η φωνή σου

η στήλη μας

Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΣΠΗ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

Αθήνα 2004

Athens 2004

 

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ 2004 - ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Αθήνα, 4 Απριλίου 2002

Στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 θα επισκεφθούν από τις 7-18 Απριλίου, 2002 τις ΗΠΑ, στα πλαίσια εκστρατείας ενημέρωσης της ομογένειας για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Η Δήμητρα 'Ηγκαν, Διευθύντρια Απόδημου Ελληνισμού και ο Κωνσταντίνος Πολίτης, Διευθυντής, Δ/νση Εκπαίδευσης και Κατάρτισης θα ηγηθούν της αποστολής και θα παρουσιάσουν στην ομογένεια στη Νέα Υόρκη, Λος 'Αντζελες, Σαν Χοσέ και Βοστώνη το πρόγραμμα του Εθελοντισμού, το πρόγραμμα και το εκπαιδευτικό υλικό της Ολυμπιακής Παιδείας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Στις 7 Απριλίου, και ώρα 12:10-12:45, η κ. Ήγκαν θα παρουσιάσει στην ελληνοαμερικανική επιχειρηματική έκθεση "Hermes Expo", στο Taj Mahal του Ατλάντικ Σίτυ το πρόγραμμα εθελοντισμού σε ειδική ενότητα, στα πλαίσια του διήμερου συνεδρίου.

Την Τρίτη, 9 Απριλίου, 2002, στις 7:00 μ.μ., στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, η κ. Δήμητρα Ήγκαν και ο κ. Κωνσταντίνος Πολίτης, θα ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές των ελληνικών σχολείων της περιοχής για τα προγράμματα Εθελοντισμού και Ολυμπιακής Παιδείας. Το συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Πολιτιστική Επιτροπή «The Cathedral Fellowship" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Την Τρίτη, 16 Απριλίου, 9.30 -11.30 π.μ., στο Ημερήσιο Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστορίας, θα πραγματοποιηθεί ειδικό ενημερωτικό Σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των Ημερησίων Σχολείων της περιοχής, το συντονισμό του οποίου έχει αναλάβει το Γραφείο Παιδείας της Ι. Αρχιεπισκοπής.

Στο Σεμινάριο θα δοθεί η ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς - του αγγλικού και του ελληνικού προγράμματος των σχολείων - να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες που εμπεριέχονται στην ιστοσελίδα του «Αθήνα 2004» για την Ολυμπιακή Παιδεία (www.olympiceducation.gr).

Παράλληλα, οι μαθητές των ανωτέρων τάξεων θα απασχοληθούν σε μία σειρά βιωματικών ασκήσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΣΑΝ ΧΟΣΕ

Την Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 19:30 μ.μ., τα στελέχη της ΑΘΗΝΑ 2004 θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα Εθελοντισμού και Ολυμπιακής Παιδείας, στο History Park της πόλης του Σαν Χοσέ, σε εκδήλωση που διοργανώνουν Ελληνισμό Ινστιτούτο Κληρονομιάς και η οργάνωση "History San Jose".

Η Διευθύντρια Απόδημου Ελληνισμού θα παρουσιάσει ομιλία με θέμα : «Εθελοντισμός και Ομογένειας» και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης θα μιλήσει με θέμα: «Εισαγωγή στο πρόγραμμα της Ολυμπιακής Παιδείας της ΑΘΗΝΑ 2004».

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

Το Σάββατο, 13 Απριλίου 2002, και ώρα 10:30-13:15, τα στελέχη της ΑΘΗΝΑ 2004 θα συμμετάσχουν στις εργασίες του 3ου ετήσιου συνεδρίου της Νεολαίας ΣΑΕ Περιφέρεια Β & Ν Αμερικής στο Hyatt on Sunset, Hollywood, στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Η κ. Ήγκαν θα παρουσιάσει στους νέους συνέδρους το πρόγραμμα Εθελοντισμού της ΑΘΗΝΑ 2004. Θα ακολουθήσει παρουσίαση του προγράμματος της Ολυμπιακής Παιδείας της ΑΘΗΝΑ 2004 από τον κ. Κωνσταντίνο Πολίτη.

Το απόγευμα στις 14:00-16:00, στο St. Sofia Cathedral της πόλης του Λος 'Αντζελες, τα μέλη της αποστολής της ΑΘΗΝΑ 2004 θα παρουσιάσουν στα προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας και Εθελοντισμού.

Επίσης, προγραμματίζεται επίσκεψη σε ελληνικό σχολείο της περιοχής.

ΒΟΣΤΟΝΗ

Η Διευθύντρια Απόδημου Ελληνισμού, στα πλαίσια του διήμερου συμποσίου «Harvard-MIT Interfaculty Academic Symposium», που διοργανώνεται από τους Ελληνικούς φοιτητικούς συλλόγους των πανεπιστημίων Harvard και ΜΙΤ, θα παρουσιάσει την Τρίτη στις 16 Απριλίου, και ώρα 18:00 μ.μ. ομιλία με θέμα : «Ολυμπιακοί Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004- Εθελοντισμός και Ομογένεια», στο αμφιθέατρο του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης. Ενώ, στις 17 Απριλίου και ώρα 18:00-21:00, στο Taubman Auditorium στο Harvard Kennedy School of Government του πανεπιστημίου, θα μιλήσει με θέμα: «Ολυμπιακοί Αγώνες-ΑΘΗΝΑ 2004 και Ομογένεια».

Κατερίνα Θανασούλα
acthanas@athens2004.gr 

 

κεντρική σελίδα