η φωνή σου

η στήλη μας

Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

Αθήνα 2004

Athens 2004

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 

 

 

Σκληρή γλώσσα Σημίτη στη Κ.Ε.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ «Δημοσιογράφος πολιτικής διαπαιδαγώγησης»

Σκληρή γλώσσα Σημίτη στην Κ.Ε.: «Το ρεύμα συμπαρασύρει τους πάντες χωρίς εξαίρεση»

«Κωστάκη! Πουλώ ιδέες σωτηρίας σε πολύ καλή τιμή, για να μην πας όμως απρόβλεπτα στον πάτο και χάσω το εμπορικό κελεπούρι. Σου δίνω την πρώτη ιδέα δωρεάν, χρησιμοποίησε αμέσως βάρκα Kajak για τα υπόλοιπα γράψε metanastis@t-online.de»

Σήμα κινδύνου προς όλους «Μηδενός εαυτού εξαιρουμένου»

«Να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της αυτοτροφοδοτούμενης εσωστρέφειας» «gloria victis =Δόξα τοις ηττημένοις»

Σήμα κινδύνου, ότι αν συνεχισθεί η σημερινή κατάσταση που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση, το ρεύμα θα συμπαρασύρει όλους, εξέπεμψε χθες ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

«Κώστα να παραγγείλω 120 kajak;»

«Για να αποφύγει την εσωστρέφεια»Μιλώντας εκτός του κειμένου της ομιλίας του, και δίνοντας έναν δραματικό χαρακτήρα στις επισημάνσεις του, ο Πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα επιθετικός «αφαιρώντας τον εαυτό του βέβαια», με τα στελέχη εκείνα που νομίζουν ότι θα διασωθούν αν διαφυλάξουν τη δική τους, καλή, εικόνα. «Όσοι νομίζουν ότι η αρνητική εικόνα δεν τους θίγει γιατί καταφέρνουν με τη στάση τους να την υπερβαίνουν, απατώνται. Το ρεύμα συμπαρασύρει όλους χωρίς εξαίρεση. Και προπαντός συμπαρασύρει εκείνους που πιστεύουν ότι μπορούν να αποτελούν εξαίρεση»! «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις»

Και σε υψηλούς πάντοτε τόνους| «εν γνώσει βέβαια, ότι είναι βραχεία η τέρψης του τόνου της υψωμένης φωνής» πρόσθεσε: «Γι' αυτό έχουμε χρέος όλοι μας να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της αυτοτροφοδοτούμενης εσωστρέφειας». «Αυτονόητον, όσοι καλοί μαθητές εξοστρακιστούν, θα αμειφτούν. Ιδιαίτερα εκείνος που θα πετύχαινε με εξοστρακιστικό βόλι τον σύντροφο Κωστάκη. Και φέροντας πολιτική γλαύκα» Απηύθυνε μήνυμα ενότητας και αγώνα, σημειώνοντας ότι «χρειάζεται αγώνας, «άμα θέλουμε να τρώμε και στο μέλλον από τον κρατικό κορβανά» σε όλα τα μέτωπα « μηδενός εξαιρουμένης και εκείνης της πασοκικής αρπακτικής μάζας χωρίς αλληλουχία» να ξεφύγουμε από την εσωστρέφεια». Και πρόσθεσε: «Πρέπει να συσπειρωθούμε και να συσπειρώσουμε «εκείνους του μπουμπούνες μέσα σ»την κοινωνία μαζί μας» «να έρθουν και αυτοί να φάνε ψωμί και αλάτι έτσι να τους κλείσουμε το μάτι». Ο δραματικός τόνος των επισημάνσεων του Πρωθυπουργού, «σαν καινούργιος Βελλερεφόντης» ήταν το κυρίαρχο στοιχείο μιας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία δεν είχε να παρουσιάσει πολλές εξάρσεις, «-Θαύμαζε τους πεπαιδευμένους-, τους σιδέρωσε όλους» άλλωστε όλοι πλέον συμφωνούν με την πραγματοποίηση της Συνδιάσκεψης. Ακόμη και ο Θ. Πάγκαλος, «Κι Εσύ Βρούτος Θόδωρε;» ο οποίος κατά το παρελθόν είχε προτείνει την αναβολή της για μετά τις δημοτικές εκλογές, είπε χθες, με αρκετή δόση ειρωνείας, ότι δεν θέτει πλέον θέμα αναβολής «Αν βρεθείς σε πυρπολημένο δάσος και χλωρός να είσαι θα καείς» «αφού όλα τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου τη βρίσκουν τόσο ενδιαφέρουσα». «Αφού μια τρίχα κουβάρι δεν κάνει, ας πάει με τις πολλές»

Πριν από την προειδοποίηση του Πρωθυπουργού για το πού οδηγεί η μεγάλη κρίση εσωστρέφειας που ταλανίζει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σημίτης είχε επιτεθεί στις πρακτικές ορισμένων στελεχών, τονίζοντας ότι με το αίτημα των πολιτών για αναβάθμιση της δημόσιας ζωής «συγκρούονται οι μεγαλοστομίες και η ρητορεία, η ανέξοδη καταγγελία, η δημαγωγία, οι θωπείες όλων, η διγλωσσία, η άκριτη υποστήριξη κάθε διεκδίκησης, οι φωνασκίες ο καταστροφισμός. (...) Συγκρούονται η αδυναμία εντοπισμού των προβλημάτων και οι ιδιοτελείς και προσωπικές στρατηγικές». (μεγέθυνση δική μας)

«Στο σημείο αυτό δεν μας είναι δυνατό να βγάλουμε νόημα, αν και από πολλές φράσεις του όλου κειμένου δεν βγαίνουν νοήματα. Ενώ αναφέρεται το ρήμα «Συγκρούονται» και μια σειρά υποκείμενα, λείπει το αντικείμενο, δηλαδή μ΄ εκείνο που συγκρούεται το υποκείμενο ή που συγκρούονται τα υποκείμενα. Σερβίρεται, ακατανόητο, ανόητο, πολιτικό μαστουρλίκι που οδηγεί σε λογική αναισθησία, του είδη ανίδεου και απληροφόρητου πολίτη και τον καθιστά μαρμίτα, ανώμαλο πνευματικό ηδονοβλεψία.
Το μόνο γενικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι, ότι γίνεται αδυσώπητος και ανυποχώρητος καβγάς γύρω στο καζάνι της αρπάγας του πολιτικού κρατικού κορβανά, που έχουν μαζευτεί πολλοί κοπρανοκάνθαρες και έχουν χάσει την υπομονή τους.»
(..................................................................................)

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη Συνδιάσκεψη ανέφερε πως αποτελεί ευκαιρία για να συζητηθεί ποιο ΠΑΣΟΚ θέλουμε για το μέλλον και μαζί το ποιοι είμαστε, τι Ευρώπη θέλουμε, σε ποια Κοινότητα να ζήσουμε.

«Κύριες και κύριοι, αν δεν ξέρετε μέχρι σήμερα, ποίοι είσαστε, τι Ευρώπη θέλετε και σε ποια κοινότητα θα ζήσετε είσαστεγελοίοι. Εμείς νομίζαμε ότι αυτά τουλάχιστο τα ξέρατε »

Για τα κόκκινα Μάγειρας
ΤΑ ΝΕΑ, 15-06-2002, Σελ.:N15, Κωδικός άρθρου: A17363N151

 

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος γράφει ιστορία
ο μετανάστης

κεντρική σελίδα

 ΑΡΧΕΙΟ