η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

  Μαύρα-Κόκκινα - Τα κόκκινα δικά μας

Επιστημονικά είναι αποδεδειγμένο ότι το ανθρώπινο σώμα είναι μια φυσιολογική κρεατομηχανή που υπόκειται σε περιβαλλοντικές επιδράσεις είτε φυσικές είτε τεχνητές δια μέσου του εγκεφάλου του.

 MIA ΦTΩXH ΠΟΛH AΠEKTHΣE KΟΛEΓIΟ MAΓEIAΣ!
ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ-

H σχολή του Xάρι Πότερ -του διαστρεβλωτή της Δύσης- στη Nότια Aφρική

Το Κολέγιο της Μαγείας διδάσκει στους «σπουδαστές» του την τέχνη της απάτης...-και με την πλατειά μαζική διαφήμιση που γίνεται χειραγωγεί υποσυνείδητα τα πνεύματα των μαζών και έξω από τη περιβόητη σχολή και τις ετοιμάζουν να αποδεχτούν την πλανητικοποιημενη σκλαβιά το νεοφιλελευθερισμού.  Τα μαθήματα διδάσκονται από εθελοντές, -πληρωμένους πράκτορες της οικονομικής ολιγαρχίας- που είναι κυρίως πτυχιούχοι του κολεγίου, δασκάλους κανονικών σχολείων, ταχυδακτυλουργούς και άλλους. Αν παρακολουθήσει κάποιος τις πρωινές συνεδρίες του Σαββάτου επί τρία χρόνια, παίρνει το μικρό δίπλωμα ενώ άλλα τρία χρόνια πλήρους μαθητείας δίνουν το μεγάλο δίπλωμα και την ταυτότητα του ολοκληρωμένου μάγου. -Κανένας μεγάλος δικτάτορας της Ιστορίας δεν κατόρθωσε τέτοιου είδους θεληματική υποταγή των μαζών-.

Στη Χαγελίτσα, στα περίχωρα του Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, η ζωή είναι σκληρή. Έρευνα του 2001 έδειξε ότι οι 6 στους 10 ενηλίκους (η πόλη έχει πληθυσμό 750.000) δεν έχουν σταθερό εισόδημα. Τα λιγοστά χρήματά τους τα δαπανούν γρήγορα για τα απαραίτητα προς το ζην ή τους τα κλέβουν, καθώς οι ληστείες και οι κλοπές είναι ενδημικά στην περιοχή.

Οι σπουδές. Επί έξι χρόνια σπούδασε στο Κολέγιο της Μαγείας ο 16χρονος Φουμίλ Ντιάσι. -Δέκα χρονών άρχισε τις «σπουδές» ηλικία του διαστρεβλωτή των νέων των επερχόμενων γενεών της Δύσης- «Θέλω να σου δείξω αυτό το νόμισμα», λέει. «Τώρα φύσα το». Ο επισκέπτης που βρισκόταν κοντά στον μικρό μάγο υπάκουσε και το νόμισμα... εξαφανίστηκε. Ένας ταλαντούχος μαθητής-για υπόδειγμα ρίχνει στο σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες ακροατές της ηλικίας του- σαν κι αυτόν πληρώνεται περίπου 80 ευρώ για μια παρουσίαση σε ένα εμπορικό κέντρο. Το ποσό δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Μπορεί να καλύψει πολλές από τις βασικές ανάγκες της καθημερινότητας...

Περίπου 60 νέοι παρακολουθούν φέτος τα μαθήματα στο Κολέγιο της Μαγείας. Τα δίδακτρά τους καταβάλλονται από δωρητές σαν τον κ. Βαν ντερ Βαλτ, έναν 25χρονο ανιματέρ, ή από χορηγούς-του νεοφιλελευθερισμού-. «Ποτέ δεν γυρίσαμε την πλάτη στις φτωχές συνοικίες», λέει ο ιδρυτής του Κολεγίου, ο 45χρονος Ντέιβιντ Γκορ. Ανάμεσα σε άλλα, υποστηρίζει ο ίδιος, η μαγεία διδάσκει υπομονή και πειθαρχία. -Που περνάει από το είδωλο και μεταδίδεται στις μάζες, ο οποίος είναι και ο αντικειμενικός μας στόχος να πετύχουμε.«Αρχίζουν με μικρά τρικ, τα οποία επαναλαμβάνουν μπροστά στην τάξη ξανά και ξανά. Και ύστερα, θα έρθει η στιγμή τους, η στιγμή που θα τους βλέπουν οι γονείς τους και δεν θα το πιστεύουν».)- χωρίς να αντιλαμβάνονται βέβαια ότι οι σχολές μας είναι  ένα μέσο μαζικής  επίθεσης κατά της ανεξάρτητης σκέψης των μαζών-
Τα μαύρα είναι από την εφημερίδα

ΤΑ ΝΕΑ , 08/04/2006 , Σελ.: N34
Κωδικός άρθρου:
A18508N342
ID: 514680

Για τα κόκκινα Μάγειρας, 09.04.06
metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)