η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

  « Οι βάρβαροι είναι μιά κάποια λύση»
Κωνσταντίνος Καβάφης.
Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη 16. Μαρτίου 2006

Μπορεί να έχει περάσει κάποιος χρόνος από την άνανδρη επίθεση κάποιων «γνωστών-αγνώστων» κατά του προέδρου της ΓΕΣΕΕ όμως το θέμα παραμένει πάντα επίκαιρο εφ' όσον η Ελληνική Αστυνομία, του κ. Βουλγαράκη τότε και του κ. Πολύδωρα σήμερα δεν έχει κάμει τίποτα και παραμένει ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες της χώρας.

Η εγκληματική επίθεση στον πρόερδο της ΓΕΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλο από τους γνωστούς αναρχικούς των Εξαρχείων, θα πρέπει να χαρακτηρισθεί σαν το επιστέγασμα της ανασφάλειας που επικρατεί στον ελλαδικό χώρο και ιδιαίτερα στην Αθήνα για τους οποιουσδήποτε πολίτες κατοικούν εκεί. Η Ελληνική Αστυνομία, αλλά και γενικότερα οι Δυνάμεις Ασφαλείας της πατρίδας μας για μια ακόμη φορά αποδείχτηκαν ανίκανες να δείξουν ότι μπορούν να επιτελέσουν το καθήκον τους και να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους. Τα τελευταία γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Αποδράσεις κακοποιών από αστυνομικά τμήματα, δολοφονίες αστυνομικών από μεταφερόμενους κρατούμενους, ληστείες τραπεζών με ασύλληπτους δράστες, αρπαγές στρατιωτικών οχημάτων και πάρα πολλά άλλα μιλούν από μόνα τους για το χάλι στο οποίο βρίσκονται αστυνομία και Δυνάμεις Ασφαλείας και όχι μόνο. Γενικά η Ελλάδα παρουσιάζει μια όψη στην οποία κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την ασφάλειά του, για την διαφύλαξη της περιουσίας του και ακόμη γι' αυτή την ίδια του τη ζωή.

Ο Χρ. Πολυζωγόπουλος είναι ένα πρόσωπο με μια αξιόλογη δραστηριότητα στο συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας. Οι αγώνες του, με όλα τα αποτελέσματα πάνω στην εργατική τάξη, είναι μεγάλοι και γνωστοί σε όλο το πανελλήνιο. Όπως είναι γνωστές και οι συγκρούσεις του με το κατεστημένο σε όλη τη διάρκεια που βρίσκεται στο πηδάλιο της ΓΣΕΕ, Έτσι είναι επόμενο όλες αυτές οι εργατικές κατακτήσεις να έχουν ενοχλήσει πάρα πολλούς και να θίγουν κάποια συμφέροντα. Και συμβαίνει στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο τα συμφέροντα να μην λησμονούν ποτέ αυτούς οι οποίοι τα ενοχλούν.

Οι γνωστοί αναρχικοί των Εξαρχείων είναι γεγονός ότι είναι πολύ καλά γνωστοί στην Αστυνομία. Η Ασφάλεια Αθηνών γνωρίζει πάρα πολύ καλά ποίοι είναι, που κατοικούν και για ποιους λόγους προβαίνουν στις πράξεις αυτές, που κάθε τόσο αναστατώνουν την ζωή των κατοίκων της Αθήνας, καταστρέφουν περιουσίες πολιτών, στέλνουν κάποιους αθώους στα νοσοκομεία χωρίς ποτέ κανείς να συλλαμβάνεται αλλά και αν συλληφθεί μετά από λίγες ώρες είναι ελεύθερος ελλείψει στοιχείων και αποδείξεων. Και είναι πραγματικά απορίας άξιον πως συμβαίνει τόσα χρόνια που αυτά τα υποκείμενα αναστατώνουν την ζωή της ελληνικής πρωτεύουσας ποτέ δεν βρέθηκα στοιχεία και αποδείξεις. Μια δικαιολογία που χαρακτηρίζει τους ανίκανους.

Τα υποκείμενα αυτά λοιπόν, κάπου τριάντα με σαράντα τον αριθμό βρέθηκαν στον δρόμο του Χρ. Πολυζωγόπουλου και μάλιστα σε πολυσύχναστο σημείο των Αθηνών και σε ώρα που τόσο η οδός Ιπποκράτους όσο και αυτή της Ναυαρίνου έσφυζαν από κίνηση. Η αστυνόμευση της περιοχής, λόγω της θέσεως της οικίας Βουλγαράκη στο σημείο της επίθεσης, ήταν ικανή όχι μόνο να αποτρέψει το επεισόδιο αλλά και να συλλάβει κάποιους. Κι΄ όμως κανείς από μια ολόκληρη διμοιρία των ΜΑΤ δεν κινήθηκε.

Η τηλεοπτική δήλωση εκπροσώπου της αστυνομίας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. «Θα μπορούσαμε να συλλάβουμε όλους αυτούς και να κλείσει αυτή η πληγή μέσα σε 24 ώρες, αλλά δεν μας αφήνουν» δήλωσε υπεύθυνα στο ΜEGA.

Θα μπορούσε κάποιος εισαγγελέας να καλέσει αυτόν τον κ. Υπεύθυνο και να τον ρωτήσει ποίοι είναι αυτοί που δεν τους αφήνουν να καθαρίσουν τη ζωή της χώρας από αυτή την πληγή. Αντίθετα δεν έγινε τίποτα και όχι μόνο. Μετά από λίγες μέρες τα αναρχικά καθάρματα έκαμαν πάλι την εμφάνιση τους και πάλι παρουσία αστυνομικών, οι οποίοι παρακολουθούσαν αμέτοχοι, επιτέθηκαν στα γραφεία της ΓΕΣΕΕ και κατέστρεψαν τα πάντα. Ουδείς συνελήφθη και φυσικά καμιά συνέχεια δεν δόθηκε. Προχτές, κατά την διάρκεια των εργατικών διαδηλώσεων, εμφανίστηκαν πάλι και ανενόχλητοι, παρ' όλη την αστυνόμευση της περιοχής, κατέστρεψαν ό,τι και όσα μπορούσαν. Κανείς δεν συνελήφθη και κανείς δεν ενοχλήθηκε. Δυστυχώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Φαίνεται πως ο νέος Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, παρ' όλες τις υποσχέσεις του για βελτίωση της αστυνόμευσης και άλλα μέτρα, μας προέκυψε να είναι μια από τα ίδια και δεν ενοχλεί για να μην τον ενοχλήσουν μια και περίμενε δύο χρόνια για μια υπουργική καρέκλα.

Οι αναρχικοί των Εξαρχείων, όπως είθισται να τους ονομάζουν, οι γνωστοί κουκουλοφόροι, είναι μια πληγή που ντροπιάζει την Ελλάδα. Είναι ένα φαινόμενο που μόνο σε τριτοκοσμικές και υποανάπτυκτες χώρες μπορεί να συναντήσει κανείς. Και είναι ντροπή που η Αστυνομία δεν τους συλλαμβάνει και η δικαστική εξουσία δηλώνει έλλειψη στοιχείων και αποδείξεων για να τους τιμωρήσει, όχι απλά αλλά πολύ σκληρά και παραδειγματικά. Οι αναρχικοί των Εξαρχείων είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να εξαφανιστεί μέσα σε μια νύχτα. Φαίνεται όμως πως κάποιους δεν συμφέρει. Φαίνεται πως κάποιους εξυπηρετεί η παρουσία τους και η δράση τους. Και μάλλον είναι αυτό που έγραψε ο μεγάλος Κωνσταντίνος Καβάφης. « Οι βάρβαροι είναι μια κάποια λύση.»

patrinos12@hotmail.com

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)