η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Οι Εκκλησίες έχουν στην ουρά τους το δηλητήριο
Μάγειρας, 19.09.06

Υπάρχουν μια σειρά προσωπικά εμπειρικά κριτήρια, που διαμορφώνουν συγκεκριμένη γνώμη η οποία σαν απόρροια οδηγεί στην σωστή ή την λανθασμένη επόμενη πράξη.

Ο Πάπας στέλνει πρεσβευτές, σε μια περίοδο που γίνονται κοσμογονικές αλλαγές και τους οποίους είχε προετοιμάσει πριν ακόμη διαβάσει δημόσια το προγραμματισμένο διαφιλονικούμενο βυζαντινό εδάφιο.

Ο σκοπός των απεσταλμένων δεν είναι βέβαια να ζητήσουν σιωπηρή συγνώμη από την ηγεσία του Ισλάμ.

Οι αποσταλμένοι θα προσπαθήσουν να υπενθυμίσουν στους «απληροφόρητους», ότι κάπου κάποιο ξεχασμένο εδάφιο, του Κορανίου όντως αναφέρεται στη βία και χαρακτηρίζει τον προφήτη του Ισλάμ Μωάμεθ και διαταράσσει την παγκόσμια ειρήνη.

Για τις λεπτομέρειες της ζωής τόσο του Μωάμεθ όσο και του Χριστού λίγα γνωρίζουμε, αυτές, τόσο οπό χριστιανούς όσο κι από του ιστορικούς του Ισλάμ στα πλαίσια της σκόπιμης μυθοπλασίας αποσιωπήθηκαν.

Ο Μωάμεθ γεννημένος 570 χρόνια μετά τον Χριστό, από παιδί ακόμη ενδιαφέρθηκε για τις δυο τότε μεγάλες θρησκείες του Χριστιανισμού και του Ιουδαϊσμού.

Η ιστορική συνάντηση του επιστημονικού ελληνικού πολιτισμού μ΄ εκείνη της μυθοπλαστικής θρησκείας του ιουδαϊσμού αρχίζει ουσιαστικά από την ελληνιστική εποχή. Ως προκύπτει: από τη διαμάχη των οποίων γεννήθηκε ο χριστιανικός δογματισμός της πληθυντικής«μοναδικής αλήθεια» βάζοντας τέρμα στην έρευνα.: «Πίστευε και μη έρευνα»

Ο Μωάμεθ ήτανε γνώστης τις κατάντιας των χριστιανών επί αιώνες που είχαν γίνει απροστάτευτα θύματα των διωκτών τους, με την αρχή: «αν σε καρπαζώσει κανένας βλαμμένος από δεξιά άφησέ τον να σου τη φέρει κι από αριστερά». Ενάντια του Μωυσαϊκού.:Αν ένας παλαιστίνιος τραυματίσει έναν Εβραίο μαχόμενος να αποκτήσει ένα κομμάτι γης από τη κλεμμένη του πατρίδα θα σκοτώνουμε διακόσιους από δαύτους. 200% αύξηση! Στην αρχή ήταν ένας έναντι ενός.

Γιατί λοιπόν οι δάσκαλοι του Ισλάμ, οι χοτζάδες, ιμάμηδες, μουφτήδες, αφού δεν παραδέχονται ότι είναι οπαδοί της βίας, δεν εκμεταλλεύτηκαν την ιστορική ευκαιρία, αντί να ξεσηκώσουν τις ορδές των όχλων τους, που ούτε καν ξέρουν τους λόγους γιατί φωνάζουν. Να δείξουν στον Παπα με το δάχτυλο: τους δολοφόνους σιωνιστές. Τον υπ΄ αριθμό ένα κίνδυνο της ανθρωπότητας; Έτσι να έχουμε ποιοτικό αποτέλεσμα από την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει.

Αλήθεια είναι: ότι μπροστά στο δυτικό αρπακτικό κόσμο, ο ανατολικομουσουλμάνος νοιώθει μειονεκτικός, χωρίς αυτό να είναι επιβεβαίωση ότι πράγματι είναι. Όμως το κόμπλεξ αυτό ενδόμυχα τον βασανίζει. Ταυτόχρονα η ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση στο οικονομικό χώρο του Ισλάμ από τη μεριά δυτικών λωποδυτών, ιδιαίτερα του αγγλοσαξονικού χώρου με κατευθυντήριο κέντρο τους Σιωνιστές εξτρεμοποίησε και πολιτικοποίησε το Ισλάμ με την προβολή την πιο γνωστή του οργάνωση Αλ Κάιντα, με τον ασύμμετρο πόλεμο που διεξάγει ενάντια στους εχθρούς της. Με τον ακατόρθωτο για τους δυτικούς να το μιμηθούν, τρόπο πάλης.

Η απόφαση της αυτοκτονίας, «αυτοθυσίας», με τους ατελείωτους καμικάζι. Γεγονός που βάζει σε δίλημμα τους αμερικάνους στο Ιράκ αλλά και τους ευρωπαίους στο ΄άμεσο μέλλον.

Οι ηγεσίες του μη εξτρεμιστικού Ισλάμ, όσο οι θρησκευτικές τόσο και οι πολιτικές, ναι μεν έχουν διαφοροποιήσει τη θέση τους από την ακαταπολέμητη μέθοδο της αυτοκτονίας, δεν την έχουν όμως καταδικάσει επίσημα έτσι που να γίνουν δημόσιες διορθωτικές αλλαγές στο διαφιλονικούμενο και το επικίνδυνο δογματικό σημείο του Κορανίου.

Μοιάζει σαν το ΚΚΕ της Παπαρήγα, που έχει εκσυγχρονιστεί μεν, αλλά δεν έχει διαγραφεί το άρθρο του καταστατικού του κόμματος που προβλέπει τη δικτατορία του προλεταριάτου.

Αν συνεχιστεί η τροφοδότηση του εξτρεμισμού με βάση αυτή τη θέση του Κορανίου και η στρατιωτική βία από τη μεριά των Δυτικών. Με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στον ολοκληρωτικό εξτρεμισμό του Ισλάμ. Αναγκαστικά η Δύση θα χρησιμοποιήσει η θα απειλήσει ανοιχτά με ατομικές βόμβες και οι σιωνιστές με την «εθνοβόμα*».

Λόγοι που ενοχλούν τις ΗΠΑ να αποκτήσει το Ιράν ατομική βόμβα.

Προφανώς ο ξεσηκωμός δεν οφείλεται σε εσφαλμένη ερμηνεία των ΜΜΕ όπως υποστηρίζουν μερικοί. Και οι αποστολικοί νούντσιοι δεν πάνε για να επεξηγήσουν τα παρεξηγημένα ούτε να ζητήσουν σιωπηλή συγνώμη. Πάνε αποφασισμένοι να συζητήσουν το θέμα ανοιχτά επί τάπητος αφού ο σημερινός άνθρωπος οποιαδήποτε θρησκείας και ιδεολογίας υποταγμένος πλέον στην πρόοδο της τεχνικής και της επιστήμης είναι καταδικασμένος να κάνει τις κατάλληλες αναθεωρήσεις για την σημερινή του ηθική τρόπο σκέψης και διαβίωσης.

Ότι ο ιερός πόλεμος (τζιχαντ), όσο πεπαλαιωμένος κι αν φαίνεται δεν είναι ακίνδυνος για την ανθρωπότητα

Ναι μεν ο καθένας να τρώει με τις ορέξεις του, αλλά να ξέρει ταυτόχρονα ότι το φαγητό όλων δεν είναι το ίδιο.

Το Πακιστάν, για λογαριασμό του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, ζήτησε από το συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου τη διεξαγωγή συζήτησης για την ανεξιθρησκία».

Το μέλλον θα δείξει, αν στα πλαίσια της εξελισσόμενης παγκοσμιοποίησης οι λαοί του πλανήτη θα μπορέσουν να απαλλαγούν από τα θανατηφόρα γεράκια που τους ξεσχίζουν. Να ξεπεράσουν τις πολιτισμικές τους αδυναμίες και να βιώσουν από κοινού.
Είμαι της γνώμης όποιο και να είναι κόστος θα τα καταφέρουν

*Εθνοβόμα είναι η βιολογική βόμβα του Ισραήλ που μεταφέρει θανατηφόρες αρρώστιες και μεταδίδεται με βάση τα DNA. Δηλαδή μπορεί να ριφθεί μια βόμβα που μπορεί να μεταφερθεί και σε μια πλαστική σακούλα και να ανοιχτεί στη Γερμανία και να προσβληθούν μόνο άραβες ή Έλληνες. Ανάλογα δηλαδή με το τι περιέχει και ποιος είναι ο στόχος

metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)