η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Το παραμύθι του Κοσόβου
Μάγειρας, 11.10.2006

Ο Γιουγκοσλαβικός πόλεμος ήταν και παραμένει μέρος του μεγάλου παντοκρατορικού σχεδίου των ΗΠΑ. Οι διενεργούμενες διαπραγματεύσεις προς λύση του σύγχρονου Γόρδιου Δεσμού είναι πολιτικό φιάσκο εις βάρος και των δύο μεριών. Είναι προγραμματισμένη ατέρμονη πολιτική κωλυσιεργία και δεν πρόκειται να δοθεί λύση μέσω διαπραγματεύσεων στο Κόσοβο, ούτε υπέρ των Σέρβων ούτε υπέρ των Αλβανών.

Ο πόλεμος οργανωνόταν δυο σχεδόν δεκαετίες από την εποχή του Κλάους Κίνκελ, τόσο όταν ήταν προϊστάμενος της ΒΝD όσο και υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας. Ολοκληρώθηκε στην εποχή των δυο πρακτόρων των ΗΠΑ Schröder και Fischer. Όταν τελείωσαν το μακάβριο έργο τους, εξαφανίστηκαν από τον πολιτικό στίβο.

Από την αρχή ακόμη, τo Κόσοβο προβλεπόταν για προτεκτοράτο των ΗΠΑ, όπως και έγινε. Σήμερα οι ΗΠΑ έχουν ένα δικό τους ανεξάρτητο κράτος μέσα στο κέντρο της Ευρώπης που έχουν μετατρέψει στη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Υδρογείου έξω από τις ΗΠΑ.

Θα ήταν πολιτικό οξύμωρο από τη μια μεριά να κηρύττουν οι ΗΠΑ τον πόλεμο κατά του Ισλάμ και από την άλλη να δίνουν τη μάχη να εδραιώσουν ισλαμικό κράτος στο κέντρο της ΕΕ. Φυσικά, τελικά δεν τρώει κανένας κουτόχορτο. Την πολιτική εξέλιξη την προδιαγράφουν οι συγκυρίες των δυνάμεων. «Ζήσε μουλάρι να φας κριθάρι.»

Φαύλος κύκλος
Η δολοφονία της δημοσιογράφου 'Αννας Πολιτκόφσκαγια

Σ΄ έναν φαύλο κύκλο βρίσκεται η στυγερή πολιτική δολοφονία της 'Αννας Πολιτκόφσκαγια. Αν όμως ο Πούτιν διαχειρίζεται με αυτόν τον τρόπο την εξουσία, χωρίς να διστάζει μπροστά στην παγκόσμια κοινή γνώμη να εκτελεί εν ψυχρώ, όποιον και όποια του ασκεί κριτική, τότε οι μέρες της σημερινής εξουσίας είναι μετρημένες. Εδώ όμως συμβαίνει το αντίθετο.: Ο Στόχος του Πούτιν είδη έχει κατά ένα μεγάλο μέρος επιτευχθεί, όσον αφορά τη διείσδυση του στη διεθνή αγορά και για το απώτερο μέλλον όλα πάνε καλά, μολαταύτα που η δολοφονηθείσα του ασκούσε αυστηρή κρητική. Προφανώς μια τέτοια πολιτική δολοφονία μόνο κακά θα μπορούσε να φέρει στην σημερινή πολιτικοοικονομική πορεία της μεταγελτσινικής εποχής στη Ρωσία και να θέσει σε αμφισβήτηση τον παράγοντα Πούτιν.

Προφανώς μια απλή σκέψη δεν θα έκανε κακό, όσον αφορά το ερεθισμό της λογικής πορείας, έτσι που να μπορεί κάποιος να προσδιορίζει προς ποια κατεύθυνση να ψάξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Είμαι σίγουρος ότι οι ρωσικές αρχές άρχισαν σωστά τις έρευνες τους, ο ρώσος πρόεδρος θα επιδείξει θάρρος στην αναζήτηση των δολοφόνων και δεν θα αργήσει, κάπου να διαβάσουμε ονόματα γνωστότατων μυστικών υπηρεσιών της Δύσης, που είναι εξπέρ σε τέτοιες περιπτώσεις, να έχουν εμπλακεί στη δολοφονία της 'Αννας Πολιτκόφσκαγια, απ΄ όπου κι αν προέρχεται.

Μαύρα-Κόκκινα

«Κόντρα για τις πτήσεις της CIA
ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΑ ΝΕΑ, 10/10/2006

ΚΟΝΤΡΑ κυβέρνησης - ΚΚΕ σχετικώς με τις πτήσεις της CIA πάνω από την Ευρώπη («πιθανώς και από την Ελλάδα») για τη μεταφορά υπόπτων για τρομοκρατία σημειώθηκε χθες στη Βουλή. Όταν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιάννης Βαληνάκης, υφυπουργός Εξωτερικών, ανέφερε ότι δεν υπάρχει τίποτα το παράνομο στην Ελλάδα και ότι δεν έχει κατατεθεί σε όργανα της Ε.Ε., κυρίως στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πως γίνονταν πτήσεις της CIA μέσω ελληνικών αεροδρομίων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ αντέδρασε. «Εδώ βοά ο τόπος», επισήμανε. «Οι εφημερίδες γράφουν συνεχώς. "ΤΑ ΝΕΑ" ανάφεραν και συγκεκριμένα στοιχεία (σ.σ. τα στοιχεία από «ΤΑ ΝΕΑ» αναφέρονταν και στην αρχική γραπτή ερώτηση του κ. Κολοζώφ). Μόνο από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" πέρασαν 108 πτήσεις τα τελευταία χρόνια». Ο κ. Βαληνάκης επέμεινε στις θέσεις του. «Ερευνήσαμε, ψάξαμε, δεν υπήρξε καμία τέτοια πτήση από την Ελλάδα και δικαιώνεται και η υπουργός, η οποία είχε διαψεύδει κάτι τέτοιο από την αρχή».

Ο κ. Κολοζώφ παρατήρησε ότι η βάση της Σούδας δεν επέτρεψε στην ελληνική Δικαιοσύνη να γίνει σχετική έρευνα, κάτι που και πάλι απέρριψε ο υφυπουργός Εξωτερικών».

Στα τέτοια του, τους γράφει όλους ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βαληνάκης: την ΕΕ, την Ελληνική Κοινή Γνώμη και τον κ. Κολοζώφ και μας μαζί. 'Αξιον θαυμασμού ο κύριος που έχει τόσο μεγάλα αρχ!! Και μετά σου λένε δεν πετάει ο γάιδαρος. Να τον ξαναψηφίσετε. «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών».

Για τα κόκκινα Μάγειρας, 11.10.06

metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)