η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Ο νυν ανεξάρτητος βουλευτής κ. Στυλιανός Παπαθεμελής εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και κρίνει ότι ο αρχηγός των ναυτικών δυνάμεως της χώρας μας πρέπει απαραίτητα να είναι χριστιανός δηλαδή οι μη χριστιανοί δεν πρέπει, κατ' αυτόν, να κατέχουν δημόσιες θέσεις.

Ο β' αντιπρόεδρος της βουλής των ελλήνων κ. Γεώργιος Σούρλας που εκλέχθηκε βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έχει επίσης παρόμοιες αντιλήψεις με τον κ. Παπαθεμελή και ζητάει να αφαιρεθεί από τον κ. Αντωνιάδη ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού των ναυτικών δυνάμεων της χώρας μας.

Η κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με νόμο που ψήφισε λίγους μόνον μήνες από την εκλογή της, απαλλάσσει την εκκλησία από τον φόρο της τεράστιας περιουσίας της και μετακυλύει αυτούς τους φόρους στις πλάτες του λαού.

Ο αρχηγός της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Κων. Καραμανλής ενέκρινε όλες τις απαιτήσεις του κ. ΧριστόΔουλου για κατασκευή νέου πολυτελέστατου μεγάρου για την Διαρκή Ιερά Σύνοδο και νέου πολυτελέστατου μητροπολιτικού ναού, βεβαίως από τις τσέπες του λαού.

Με εντολή του διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας ταξίαρχου Μακρή διατάσσεται ο εκκλησιασμός για το σύνολο των δόκιμων αστυνομικών της Σχολής Αξιωματικών της Αστυνομικής Ακαδημίας καθώς και για το προσωπικό της Σχολής κάθε Παρασκευή μεταξύ 06.00-07.30! σχετικά, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «δείχνουν» τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα.

Αναρωτιέμαι μήπως η προεκλογική επαγγελία της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ περί «ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ» εννοούσε την ανασύσταση ενός νέου μεσαιωνικού θεοκρατικού χαρακτήρα κράτους. Ας προσέξουμε την ψήφο μας πριν είναι αργά!
ΛΙΒΑΝΙΟΣ

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΗΘΙΚΟ ΠΑΡΑΣΤΗΜΑ

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, κύριος Στυλιανός Παπαθεμελής αναφερόμενος (όπως καταγράφει το περιοδικό «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» στην έκδοση του Σαββάτου 25.11.2006 της εφημερίδος ΤΑ ΝΕΑ) στην πολύκροτη συνέντευξη στο περιοδικό ΔΑΥΛΟΣ του επίτιμου αρχηγού του ΓΕΝ Αντώνη Αντωνιάδη, γράφει: «0 καθένας μπορεί να είναι αγνωστικιστής, ντεϊστής, ισλαμιστής, βουδιστής και ό,τι άλλο προαιρείται. 0 αρχηγός όμως των ναυτικών δυνάμεων της χώρας δεν πρέπει να έχει παρόμοιο ηθικό ανάστημα με τον ηρωικό ναύαρχο Κουντουριώτη στις νικηφόρες ναυμαχίες του 1912-13; Ένας μηδενιστής αρχηγός ενόπλων δυνάμεων, που περιφρονεί τα ιερά και τα όσια του λαού και των ένστολων προϊσταμένων του, τα απορρίπτει μετά βδελυγμίας και τα διακωμωδεί, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση; Μπορεί να πείσει, να συναγείρει και να ενεργοποιήσει τις κινητήριες δυνάμεις της ψυχής των υφισταμένων του; Να σφυρηλατήσει την ενότητα λαού και στρατού;»

Με το ερώτημά του αυτό ο κύριος Στυλιανός Παπαθεμελής έρχεται να επιβεβαιώσει μία υποψία πού είχαμε εμείς οι περί των Ελληνικών θεμάτων ασχολούμενοι πως οι ανθελληνικοί νόμοι του Βυζαντίου ποτέ δεν έπαψαν να ισχύουν. Διαβάζουμε λοιπόν στον Ιουστινιάνειο κώδικα (1.10.10): «Όσοι δε έχουν κάποιο στρατιωτικό ή κάποιο άλλο αξίωμα ή μεγάλη περιουσία και για να κρατήσουν τα προσχήματα ήλθαν ή πρόκειται να έλθουν να βαπτισθούν, διατάσσουμε να δημευθεί η περιουσία τους, να αποκλεισθούν από τα πολιτικά δικαιώματά τους και να υποβληθούν σε αντάξιες τιμωρίες, αφού ολοφάνερα πήραν το βάπτισμα χωρίς καθαρή πίστη, θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους για τους αλητήριους Έλληνες».

Ο κύριος Στυλιανός Παπαθεμελής «ηθικό ανάστημα» θεωρεί την πίστη στον Χριστιανισμό. Εάν ισχυρίζεται ότι ένας Χριστιανός είναι ικανότερος στην προάσπιση της πατρίδος, θα του αναφέρουμε μερικούς Έλληνες Δωδεκαθεϊστές ναυάρχους αρχίζοντας από τον αρχιναύαρχο ολοκλήρου του Ελληνικού στόλου τον Σπαρτιάτη Ευρυβιάδη που ναυμάχησε στο Αρτεμίσιο της Εύβοιας και θριάμβευσε στην Σαλαμίνα στα -480 αφού μεταπίστηκε από τον Θεμιστοκλή («Πάταξον μεν άκουσον δε») ανέλαβε να ηγηθεί τον στόλο των 378 τριήρεων εναντίον των Περσών, απέναντι σε 1.207 τριήρεις και 3.000 περίπου μεταγωγικά του Ξέρξη.

Δοξάστηκε μάλιστα σαν αρχιστράτηγος διότι κέρδισε μία κοσμοϊστορική νίκη αφού οι Έλληνες κατάφεραν (πρόσκαιρα) να αποκρούσουν την λαίλαπα της ανατολής.

Ο τρείς φορές Πυθιονίκης Κροτωνιάτης Φαϋλος συμμετείχε με ένα πλοίο στις ναυμαχίες αυτές.

Ο Κίμων επικεφαλής 300 τριήρεων αφού νίκησε στη μάχη του Ευρυμέδοντα στα παράλια της Μικράς Ασίας όρμησε εναντίον της κατακτημένης από τους Πέρσες, Κύπρου, όπου και συνέτριψε τον Περσικό στόλο που συνάντησε εκεί.

Ο Ιέρων, διάδοχος του Γέλωνα, του ηγεμόνα των Συρακουσών καταναυμάχησε τους στόλους των Καρχηδονίων και των Τυρρηνών δίπλα στην Κύμη της Καμπανίας.

Ο στόλος του Νικάνορα που αποτελείτο από 160 τριήρεις εκπόρθησε την Μίλητο. Ο Θουκιδίδης (Ι 143, 20) γράφει: «Μέγα γαρ το της θαλάσσης κράτος.»

Εάν ο κύριος Στυλιανός Παπαθεμελής θεωρεί πως η πίστη στον Χριστό είναι απαραίτητο εφόδιο για την επιτυχημένη άσκηση των καθηκόντων ενός ναυάρχου, τότε θα αναφέραμε τον Χριστιανό πλοίαρχο της Τραπεζούντας Ιωάννη Κόκκο που απέτυχε να προστατέψει το Χριστιανικό κράτος της Κωνσταντινουπόλεως.

Οι Έλληνες ήταν αυτοί που μεγαλούργησαν με το ναυτικό τους και βεβαίως δεν ήταν Χριστιανοί αλλά Δωδεκαθεϊστές. Είχαν το «ηθικό παράστημα» να υπερασπίσουν την πατρίδα όποτε υπήρξε ανάγκη. Ο Χριστιανισμός δεν αποτελεί εγγύηση ετοιμότητας και μαχητικότητας αλλά αντιθέτως είναι παράγων ηττοπάθειας αφού περιφρονεί τον κόσμο τούτο και προσβλέπει μόνο σε μία άλλη μετά θάνατον ζωή.

Δεν ξεχνούμε πως το ισχυρότατο ναυτικό των Βίκινγκς όταν ο λαός προσηλυτίστηκε στον Χριστιανισμό έπαθε πανωλεθρία από τους ασήμαντους Εσκιμώους.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Χριστιανισμού επί της πολεμικής αρετής των Ελλήνων αλλά και των άλλων λαών.

Σήμερα μάθαμε με την ομολογία του Επίτιμου αρχηγού του ΓΕΝ Αντώνη Αντωνιάδη, πως δεν υπήρξε ποτέ Χριστιανός. 'Ας μην επαίρεται ο κύριος Στυλιανός Παπαθεμελής για τον ναύαρχο Κουντουριώτη, διότι στο μέλλον όλο και κάποιο ξεχασμένο αρχείο μπορεί να μας αποδείξει πως και αυτός δεν ήταν Χριστιανός, αλλά Έλληνας.

Μετά τιμής

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Ένας κατά τον Ιουστινιανό
«Μισαρός Έλλην».

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)