Ε.Ε.; Και στο κάτω - κάτω της γραφής δικό τους δημιούργημα είναι: «MADE IN USA». Μόνο ένας θεόστραβος δεν μπορεί να το δει. Λοιπόν; Δικά τους πίτουρα δικό τους και το ανακάτωνα. Τι χρωστά η Ευρώπη, με μια εξαίρεση βέβαια, την Ιμπεριαλιστική Αγγλία; Επί πλέον πρόκειται τάχα για την, αντιτρομοκρατική θωράκιση της Ευρώπη ή για το ΦΙΜΩΜΑ των Πολιτών; Ευρωπαίοι Πολίτες, φυλαχτείτε. Αυτά τα ευρωκάλαντα δε θα βγούνε σε καλό.

Κλείνοντας, για όσους δε διάβασαν, από την (πηγή ΑΠΕ) παραθέτουμε απόσπασμα κειμένου υπό τον τίτλο: «Ναι» στη διατήρηση δεδομένων επικοινωνίας. Διαβάζουμε λοιπόν:

«Μετά από έντονες διαπραγματεύσεις το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την εφαρμογή της οδηγίας για τη διατήρηση δεδομένων από τα τηλεφωνήματα, το διαδίκτυο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα γραπτά μηνύματα SMS με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η οδηγία δεν επιτρέπει πρόσβαση στα περιεχόμενα της επικοινωνίας. Η οδηγία, θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ το αργότερο σε 18 μήνες μετά την δημοσίευση της στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ. Κατά συνέπεια, οι εθνικές Αρχές έχουν το δικαίωμα πρόσβασης σε έναν κατάλογο των προαναφερθέντων δεδομένων, που αφορούν υπόπτους για εγκλήματα ή τρομοκρατικές ενέργειες. Η διατήρηση δεδομένων εκ μέρους των εταιριών τηλεπικοινωνιών θα είναι χρονικής διάρκειας μεταξύ 6 και 24 μηνών...» Εμείς κάναμε τα σχόλιά μας. Κάνετε κι εσείς τα δικά σας.

Ε .Ε. Δεκέμβρης 18 2005

www.fasoulas.de
Vaios@fasoulas.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)