η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ
του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη, 13.12.2006

Έχουμε κατεπείγουσα ανάγκη αναστήλωσης των ψυχικών μας δυνάμεων. Η ηττοπάθεια, αν και είναι ξένη προς τη νοοτροπία μας, επιπολάζει δυστυχώς τον τελευταίο καιρό στην ηγεσία μας. Οι παράγοντες εθνικής ισχύος κάθε χώρας είναι: τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα, η οικονομική κατάσταση, η τεχνολογική και εκπαιδευτική πρόοδος, η κοινωνική συνοχή, η πολιτική σταθερότητα, οι εξωτερικές σχέσεις και συμμαχίες κ.α. Όμως ο πρωταρχικός παράγων εθνικής ισχύος είναι η ικανότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων όχι μόνον να αποκρούσουν μια ενδεχομένη εχθρική επίθεση, αλλά να ενεργούν σαν αποτρεπτική δύναμη προς διατήρηση του ισοζυγίου ισχύος υπέρ ημών. Μόνον έτσι δεν θα υποχωρούμε σε κάθε εχθρικό εκβιασμό (όπως λ.χ το casus beli της Τουρκίας στο νόμιμο δικαίωμα επέκτασεως των χωρικών μας υδάτων στα 12 Ν.Μ.). Ο Μάο Τσε-Τουγκ είπε: «η δύναμη εκπηγάζει από την κάννη των όπλων». Σήμερα οι Ενοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.) έχουν παραμεληθεί για να ικανοποιήσουμε την υπερκαταναλωτική μας βουλιμία. Αποτέλεσμα της παραμελήσεως των Ε.Δ (ποιοτικής και ποσοτικής) υπήρξε η κατευναστική στάση απέναντι στην επεκτατική και επιθετική πολιτική της 'Αγκυρας. Παραχωρούμε προοδευτικά κυριαρχικά μας δικαιώματα για να εξασφαλίσουμε πρόσκαιρα μείωση της Τουρκικής επιθετικότητας.

Η Ελλάδα από το 1974 και εντεύθεν έχασε το πλεονέκτημα της αεροπορικής υπεροχής έναντι της γείτονος στο Αιγαίο. Από εκείνη την εποχή αρχίζουν και οι πρώτες Τουρκικές παραβιάσεις και προκλήσεις σε βάρος τόσον του εθνικού εναερίου χώρου πάνω στα νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου, όσον και οι παραβάσεις του FIR Αθηνών. Μετά δε το ατυχές συμβάν των Ιμίων μπήκαν και οι «γκρίζες ζώνες» για να συμπληρωθεί το πακέτο των ιταμών «Τουρκικών διεκδικήσεων» σε βάρος της χώρας μας, ενώ είναι γνωστόν ότι η μοναδική Ελληνο-Τουρκική εκκρεμότης είναι η χάραξη της υφαλοκρηπίδος. Και εμείς όλο αυτόν τον καιρό, όχι μόνον «δεν διεκδικούμε τίποτα από την Τουρκία» αλλά και παραχωρούμε βαθμιαία-δια της μεθόδου της σαλαμοποιήσεως -κυριαρχικά μας δικαιώματα για να κατευνάσουμε την Τουρκική επιθετικότητα. Όμως ματαιοπονούμε.

Το πιό επικίνδυνο είναι ότι φώλιασε στην ψυχή των νέων γενεών ένα αίσθημα φοβίας έναντι της Τουρκίας. Τούτο υπήρξε αποτέλεσμα:

α/ Απραξίας της χούντας Ιωαννίδη το 1974 στην δυναμική αντιμετώπιση του Αττίλα Ι, λόγω εσωτερικής διαλύσεως και μονομερούς σκανδαλώδους επεμβάσεως των ΗΠΑ υπέρ της Τουρκίας,

β/ Αδυναμίας της Κυβερνήσεως Καραμανλή να αντιμετωπίσει τον Αττίλα ΙΙ, με το δικαιολογητικό ότι «η Κύπρος είναι μακρυά»

γ/ Του φιάσκου των Ιμίων από την κυβέρνηση Σημίτη.

δ/ Της παράδοσης Οτσαλάν στους Τούρκους από την κυβέρνηση Σημίτη.

ε/ Της υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Μαδρίτης από τον κ. Γ. Παπανδρέου.

Όμως το χειρότερο είναι ότι αφήσαμε αναπάντητες όλες τις τουρκικές προκλήσεις του εθνικού εναερίου χώρου, ενώ θα έπρεπε να είχαμε καταρρίψει από την αρχή κάθε εναέριο Τούρκο εισβολέα .

Το αμυντικό πρόβλημα της Ελλάδος απέναντι στην Τουρκία είναι πρωτίστως Αεροναυτικό. Πολύ αργά όμως το αντελήφθη η πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία. Παρά το γεγονός οτι-εμείς οι μεσαίοι τότε επιτελείς-το προτείναμε επιμόνως, χωρίς όμως να εισακουώμεθα. Αντίθετα, αντί να εξοπλιζόμαστε για την απόκρουση της τουρκικής απειλής, το ΥΕΘΑ υπακούοντας στα κελεύσματα της Νατοικής Συμμαχίας προέβαινε σε προμήθεια άσχετων εξοπλισμών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της συμμαχίας και των διαπλεκομένων συμφερόντων με του εμπόρους των οπλικών συστημάτων. Έτσι προοδευτικά χάσαμε το συγκριτικό πλεονέκτημα της αεροπορικής υπεροχής(ποιοτικής και ποσοτικής) στο Αιγαίο. Με τις συνεχείς αναχαιτίσεις εκτός της τεραστίας φθοράς:

α/ σε προσωπικό( απώλεια της ζωής αρκετών πιλότων μας),

β/σε αεροσκάφη και

γ/ σε καύσιμα, ουσιαστικά εκπαιδεύσαμε δωρεάν τους Τούρκους πιλότους στο ιδιόμορφο επιχειρησιακό θέατρο του Αιγαίου. Αντί για την προμήθεια του καταλλήλου αεροναυτικού εξοπλισμού το ΥΕΘΑ προβαίνει σε πανάκριβες αγορές αρμάτων μάχης από την Γερμανία για την δήθεν «ισόρροπη» ανάπτυξη και των τριών Κλάδων των Ε.Δ. Τι να τα κάνουμε κ. Υπουργέ τα άρματα; Ο Έβρος είναι κατά το μάλλον και ήττον αμυντικά εξασφαλισμένος, ενώ τα νησιά μας δεν χρειάζονται άρματα, αλλά αντι-αεροπορικά και πυραυλικά όπλα για την αντιμετώπιση της τουρκικής αεροπορίας. Αλλά χωρίς αεροπορική κάλυψη κάθε απόπειρα αποβάσεως θα είναι μοιραία.

Οι σημερινές μας δυσκολίες προέρχονται διότι παραμελήσαμε :

α/ την βελτίωση και ανανέωση των αεροσκαφών μας(ποιοτική και ποσοτική),

β/ δεν εγκαταστήσαμε Αντιαεροπορικά Πυραυλικά Συστήματα στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου(ακόμη και τους S-300 τους στείλαμε στην Κρήτη ένεκα φοβίας τουρκικών αντιποίνων)

γ/ υστερήσαμε στην Ηλεκτρονική Προστασία των Α/Φ μας

δ/ παραμελήσαμε την Ενίσχυση του Πολεμικού μας Ναυτικού με μικρές ευέλικτες μονάδες (καταδρομικής φύσεως).

ε/ εγκαταλείψαμε την Παλαική Αμυνα στα σύνορα μας (ο αγώνας των Χεζμπολάχ κατέδειξε την αξία της)

στ/ ενταφιάσαμε το δόγμα του  Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος -Κύπρου

ζ/ απαξιώσαμε την Πολεμική μας Βιομηχανία. Τούτο είναι αποτέλεσμα της συναλλαγής των διεφθαρμένων πολιτικών μας με τους διαπλεκόμενους προμηθευτές οπλικών συστημάτων.

στ/ προτιμήσαμε τα κατά πολύ ακριβότερα Νατοικά Οπλικά συστήματα και απορρίψαμε τα μη Νατοϊκά λόγω εξωτερικών πιέσεων.

η/ παραμελήσαμε το ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ μας με τα ύποπτα «καινά δαιμόνια» της ηττοπάθειας, καλοπέρασης, τρυφηλότητος, πολυπολιτισμικότητος, της «Ελλάδος -Τουρκίας Συμμαχίας», της διπλωματίας του «ζεϊμπέκικου» και των «κουμπάρων», της «Στρατηγικής επιλογής μας για την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε κ.α». Και εφ' όσον είναι Στρατηγική Επιλογή είναι αυτή, πως συμβιβάζεται με την λογική των τακτικών και αναποτελεσματικών ελιγμών μας να εκπληρώσουν όρους; Προφανώς τα περί όρων είναι «έπεα πτερόεντα» για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού μας.

Στην χώρα μας εδώ και καιρό δρουν υπο την σκέπη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, δοσίλογοι. Αυτοί με την βοήθεια ενίων ΜΜΕ (ελάχιστοι ξενόδουλοι και αργυρώνητοι δημοσιογράφοι) ενεργούν σαν 5η Φάλαγγα και με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων ασκούν λυσσαλέα και ύπουλη ανθελληνική προπαγάνδα (Σχέδιο Αννάν, ένταξη της Τουρκίας, Μειονότητες, Πολιτική κατευναυσμού κ.α). Αυτήν την περίοδο Τούρκοι, Αμερικανοί, Σκοπιανοί, Αλβανοί-και τα εδώ «παπαγαλάκια» των ξένων κέντρων της συνωμοσίας - δοκιμάζουν να εντοπίσουν τα όρια της υποχωρητικότητάς μας ή τον βαθμό της αντίστασής μας. Ενσπείρουν την μοιρολατρική αποδοχή των τετελεσμένων και την ύπνωση του λαού μας , με το αιτιολογικό ότι αυτά είναι μονόδρομος και μη- αναστρέψιμα . Αυτούς πρέπει να τους αποκαλύψουμε, να τους απομονώσουμε και να τους καταγγέλλουμε ως προδότες.

Οι ανόητοι δεν γνωρίζουν ότι η Ελλάς ποτέ δεν ήτο πολυπληθής αλλά πάντα αντιμετώπισε επιτυχώς τους εσωτερικούς και εξωτερικούς εισβολείς, όταν ήτο ενωμένη. Ο μύθος της κραταιάς Τουρκίας που προβάλλουν είναι ψευδής και κατασκευασμένος. Η Τουρκία είναι γίγας με πήλινα πόδια. Εχει πάμπολλες «Αχίλλειες πτέρνες» που την καθιστούν στο έπακρον τρωτή και αδύναμη. (Κουρδικό πρόβλημα, κοινωνική συνοχή, εθνότητες, στρατηγικός προσανατολισμός, εσωτερική σύγκρουση Ισλάμ-Στρατού, αδυναμία εκδημοκρατισμού κ.α)

Γιά την άσκηση αξιόπιστης εξωτερικής πολιτικής δεν αρκούν μόνον οι διπλωμάτες, αλλά και η ύπαρξη ισχυρών Ε. Δ. Όμως από πολλά χρόνια τα εξοπλιστικά μας προγράμματα δεν προσαρμόζονται στο αμυντικό μας δόγμα των αεροναυτικών επιχειρήσεων για τους λόγους που προαναφέραμε, αλλά και λόγω κομματικών ανταγωνισμών. Επίσης η μεταβολή του στρατού μας σε ημι-μισθοφορικό και η επικίνδυνη μείωση της θητείας δεν εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα. Νομίζουμε ότι το μικτό σύστημα (κληρωτών-εθελοντών) είναι το πρέπον. Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει την διάθεση Μονάδων στο ΝΑΤΟ και ΟΗΕ εκτός των συνόρων(με εξαίρεση ίσως τα Βαλκάνια) Διότι αυτή ενέχει πολλαπλούς κινδύνους και είναι και δαπανηρή. Νομίζουμε ότι είναι καιρός να φέρουμε το θέμα της αμύνης των ανατολικών μας συνόρων (είσοδος λαθρομεταναστών-τρομοκρατών -τουρκική απειλή) ενώπιον της Ε.Ε, ώστε να συμβάλει η Ενωση στην ισχυροποίηση των. Τέλος μετά την κατάρρευση της Αμερικανικής στρατιωτικής ισχύος στο χώρο της Μέσης Ανατολής, είναι ανάγκη να συνάψουμε συμμαχίες με κράτη της περιοχής που έχουν κοινά οικονομικά συμφέροντα και τοιαύτα ασφαλείας (ιδιαιτέρως έναντι της Τουρκίας) με την χώρα μας.

Προτάσεις: Για την ενίσχυση της Εθνικής μας Αμύνης απαιτείται :

1/ Η κατά προτεραιότητα ενίσχυση (ποιοτική και ποσοτική) της Πολεμικής μας Αεροπορίας, των Πυραυλικών μας συστημάτων, των Ναυτικών μας Μονάδων και του Ηλεκτρονικού Πολέμου

2/ Η Εθνική Ομοψυχία, η οποία στην παρούσα εποχή είναι δεδομένη.

3/ Η Οργάνωση Ταμείου Εθνικής Αμύνης για την ανεξαρτοποίηση από τον Π/Υ

4/ Η Ενεργοποίηση της Παλλαϊκής μας Αμυνας.

5/ Η επιλογή Πατριωτικής Ηγεσίας (πολιτικής και στρατιωτικής) και η πολεμική προπαρασκευή του έθνους προς διατήρηση της Ειρήνης (Καλλιον λέων ηγείσθαι προβάτων παρά πρόβατο λεόντων).

6/ Η εκμετάλλευση του Γεωπολιτικού πλεονεκτήματος της χώρας και ιδιαίτερα των ανταλλαγμάτων για την βάση της Κρήτης και της προμήθειας των εξοπλιστικών συστημάτων.

7/ Η μελέτη της ενδεχομένης μελλοντικής αποκτήσεως Πυρηνικών Όπλων εκ μέρους της Τουρκίας και ο τρόπος αντιμετωπίσεως αυτής της απειλής.

8/ Η προβολή του ζητήματος των Ανατολικών Συνόρων της Ε.Ε και η ισχυροποίηση τούτων.

9/ Η σύναψη συμμαχιών με την Ρωσσία, Βαλκανικές και Αραβικές χώρες, καθώς και αυτές της Ασίας (Κίνα, Ινδία , Ιαπωνία κ.α)

10/ Τέλος εν όψει των ραγδαίων παγκόσμιων αλλαγών, να καθορισθούν οι Εθνικοί Στόχοι και να λάβει σάρκα και οστά το Οραμα του Οικουμενικού Ελληνισμού.

Το μήνυμα που πρέπει να λάβουν είναι ότι «σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν». Όποιος τολμήσει να μας πλήξει θα προσκρούσει στο εθνικώς αδιαπραγμάτευτο τείχος της εθνικής μας αξιοπρέπειας. Αυτήν και αυτόν τον βράχο θα τον υπερασπισθούμε παντί σθενεί. Μέχρις εδώ και μη παρέκει.

konstant@freemail.gr

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)