η φωνή σου

πρώτη σελίδα
           
η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Όταν οι «καύσωνες» οργιάζουν
Ε βρε Έλληνες Πολίτες, αν ξέρατε να αντιμετωπίσετε τον κομματικό «καύσωνα»
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 25 Ιουνίου 2007

Δεν είναι μόνο ο παρατεταμένος καύσωνας που συνεχώς τινάζεται στα ύψη και μας έχει ζουρλάνει, είναι και το άλλο βάσανο που δεν περνά, δεν περνούσε ποτέ και ευχόμαστε τούτη τη φορά, μαζί με τούτον τον καύσωνα κι αυτό το βάσανο να περάσει. Καύσωνας λοιπόν, (άλλη μια πληγή του Πλανήτη μας), τερτίπι καλοκαιρινό, πού θα πάει, θα περάσει, ο πολιτικός (κομματικός) «καύσωνας», αυτός κάνει τη μεγάλη ζημιά, και αν δεν τον σπρώξεις να πάει στα τάρταρα, από μόνος του δεν περνάει.

Ο κομματικός-διπολικός «καύσωνας» έχει τσουρουφλίσει τα πάντα δεν άφησε τίποτα. Κι αυτός, ο «καύσωνας», έχει κάνει μεγάλη, ατέρμονη και ανώμαλη διαδρομή. Από το 1974 και μετά δεν είδαμε μια άσπρη μέρα. Βέβαια δεν είχαμε δει και παλιότερα, αλλά τουλάχιστον ξέραμε πως τα δεξιά-φασιστικά συστήματα δεν έδιναν κανένα περιθώριο πολιτικής εναλλαγής για κάποια δημοκρατικοποίηση της Χώρας. Πάραυτα λοιπόν στις τότε «πέτρινες» και μαύρες εποχές οι αγώνες που δίνονταν (με μεγάλο κόστος) έδιναν και μια ξεχωριστή αίγλη πλαισιωμένη με κοινωνική και ιδεολογική διάσταση. Οι αγώνες που δίνονταν σε όλους του χαλεπούς καιρούς και μέτωπα άφηναν κι ένα ανεκτίμητο πετραδάκι.

Λοιπόν όπως σήμερα έχουμε την τρομοκρατία και μας έχουν τρομοκρατήσει αμερικανικά (καλή ώρα στο Νεοδημοκράτη υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκη τον οποίο πρόσφατα τον είδαμε και τον ακούσαμε στο γυαλί να αναφέρει την πρόσδεση της Ελλάδας στο αμερικανοΝΑΤΟικό «τεθωρακισμένο», γνωστό σαν «αμυντικό σύστημα» ή «αντιπυραυλική ασπίδα») τότε είχαμε τον κομμουνισμό. Δικτατορίες, πραξικοπήματα, καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκτοπισμοί δημοκρατικών Πολιτών στα μοναρχοφασιστικά άντρα και στα ξερονήσια και άλλα πολλά και όλα κατευθυνόμενα από το μοναρχικό σύνδρομο του παλατιού, ενώ παράλληλα προπαρασκευάζονταν και η εγκαθίδρυση της «σύγχρονης» καθεστηκυίας τάξης στην Ελλάδα. Σήμερα, τα τότε αρρωστημένα σύνδρομα εδράζονται στα κόμματα εξουσίας.

Ε ρε, Έλληνες Πολίτες αν ξέρατε να αντιμετωπίσετε τον κομματικό «καύσωνα» όπως τον καλοκαιρινό δε θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε. Πού φτάσαμε; Μα στο μηδέν! Δεν υπάρχει κατώτερο στάδιο. Η ΝΔ τα κατάφερε θαυμάσια μέχρι τώρα. Αν κοιτάξετε όλους τους τομείς της Ελληνικής κοινωνίας θα δείτε περίσσια και αποκρουστική κομματική βρώμα, απάτη, αυταρχισμό και καμουφλαρισμένο («σύγχρονο») φασισμό, να συγκρούονται με την υγεία, την παιδεία, τις κοινωνικές κατακτήσεις και άλλα πολλά.

Δεν θα 'ναι υπερβολή αν πούμε ότι την σημερινή κατάσταση οι Έλληνες Πολίτες δεν την έχουν ξαναζήσει. Αναφέρουμε μόνο ένα ανατριχιαστικό-φασιστικό «αστυνομικό» παράδειγμα που συγκλόνισε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό: Το βίντεο με το βασανισμό των δυο αλλοδαπών στην Ομόνοια. Κι εδώ είναι να τραβά κανείς τα μαλλιά του. Από τη μια έχουμε τα σιωνοφασιστικά μιάσματα που συνεχώς καταστρέφουν τον κοσμάκη και η επίσημη Ελλάδα, σαν ένα μικρό ευρωατλαντικό μίασμα συμπαραστέκεται σθεναρά (τάχα πόσα δολοφονικά εύσημα δεν έχει εισπράξει…) στις εγκληματικές προθέσεις των πανούργων, και από την άλλη οι «λαθρομετανάστες» (υπήρξαν κι αυτοί Πολίτες στις Χώρες τους) που προτίμησαν τη ….δημοκρατική Ελλάδα για μια χούφτα ήλιο αντιμετωπίζουν τα αίσχη που η ελληνική κυβέρνηση μέσω των οργάνων της προσφέρει.

Η ΕΛΑΣ έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στους Έλληνες Πολίτες. Από κει και μετά μιλάμε για «Ανθρώπινα δικαιώματα». Έλεος κύριοι μεγαλόστομοι βουλευτές της ΝΔ. Έλεος! Εν πάσει περιπτώσει η πολύχρονη και επίπονη προσπάθεια των Πολιτών να πλησιάσει ανθρώπινα τους «μπάτσους» υποχωρεί κι ένα κλίμα αποκαρδιωτικό ενισχύει την κομματική αιθαλομίχλη. Τι έκανε η ΝΔ και για το Αστυνομικό Σώμα και για την ασφάλεια των Πολιτών; Δεν χρειάζεται να πούμε για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και οποιοδήποτε άλλον υπουργό. Το πρόβλημα είναι, δυστυχώς, η ίδια νεοφιλελεύθερη παράταξη της ΝΔ. Όλους τους υπουργούς να αλλάξει ο κ. Πρωθυπουργός ο αντικοινωνικός και αντιδημοκρατικός καύσωνας δεν σβήνει.

Αυτή είναι η εικόνα των τελευταίων εικοσιτετραώρων. Ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής δεν κατάφερε να βάλει στο χέρι του τα «σαΐνια». Και δε τα κατάφερε διότι άλλοι έχουν τα ηνία. Έτσι όλες οι υποσχέσεις του φρούδες. Κι αυτές οι πρόσφατες, όπως το ταξίδι του στην Αυστραλία και ή «εθνική σύνταξη» που θα ξεκινήσει το ερχόμενο έτος, εντάσσονται στον προεκλογικό αγώνα. Αυτή είναι η δύναμη της ΝΔ. Την ξέρουμε και από το χώρο της Ομογένειας. Δύναμη ψευτιάς αλλά και βαθμιαίων υποχωρήσεων, δηλαδή με όσα συμβαίνουν σήμερα, επιστροφή στο σκοτάδι. Βρωμάει η Ελλάδα σαν κεφάλι ψόφιου ψαριού. Κι έχουμε καύσωνα. Πώς να αντέξει κανείς τέτοια βρώμα που εκτοξεύουν οι καμινάδες των υπουργείων του.

Αυτές είναι οι απόψεις μας και δεν αφορούν μόνο το κυβερνών κόμμα αλλά και την προηγούμενη κυβέρνηση των Πασόκων, η οποία λειτούργησε όχι μόνο σαν προπαρασκευαστικό εργαστήριο αρνητικών φαινόμενων αλλά και ως κατασκευαστής της διαπλοκής και της διαφθοράς. Τέλος είναι καιρός για τους Έλληνες Πολίτες-ψηφοφόρους να αναζητήσουν κι αυτοί τις ευθύνες τους και ας γίνουν έστω για μια φορά υπερασπιστές της Πολυφωνίας. Τότε και μόνο τότε τα σημερινά κόμματα εξουσίας θα μπορέσουν να παράγουν έργο.

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα -Ιούνης 25 2007

pelasgos@fasoulas.de

www.fasoulas.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)