η φωνή σου

η στήλη μας

Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΣΠΗ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

Αθήνα 2004

Athens 2004

 

  

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑ 2004 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

 Αθήνα, 11 Απριλίου 2002

Το πρόγραμμα εθελοντισμού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και την επέκταση του προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, παρουσίασε στην Ομογένεια της Νέας Υόρκης η Διευθύντρια Απόδημου Ελληνισμού κα Δήμητρα Ηγκαν στην πρώτη ανοιχτή ομογενειακή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Πολιτιστική Επιτροπή «The Cathedral Fellowship", της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής στις ΗΠΑ. Ψυχή της διοργάνωσης αποτέλεσαν η πρεσβυτέρα Νίκη Στεφανοπούλου, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Αρχιεπισκοπής και ο πρωτοπρεσβύτερος του Καθεδρικού Ναού π. Χαράλαμπος Στεφανόπουλος.
Στην εκδήλωση, που σηματοδοτεί το ξεκίνημα του ανά τον κόσμο οδοιπορικού για την ενημέρωση της ομογένειας στα θέματα της οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κα. Μ. Πούλου, ο Διευθυντής του Εθνικού Ελληνικού Καναλιού Νέας Υόρκης κ. Δ. Καστανάς, και η Καθηγήτρια Λογοτεχνίας και Ελληνικής γλώσσας του City University of New York Δρ. Κ. Ταγκοπούλου.
Την παρουσίαση, που εστιάστηκε στον Εθελοντισμό, παρακολούθησαν πάνω από 250 ομογενείς από τη Νέα Υόρκη και το Ν. Τζέρσευ, κυρίως νέοι ελληνοαμερικανοί επιστήμονες, επαγγελματίες και οργανωτικά στελέχη της Ομογένειας, μεταξύ των οποίων και δύο ελληνίδες πού έχουν ήδη συμπληρώσει την επίσημη αίτηση εθελοντισμού.
Παρουσιάζοντας την επίσημη αίτηση εθελοντισμού, η Διευθύντρια Απόδημου Ελληνισμού, αναφέρθηκε εκτενώς στις διαδικασίες υποβολής της αίτησης, στην επιλογή και εκπαίδευση των εθελοντών.
Η κα. Ηγκαν αναφέρθηκε στα προγράμματα της ΑΘΗΝΑ 2004, τα οποία έχουν άμεση σχέση με τον απόδημο Ελληνισμό και κυρίως αυτό της Ολυμπιακής Παιδείας που στηρίζεται στην εκδοτική δραστηριότητα της ΑΘΗΝΑ 2004. Όπως ανακοίνωσε η κ. Ήγκαν, οι εκδόσεις θα αποσταλούν σε 1850 ελληνικά σχολεία της Ομογένειας και 80.000 μαθητές. Η ομιλία έκλεισε με την παρουσίαση της Μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων, τον Φοίβο και την Αθηνά, που αποτελούν σύγχρονη απεικόνιση παιχνιδιού της ελληνικής αρχαιότητας.
Με έκδηλη τη συγκίνηση παρακολούθησαν οι ομογενείς βίντεο του Ολυμπιακού Εμβλήματος καθώς και στιγμιότυπα από τις μεγάλες στιγμές νίκης, χαράς και υπερηφάνειας που έδωσαν οι Ολυμπιονίκες αθλητές μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνευ.
«Καλωσορίζουμε την ευκαιρία να έχουμε κοντά μας την αποστολή της ΑΘΗΝΑ 2004 και τη δυνατότητα να μάθουμε από την πηγή της διοργάνωσης για την εξέλιξη της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έτσι να είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε και να προσφέρουμε» τόνισε ο πατήρ Στεφανόπουλος, υπογραμμίζοντας: « Αισθάνομαι ότι ο σκοπός μας επιτεύχθηκε, αφού άριστα ενημερωθήκαμε και πλέον μετά από αυτή την επαγγελματική παρουσία αντιληφθήκαμε με έκπληξη, εντυπωσιασμό και ευχαρίστηση, ότι υπάρχει σωστή οργάνωση και όλα θα πάνε καλά».
Ο πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Νιώτης συνεχάρη την αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής και για την συστηματική και σημαντική δουλειά που επιτελεί στο δύσκολο έργο της ενημέρωσης της Ομογένειας, που είναι διάσπαρτη σε όλο τον κόσμο, και κάλεσε τους ομογενείς να στηρίξουν το έργο της διοργάνωσης και ιδιαίτερα το πρόγραμμα Εθελοντισμού. Η κατά πλειοψηφία συμμετοχή νέων στην εκδήλωση, αλλά και όλων των ηλικιών είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, αλλά και μήνυμα ομοψυχίας και συμμετοχής», δήλωσε απευθυνόμενος στους ομογενείς που παραβρέθηκαν.
Οι παρευρισκόμενοι έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον για το πρόγραμμα του εθελοντισμού, και έκαναν πολλές ερωτήσεις που αφορούσαν τις διαδικασίες επιλογής και εκπαίδευσης εθελοντών. Ενώ σχεδόν όλοι προμηθεύτηκαν την επίσημη αίτηση που διατέθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Επόμενος σταθμός της αποστολής των μελών της ΑΘΗΝΑ 2004, την οποία έχουν πλαισιώσει τα στελέχη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Πολίτης, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Νίκος Βερναδάκης, Στέλεχος Εκπαίδευσης, και η Ανθή Καλομοίρη, Στέλεχος Διεθνών σχέσεων, είναι το Σαν Χοσέ και το Λος Άντζελες, όπου θα παρουσιάσουν στην Ελληνική κοινότητα τα προγράμματα εθελοντισμού και Ολυμπιακής Παιδείας και θα επισκεφτούν ελληνικά σχολεία.

 

 

Όταν κοιμάσαι άλλος γράφει ιστορία
ο μετανάστης

κεντρική σελίδα