η φωνή σου

πρώτη σελίδα
           

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Οι πολυθεϊσμοί έγιναν μονοθεϊσμοί και
απειλούν να επιβάλλουν την παγκόσμια δικτατορία
Μάγειρας, 4.5.2007

Σαν άπιστος, με το κείμενο μου αυτό δεν θα προσπαθήσω να αποδείξω, αν υπάρχει ή δεν υπάρχει θεός. Αυτός υπάρχει σε μορφή εκκλησίας, κανόνων θρησκείας, κουλτούρας, ηθών και εθίμων, πολιτισμών και πολιτικής πρακτικής. Μάλιστα όταν έχουμε «απτές αποδείξεις», όπως η τελευταία συνάντηση του George W.Bush μαζί του λίγο πριν γίνει πρόεδρος.

Ο άνθρωπος ποτέ στην Ιστορία του δεν βρισκόταν σε τόση μεγάλη πλασματική θρησκευτικοπολιτική στενότητα όσο σήμερα. Χωρίς να το περιμένουμε γύρω μας συμβαίνουν απρόβλεπτα γεγονότα, αν και πολύ πιο μπροστά αυτά έχουν οργανωθεί μυστικά από ειδήμονες πολιτικούς και ιερωμένους. Γεγονότα που τα δεχόμαστε μοιραία και προάγουν την κοινωνική αδιαφορία μας, μας απενεργοποιούν ως προς το, τι μέλλει γενέσθαι.

Ποιος το περίμενε ότι η κραταιά ΕΣΣΔ θα διαλυόταν σε μια νύχτα σαν καπνός στον ορίζοντα, ότι οι ατσαλένιοι δίδυμοι πύργοι της Ν. Υόρκης θα κατέρρεαν σαν χάρτινοι;

Κατά την περίοδο εκατονταετιών πριν της τρέχουσας χρονολογίας μας αρχίζουν να ξεπετιούνται απειράριθμοι θεοί διαφόρων αποχρώσεων που καλύπτουν όλες της μορφές και φάσματα των πίστεων. Προκαθορίζουν τρόπους λατρείας για τους ανθρώπους, χωρίς ωστόσο να διαμορφώνουν την κοινωνική συμπεριφορά βάση μιας προκαθορισμένης κοινωνικής ηθικής. Θρησκείες όπως των Βαβυλωνίων, των Καρχηδονίων, των Ελλήνων, Αζτέκων, των Μάγια, των Ίνκας, Αιγυπτίων, Ρωμαίων, χάνονται και γίνονται παρελθών. Θρησκείες που δεν επηρεάζουν την εξουσία του κράτους, εφόσον στην εποχή εκείνη δεν υπάρχει κράτος. Μαζί με τις θρησκείες όμως δεν χάθηκε και η αδυναμία του ανθρώπου να πιστεύει σε θεούς, και μάλιστα να αντικαθιστά τους ξεχασμένους πληθωριστικούς θεούς με νέες μονοθεϊστικές μορφές. Είτε σε τετ α τετ επαφή μαζί του, όπως ο Μωυσής ή να παρουσιάζονται οι ίδιοι οι θεοί υπό μορφή του ίδιου του ανθρώπου, όπως ο Χριστός: «Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα». Είτε σαν απεσταλμένοι προφήτες του Θεού όπως ο Μωάμεθ.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του μονοθεϊσμού είναι ότι αυτός ανακατεύεται με την οικονομία και την πολιτική, συνεργάζεται, αν δεν την ελέγχει, με την κρατική εξουσία. Προδιαγράφει τυποποιημένες βάσεις συγκεκριμένης ηθικής σύμφωνα με τις οποίες είναι υποχρεωμένος ο πιστός να διάγει βίο ενάρετο, δίκαιο, αν όχι άνετο, κατά τη θέληση του εκάστοτε «μοναδικού» θεού. Αφού η άνεση προσφέρεται ξεχωριστά στην άλλη ζωή.

Με το μοναδικό θεό, τον Μαμωνά, που έχει μείνει ενεργός στην κοινωνική εξέλιξη κι ο καυγάς γίνεται για το ποιος θα πετύχει το μεγαλύτερο κέρδος που είναι το αίτιο και το αποτέλεσμα. Ότι αρπάξει ο καθένας στην επίγεια ζωή και μάλιστα με την πολιτική του μιλιταρισμού και του ιμπεριαλισμού. Έτσι όπως αρμόζει στον ένα και μοναδικό θεό τον Μαμωνά ο οποίος αναπαράγει και προάγει τις φυλετικές και πολιτισμικές έχθρες. Διογκώνει τα μονοπώλια, που ζούνε στο δικό τους τον παράδεισο.

Ο στόχος της παγκόσμιας κυριαρχίας των Λευκών Αγγλοσαξόνων Προτεσταντών σε συνεργασία με τους παράσιτους Σιωνιστές μονοθεϊστές, ως φαίνεται προσκρούει σε μεταφυσικές δυνάμεις της παγκόσμιας ανθρωπόμορφης ζούγκλας.

O Πούτιν, με το δίκιο του ίσως, πρώην ανεκκλησίαστος, πηγαίνει σήμερα στην εκκλησιά και ανάβει λαμπάδες και με τη Βοήθεια του μοναδικού θεού επιρρίπτει ευθύνες στις ΗΠΑ για τα σχέδιά τους που προσπαθούν να εφαρμόσουν την αντιπυραυλική ασπίδα σε Τσεχία και Πολωνία και εξαπολύει απειλές κατά της Δύσης έτσι που να ζούμε περίοδες Ψυχρού Πολέμου.

Ο Ahmadineschad με τη θέληση του Μωάμεθ στο όνομα του μοναδικού Αλλάχ άρχισε να παράγει ουράνιο. Η Κίνα αναδεικνύεται τέταρτη οικονομική δύναμη του πλανήτη ακολουθεί η Ινδία κάτω από την επιρροή του Βούδα.

Που είσαι «'Ανθρωπε» να βάλλεις το χέρι σου;

metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)