η φωνή σου

πρώτη σελίδα
           

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

ΟΤΑΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ
του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη, 20.02.2007

Οταν ο Λόγος βιάζεται -ακόμη και μέσα στα πανεπιστήμια- και η αμφισβήτηση ποινικοποιείται, τότε η Δημοκρατία έχει δραπετεύσει.

Οταν η πολιτική εξουσία αφήνει τα προβλήματα άλυτα γιατί φοβάται «το πολιτικό κόστος», τότε ο τόπος βουλιάζει στα αδιέξοδα, την σύγκρουση και την ανωμαλία.

Οταν οι κυβερνήσεις επί δεκαετίες συνεργάζονται με τους γνωστούς-αγνώστους κουκουλοφόρους που τρομοκρατούν τους πολίτες , τότε δεν κυβερνά το κράτος, αλλά το παρακράτος.

Οταν τα θεσμικά όργανα παραβιάζουν κατάφωρα τους θεσμούς και τους Νόμους, τότε η Πολιτεία βαδίζει προς την αναρχία.

Οταν τα κόμματα έχουν μεταβληθεί σε συντεχνιακές συμμορίες που καταληστεύουν τον τόπο και αδιαφορούν για το γενικό καλό αλλά μόνον για την επανεκλογή τους, τότε η Δημοκρατία πάει περίπατο.

Οταν η Παιδεία έχει καταρρεύσει με απεργίες, καταλήψεις, διάλυση κ.α και τα Πανεπιστήμια μας είναι ουραγοί παγκοσμίως, τότε το Έθνος βαδίζει προς την παρακμή.

Οταν το μεταπρατικό Πολιτικό και Οικονομικό Κατεστημένο στερείται αρχών, αξιών και φιλοπατρίας και ξεπουλά τα εθνικά θέματα και τον πολιτισμό αυτού του τόπου για μιά χούφτα δολάρια, τότε αυτός ο τόπος σώζεται μόνον με Λαϊκή Επανάσταση και την φιλοπατρία των Ελλήνων

Οταν η χώρα κυβερνάται με φαυλότητα πάνω από μισό αιώνα από τρεις εξουσιαστικές οικογένειες, τότε το μόνο που απομένει είναι ο εξοστρακισμός τους με την ψήφο του λαού και ο αποκλεισμός τους από την πολιτική.

Οταν η άρχουσα τάξη με τα αντιλαϊκά Συντάγματα της περιφρονεί την λαϊκή κυριαρχία, και ποτέ δεν διεξάγει δημοψήφισμα για να ακουσθεί η φωνή του λαού , τότε ο τόπος έχει επείγουσα ανάγκη για Άμεση Δημοκρατία.

Οταν στα δύο κόμματα εξουσίας ηγούνται «πρόβατα σε λαό λεόντων» ενδοτικοί, με μοναδικό προσόν το «όνομα» και ο μεν πρώτος ευθύνεται για την προδοσία του σχεδίου Αννάν και ο άλλος για την άνευ όρων στήριξη της μονόπλευρης «τουρκολάγνας» πολιτικής του, τότε και οι δύο είναι δοσίλογοι και πρέπει να λογοδοτήσουν για πράξεις που εγγίζουν τα όρια της προδοσίας.

Οταν η υπουργός εξωτερικών της χώρας γόνος της τρίτης εξουσιαστικής οικογένειας που είπε ότι :«σε δέκα χρόνια ουδείς θα θυμάται το όνομα Μακεδονία» χειρίζεται τα εθνικά μας θέματα κατά τρόπο χαζοχαρούμενο και σύμφωνα με τα συμφέροντα των ΗΠΑ, Η.Β, Ε.Ε και των γειτόνων μας, τότε η χώρα βαδίζει προς βέβαιον ακρωτηριασμό.

Οταν η χώρα μας είναι η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο με φυσικές πλουτοπαραγωγικές πηγές (ήλιο, θάλασσα, ορυκτά, πετρέλαιο, ουράνιο, κλίμα κ.α) και το εξουσιαστικό και κλεπτοκρατικό κατεστημένο την έχει χρεοκοπήσει, τότε πρέπει να φέρουμε έναν λαϊκό ηγέτη και μια λαϊκή εξουσία για να φτιάξει τα πράγματα.

Οταν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ εν συνεργασία με το εξουσιαστικό κατεστημένο και το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο διαβουκολεύουν και αποκοιμίζουν τον λαό, με προπαγάνδα, ψεύδη, κουτσομπολιά, παραχάραξη της αλήθειας, ψυχοφθόρα κηρύγματα, εγκληματικές και αντιπατριωτικές εκπομπές, τότε πρέπει να ξυπνήσουμε από το λήθαργο και ν’ αντιδράσουμε.

Οταν η χώρα έχει υποστεί εισβολή και κατοχή από ορδές λαθρομεταναστών τους οποίους οι 300 πολιτικάντηδες τους νομιμοποιούν για ψηφοθηρία, είναι βέβαιον ότι αυτή η χώρα αλώθηκε εκ των έσω και πολύ σύντομα θ’ αλλάξει αφεντικά, κουλτούρα και ταυτότητα.

Οταν όλοι οι γείτονες μας διεκδικούν Ελληνικά εδάφη, και παραχαράσσουν την ένδοξη Ιστορία μας και το κατεστημένο δεν διεκδικεί τίποτα και συνεχώς ενδίδει στις ιταμές προκλήσεις των άλλων και των «συμμάχων», τότε αυτός ο λαός οδηγείται είτε σε πόλεμο είτε σε ταπείνωση και καταστροφή.

Οταν ένας ιστορικός λαός, όπως ο Ελληνικός, έχασε την ανδρεία του, την λεβεντιά του , το φιλότιμο του, τις ιστορικές του ρίζες, τις διαχρονικές του αξίες, την αυτοπεποίθηση του και βόσκει «δίκην προβάτων» στο λιβάδι της υπερκατανάλωσης, της μαζοποίησης και της παγκοσμιοποίησης, τότε αυτός ο λαός έχει χάσει τον προσανατολισμό και βαδίζει προς αυτοκαταστροφή.

Οταν υπάρχουν -υποτίθεται- «Έλληνες» που λησμόνησαν τους ποταμούς αίματος, τις γενοκτονίες, τις εθνοκαθάρσεις, τους τιτάνιους αγώνες της φυλής μας για λευτεριά, τα μύρια δεινά της μακραίωνης δουλείας στον πιο άξεστο και κτηνώδη δυνάστη και τώρα τον εκθειάζουν και τον ωραιοποιούν, τότε τρίζουν τα κόκκαλα των Ελλήνων Ηρώων και οι ζώντες πρέπει να στιγματίσουν τους τουρκολάγνους.

Οταν οι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου -με πρώτη την Ακαδημία Αθηνών- έχουν πέσει σε λήθαργο και σε πλήρη αφασία προς χάριν πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων και του βολέματος τους, τότε οι νέοι πρέπει να ξεσηκωθούν και ν’ αντισταθούν.

Οταν όλα αυτά τα κακά και φοβερά συμβαίνουν στον τόπο και καταπατάται η Δημοκρατία, και ανανέωση του πολιτικού σκηνικού δεν γίνεται, και οι νέοι περιθωριοποιούνται, και αυτονομούνται, και η χώρα πέφτει σε αναρχία, και κανείς δεν εφαρμόζει τους Νόμους -όπως συμβαίνει σήμερα- τότε ο λαός επιβάλλεται να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Οταν το διεφθαρμένο Ελληνικό Κατεστημένο απαξίωσε το Κοσμοϊστορικό ΟΧΙ και την Εθνική Αντίσταση και δεν έφτιαξε ούτε ένα μνημείο, και ντρέπεται για την Ελληνική του καταγωγή, απεναντίας έχει κάνει μνημεία του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, τότε ο λαός αυτός δικαιούται να σαρώσει αυτές τις αφελληνισμένες κυβερνήσεις.

Οταν το εξουσιαστικό κατεστημένο διέπραξε το μεγαλύτερο οικολογικό έγκλημα και με την άφρονα και αγοραία πολιτική του κατέστρεψε το φυσικό θαυμάσιο περιβάλλον της Αττικής, βυθίζοντας το Λεκανοπέδιο στα δηλητηριώδη αέρια, τότε ο λαός πρέπει να δράσει για να επαναφέρει την ισορροπία.

Οταν κόμμα εξουσίας που διεκδικεί και πάλι να κυβερνήσει παρέδωσε τη χώρα στα Καζίνα για να κάνουν οι «εκλεκτοί » αφαίμαξη του Ελληνικού λαού και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τότε αυτό το κόμμα πρέπει να αυτοδιαλυθεί.

Οταν ένας λαός ζει με δανεικά και γίνεται θύμα των τοκογλύφων τραπεζιτών, τότε η δουλεία αυτού του λαού είναι επι θύραις.

Οταν το κράτος αντί να εξυπηρετεί τους πολίτες, γίνεται τύραννος τους και τους καταληστεύει προς όφελος της πλουτοκρατίας, τότε το κράτος αυτό είναι κατοχικό.

Οταν η συμμορία με τα πλοκάμια στην εξουσία στην οικονομία και στα ΜΜΕ, σε συνεργασία με την ξένη μαφία δηλητηριάζει και σκοτώνει εν ψυχρώ την νεολαία μας με τα ναρκωτικά, τότε πρέπει να ξεκινήσει ένα μαζικό κίνημα να τους σαρώσει.

Οταν το κράτος είναι διαβρωμένο απο το Ιουδαιοχριστιανικό παρακράτος και το τελευταίο δημιουργεί φυγόστρατους και άγαμες-στέρφες νέες μοναχές αντί για μητέρες, τότε η κατάσταση θυμίζει την προ της Αλώσεως της Πόλης εποχή.

Οταν ένας λαός δέχεται αδιαμαρτύρητα να του καταστρέφουν την γλώσσα -την μητέρα των γλωσσών- τότε αυτός ο λαός αλλοτριώνεται και αυτοχειριάζεται.

Οταν τα πάντα καταρρέουν, εμείς οι απλοί πολίτες δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι, διότι αυτό ισοδυναμεί με προδοσία. Η φιλοπατρία δεν μετριέται με τα λόγια, αλλά με έργα και με αίμα.

Ο Θεόδωρος Ρούσβελτ, 26ος πρόεδρος των ΗΠΑ (1858-1919) είπε :«Τα πράγματα που καταστρέφουν την Αμερική είναι η ευμάρεια με κάθε κόστος, η ειρήνη με κάθε κόστος, η ασφάλεια πρώτη αντί πρώτου του καθήκοντος, η αγάπη για μαλθακή ζωή, και η επιδίωξη για γρήγορο πλουτισμό» Αυτά είναι που καταστρέφουν και την Ελλάδα σήμερον. Ας μιμηθούμε τον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Θεόδωρο Κολοκοτρώνη που ορκίσθηκε στον εκπρόσωπο της Φιλικής Εταιρείας Δημ. Υψηλάντη: « Δίνω για τον αγώνα, τα υπάρχοντα μου, τα παιδιά μου, το αίμα μου, την ζωή μου, ό,τι έχω και δεν έχω, τα πάντα» και το έκανε. Κι’ όμως αγνόησε αυτόν τον ήρωα το βιβλίο ιστορίας του «Ελληνικού» Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προς χάριν της Ελληνο-Τουρκικής φιλίας. Εύγε αφέλληνες!!!

Κείμενο σε .pdf

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)