η φωνή σου

πρώτη σελίδα
           

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Που το πάει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη
Μάγειρας, 30.3.2007

Ο κόσμος δεν χωρίζεται σε τάξεις πλουσίων και φτωχών, όπως το φαντάζονται πολλοί, αλλά σε «καλούς» και «κακούς». Αυτός αποτελείται από κοινωνικά ενταγμένους συνετούς πολίτες, ανεξαιρέτως εθνικότητας και φυλής. Αλλά και από αντικοινωνικά στοιχεία που διαμορφώνουν, στην πορεία της Ιστορίας, ανώμαλες καταστάσεις. Οι μόνοι αδυναμία των πολιτών είναι ότι πιστεύουν σε θεούς και δι ιδεολογίες χωρίς να τις ερευνούν, έτσι οι αρχηγοί τους, σε μια ανεξέλεγκτη στιγμή να κάνουν ό,τι θέλουν.

62 χρόνια πέρασαν από τότε που συνέβη ένα από τα πιο μεγάλα εγκλήματα πολέμου του 20ου αιώνα: H ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα από μια κλίκα ανώμαλων σε μια περίοδο μάλιστα, όταν η Ιαπωνία είδη είχε αρχίσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για μια συνθήκη υποταγής.

Μολονότι έχουν περάσει τόσα χρόνια, το ηθικό ερώτημα παραμένει ως τις μέρες μας, όπου ζούμε καταστάσεις όπως το μακελειό στο Ιράκ, όπου σκαρώθηκε ένας πόλεμος με τεχνητά ψέματα και διακυβεύεται ένας άλλος με το Ιράν, με μόνο στόχο πάλι το πετρέλαιο.

Τόσο στο εσωτερικό των ΗΠΑ, όσο και στο εξωτερικό, άρχισαν να ακούγονται επιχειρήματα, ότι η «Αμερική» έχει μειωμένο ηθικό κύρος.

Η πτώση του τείχους το 1989 των δύο Γερμανιών και η διάλυση της ΕΣΣΔ, που, ουσιαστικά είχαν δώσεί τέλος στον «ψυχρό πόλεμο» και οδήγησαν στην πρώτη προσπάθεια περιορισμού των ατομικών βομβών, αποδείχτηκε στις μέρες μας ότι στην ουσία ήταν μπλόφα των Αμερικανών. Αφού οι ΗΠΑ δεν έχουν πάψει ούτε στιγμή να αναπτύσσουν το ατομικό του οπλοστάσιο και να ολοκληρώνουν το αντιπυραυλικό τους σύστημα, που το επεκτείνουν και έξω από τη χώρα τους. Γεγονός που στην ουσία σημαίνει: όχι μόνο άμυνα αλλά και επίθεση.

Ο Μάο είχε πει: «Αν ποτέ λάχει και διαλύσει το σοσιαλιστικό κράτος, θα το αντικαταστήσει ο υπόκοσμος». Οι Αμερικονο-Σιωνιστές, έχοντας γνώση της συνέπειας αυτής δεν έκαναν μόνο τον μακρόχρονο ψυχρό πόλεμο για τη κατάλυση του σοβιετικού σοσιαλιστικού κράτους, αλλά ταυτόχρονα είχαν και διασυνδέσεις με αρχιμαφιόζους τύπου Ρομάν Αμπράμοβιτς, Μπόρις Μπερεζόφσκι, Μπόρις Νεμτζόφ, Αρκάντι Γκαϊνταμάχ, Βλάδιμιρ Γκουζίνσκι, Μικαελ Χοντορκόφσκυ, με μια πλειάδα εβραίων σιωνιστών να ιδιωτικοποιήσουν και να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο των ρώσικων πετρελαίων. Και με τη βίαιη κατάληψη των αραβικών πετρελαίων από τη άλλη, έτσι που να μπορέσουν να ελέγξουν τις βασικές πηγές της παγκόσμιας βιομηχανικής ενέργειας. Γεγονός που θα τους επέτρεπε να ελέγχουν την ανάπτυξη της Ενωμένης Ευρώπης. Έτσι να ολοκληρώσουν την παγκόσμια οικονομική και πολιτική τους κυριαρχία.

Η πολιτική του Πούτιν μέχρι σήμερα παρά τις χρωματιστές επαναστάσεις που οργάνωσαν οι αμερικανο/σιωνιστές στις γειτονικές χώρες της Ρωσίας, δεν αφήνει τέτοια περιθώρια για μια ληστρική εκμετάλλευση των πετρελαίων της. Γεγονός που αναγκάζει τους επίδοξους παγκοσμιοκράτες να επιστρέψουν στη μέθοδο του «ψυχρού πόλεμου» με στόχο να υποτάξουν οικονομικά την σημερινή ανεξάρτητη Ρωσία, η οποία με τους διεθνείς αγωγούς πετρελαίου ανά την υφήλιο έχει σταθεροποιήσει την οικονομία της.

Στη νέα αυτή ψυχροπολεμική περιπέτεια, των αμερικανο/σιωνιστών, κράτη όπως η Πολωνία και η Τσεχία έδωσαν το πράσινο φως να εγκατασταθούν αντιπυραυλικά συστήματα στις χώρες τους. Στη πολεμική αυτή συγχορδία μπήκε και η Ντόρα Μπακογιάννη σκαρώνοντας το μεγαλύτερο πολιτικό φάλτσο στη κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική του Κ. Καραμανλή, λέγοντας «Ναι» στις αμερικανοσιωνιστικές αντιπυραυλικές βάσεις. Μάλιστα σε μια στιγμή όταν υπεγράφετο η διακρατική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

Δυστυχώς η κυρία Μπακογιάννη φάσκει και αντιφάσκει στη πολιτική της. Γεγονός που μας κάνει να φοβόμαστε, αφού η αναρρίχησή της στην πρωθυπουργική θέση δεν είναι αδύνατη. Δεν είναι πολιτική λογική να λες «όχι» στην ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και «ναι» στα αντιπυραυλικά συστήματα των ΗΠΑ. Μοναδικός στόχος των οποίων είναι η δημιουργία ανεξάρτητου Κοσσυφοπεδίου. Γεγονός που θα ανάψει ανεξέλεγκτες πολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια αλλά και διεθνώς.

Δε με επηρεάζει πλέον καμία συγκεκριμένη ιδεολογία, αφού έχω μάθει να ερευνώ και να μην πιστεύω. Ίσως ενθουσιασμένος από το πρόσωπο του Μακαρίτη Μπακογιάννη και τον πατριωτισμό του Μητσοτάκη Πατρός, αδιακρίτως των λαθών του. Μέχρι αυτή τη στιγμή είχα μια θετική πολιτική εικόνα για την κ. Μπακογιάννη. Εικόνα η οποία συντρίφτηκε ολοκληρωτικά μετά την τελευταία αμερικανο-σιωνιστική πυραυλική τοποθέτησή της. Τολμώ λοιπόν από τη σελίδα αυτή να πω δημόσια: ότι η κ. Ντόρα Μπακογιάνη είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα πολιτικά πρόσωπα για το μέλλον της χώρας που λέγεται Ελλάδα. Και ελπίζω ότι το έχει αντιληφτεί ο πολιτικός κόσμος της χώρας και δεν θα της επιτρέψουν να πάρει στα χέρια της τα ηνία της χώρας.

metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)