η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Οι νόμιμοι και οι παράνομοι τρομοκράτες
Μάγειρας,18.08.05

Η κοινωνικοπολιτική σύγκρουση του ανθρώπου, δεν παύει να αποτελεί συνέχεια της πολυποίκιλης προσπάθειας του να βελτιώσει τον καθημερινό βιολογικό του χώρο που υπόκειται αναπόφευκτα στους νόμους της βίας και της αυτοκαταστροφής.

Αφού η κοινωνική του συμβίωση είναι απόρροια επιβεβλημένης εξουσίας που δεν παύει να εμπεριέχει, στο έργο της, στοιχεία βίας, «τρομοκρατίας. Κατά συνέπεια η τρομοκρατία συνυπάρχει και στο νόημα της δημοκρατίας, όπου η νόμιμη της μορφή αποτελεί ένα είδος κεκτημένου κοινωνικοπολιτικού θεσμού.

Προφανώς όταν αντιπαραβάλλεται το νόημα των λέξεων, «νόμιμη» και «παράνομη» μέσα σε μια κοινωνία, η μία αντικαθιστά την άλλη. Σα να λέγαμε το «νόμιμο» είναι ταυτόχρονα και «παράνομο», «ουδείς αναμάρτητος». Οπότε στη μια ή την άλλη περίπτωση, η δημοκρατία στα χέρια μιας εκλεγμένης εξουσίας, σαν επιβεβλημένη «δικαιοσύνη», μπορεί να μεταβληθεί σε μηχανισμό σκόπιμης κατάχρησης για ιδιοτελείς σκοπούς ατόμων ή ομάδων τοιούτων εις βάρος της πλειοψηφίας. Και τέτοια παραδείγματα έχουμε πολλά.

Ιδιαίτερα σήμερα, όπου οι «δημοκρατικές εξουσίες», σε τελική ανάλυση, δεν παύουν να είναι προϊόντα των διαπλεκομένων συμφερόντων. Αφού μπορούν και επιβάλλουν, όταν «χρειαστεί», τη δική τους νόμιμη τρομοκρατία, μέσα και έξω από τη χώρα τους.

Έτσι η «δημοκρατικά» εκλεγμένη» κυβέρνηση των ΗΠΑ, που κατά συνέπεια δεν παύει να είναι επίτευγμα των μυστικών υπηρεσιών και συνοθήλευμα των ορατών και αόρατων συγκρουόμενων συμφερόντων. Μπόρεσε και ενσωμάτωσε στο έργο της, την παράνομη τρομοκρατία, για να μπορέσει να φέρει σε πέρας την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, δηλαδή έβαλε φωτιά στο ίδιο της το σπίτι για να μπορέσει να «νομιμοποιήσει» τη δική της παγκόσμια τρομοκρατία.

Έτσι κατάφερε να παραπλανήσει λαούς και κυβερνήσεις με το αιτιολογικό, ότι άρχισε αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Έτσι κατάφερε μαζί με μια πλειάδα ανίδεων ή προωθημένων πολιτικών να επιτεθεί στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, απειλή και προετοιμάζει να κάνει το ίδιο και κατά του Ιράν. Στην ουσία έχει αρχίσει η βίαιη παγκόσμια επιβολή και κυριαρχία, από μια δράκα αδίστακτων πολεμοκάπηλων αντιπροσώπων διαφόρων αποκρυφιστικών, συνωμοτικών οργανώσεων, που οδηγούν την απληροφόρητη ανθρωπότητα μέσα από τα αδιόρατα κοινωνικά φάσματα στον όλεθρο και την καταστροφή.

Οι ομάδες αυτοκτονίας
Εφευρέτες της οργανωμένης «τρομοκρατίας αυτοκτονίας», μορφή αγώνα που προκαλεί δυσανάλογες καταστροφές στον επικρατέστερο αντίπαλο, με λίγη χασούρα από τη μεριά του επιτιθέμενου, είναι οι Ιάπωνες. Αυτοί χρησιμοποίησαν, πρώτοι σε πόλεμο, τους γνωστούς καμικάζι στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν βρέθηκαν περικυκλωμένοι από τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα.

Στις μέρες μας αυξάνεται ο αριθμός των επιστρατευμένων νέων υποψήφιων, εθελοντών αυτοκτονίας. Ως επί το πλείστον τα σπερματογόνα τους κέντρα είναι οι ριζοσπαστικές θεολογικές σχολές του Ισλάμ. Είναι καταπιεζόμενοι νεολαίοι χωρίς μέλλον, που είδη βρίσκονται σε απόγνωση. Η μοναδική πηγή άντλησης ελπίδας είναι η πίστη στον Αλλάχ, που τους δίνεται με τρόπο μέσα από τις σχολές του «Κορανίου», έτσι που τους γίνεται αυτοκαταστροφική ιδεολογία. Φορτώνονται τις προσφερόμενες βόμβες και αυτοκτονούν παίρνοντας μαζί τους και αθώες ψυχές.

Οι «Σχολές Κορανίου», που στην περίπτωση μπορούσαν να είναι επαγγελματικές σχολές, οικονομικά εξαρτώνται από το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Γεγονός που αποσιωπούν και ανέχονται οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Για τους κοσμοκράτορες δεν έχει σημασία πόσοι και ποιοι θα πεθάνουν από μια βομβιστική ενέργεια. Φτάνει η τρομοκρατική πράξη να εξυπηρετεί τους αθέμιτους σκοπούς τους.

Η σημερινή παγκόσμια «παράνομη τρομοκρατία», δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την ανοχή και τη λογισμική βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών των βιομηχανικών χωρών, των επίδοξων ηγετών της -παγκόσμιας δικτατορίας-. της «Νόμιμης Τρομοκρατίας».

Η παραγωγή στις αραβικές χώρες και η εξαγωγή της παράνομης τρομοκρατίας σε παγκόσμια κλίμακα, εξυπηρετεί τους στόχους των επίδοξων κοσμοκρατόρων, με τη δράση της οποίας επιτυγχάνεται η αποσταθεροποίηση της ήδη νοθευμένης δημοκρατίας και επιβάλλεται, βήμα προς βήμα, ο πολιτικός έλεγχος της Υδρογείου.

Από την μεριά τους, οι Σεΐχηδες και οι πρίγκιπες των πετρελαίων, που παράγουν τη τρομοκρατία για κοινό λογαριασμό, καταφέρνουν να απομονώνουν, στις ίδιες τους τις χώρες, τους πολιτικά διαμαρτυρόμενους πολίτες, αφού τους συνταυτίζουν με τους παράνομους τρομοκράτες και τους εμποδίζουν να αναπτύξουν κοινωνικό πολιτικό κίνημα. Γεγονός που θα τους ανέτρεπε. Έτσι καταπολεμώντας την παραγόμενη ασύδοτη τρομοκρατία τσακίζουν κάθε κίνημα κοινωνικής διαμαρτυρίας και διαιωνίζουν τη ληστρική κυριαρχία τους.

Ταυτόχρονα, οι Σεΐχηδες, με τη χρηματοδότηση των σχολών κερδίζουν με το μέρος τους, την εύνοια των Ιμάμηδων που καθοδηγούν τις ισλαμικές μάζες από το κακό στο χειρότερο. Να σημειωθεί ότι οι 15 από τους 19 καθοδηγούμενους τρομοκράτες της 11 του Σεπτέμβρη ήταν Σαουδάραβες. Για σκεφτείτε να ήσαν Έλληνες;

Ως φαίνεται και μετά το θάνατο του Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας η πολιτική της παραγωγικής τρομοκρατίας δεν θα αλλάξει. Αν και o Bush τελευταία προσπαθεί να αποφύγει τη λέξη «τρομοκρατία» και να την αντικαταστήσει με τη λέξη «εξτρεμισμός». Σημάδι ό,τι, ο αποφασιστικός αγώνας των καταπιεζομένων, που σε καμία περίπτωση δεν μπορέι να ελεγχθεί ολοκληρωτικά, αρχίζει να μαζικοποιείται και η ετικέτα «Τρομοκρατία», δεν τους ταιριάζει πλέον. Οι εκμεταλλευτές και οι καταπιεστές που γνωρίζουν τη σταθερή ιστορική αυτή πορεία: τρομοκρατία, εξτρεμισμός, δημοκρατία, προσπαθούν να ελέγξουν τη τελική μορφή της «δημοκρατίας». Έτσι δίνουν τη μάχη στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, αν λάχει και στο Ιράν, με τους προωθημένους λακέδες τους στα κέντρα του μηχανισμού της εξουσίας, να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο, νομικό «Σύνταγμα» που θα αποτελέσει τη βάση της εκμετάλλευσης των λαϊκών μαζών και του ορυκτού πλούτου των αραβικών χωρών.

Στο παρελθόν κάθε μορφή «παράνομης τρομοκρατίας», παραγωγικής και μη, που εμπεριείχε κοινωνικά αιτήματα, κάποτε αναγνωρίστηκε και πέρασε στη νομιμότητα. Ο «αρχητρομοκράτης» Αραφάτ πήρε μάλιστα και το Βραβείο Τρομοκρατίας Νόμπελ. Κατ΄ ευφημισμό Βραβείο Ειρήνης. Η δικαιότερη και σωστότερη μέθοδος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι να παραχωρηθούν τα απαιτούμενα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα στους καταπιεζόμενους λαούς πάνω στον πλανήτη Γη. Αυτός βέβαια δεν είναι τουλάχιστο προς το παρόν ο στόχος της «Νόμιμης τρομοκρατίας».

Η μεγαλύτερη και ανεπανάληπτη τρομοκρατική ενέργεια από καταβολής κόσμου ήταν και παραμένει η ανεπαίσχυντη ρήψη των ατομικών βομβών, «μετά τη λήξη του πολέμου», από τις ΗΠΑ στην Ιαπωνία που είχε θύματα εκατοντάδες χιλιάδες γυναικόπαιδα και άμαχους πολίτες.

Καλώς ήρθατε

metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)