η φωνή σου

πρώτη σελίδα
           
η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Οι αληθινοί τρομοκράτες
Μάγειρας, 23.06.2007

Ζούμε μέσα σε μια χρονική περίοδο χωρίς εποχές. Η αναπτυξιακή ταχύτητα στο χώρο της παραγωγής και της τεχνικής δεν επιτρέπει στην τρανταχτή πλειοψηφία, την καταναλωτική μηχανή, να σκεφτεί.

Η τάξη και η αταξία αποτελούν συνάρτηση του κοινωνικού προτσές που σταμπάρει και χρωματίζει την κοινωνική συμπεριφορά των ανθρώπων. Η πολυπλοκότητα και οι αντιφάσεις ποικίλουν και διαταράσσουν την φυσιολογική ισορροπία του φυτικού και ζωικού βασιλείου. Ο άνθρωπος γέννημα και συνέχεια της φύσης βρίσκεται σε αντίθεση με τον εαυτό του και την ίδια τη φύση τόσο, όσο ποτέ άλλοτε και δεν έχει χρόνο να σκεφτεί παρά να δράσει για να σωθεί σαν είδος.

To άτομο σφυρηλατείται από την πολιτική και τα ΜΜΕ, τροφοδοτείται πνευματικά και υλικά, έτσι που να ζει στο παρελθόν, να μην μπορεί να προσανατολιστεί επίκαιρα και να γνωρίζει το παρόν. Και αυτό σε μια περίοδο όπου η τεχνική ανάπτυξη τρέχει με ταχύτητα φωτός.

Τα νοήματα κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινη αξιοπρέπεια έχουν καταρρακωθεί κάτω από το τσουνάμι των ανώνυμων οικονομικών συμφερόντων. Οι τύχες της ανθρωπότητας βρίσκονται στις μέρες μας στα χέρια μιας κλίκας των πιο ανεύθυνων παραγόντων του πλανήτη.

Καμία κοινωνική επανάσταση παγκόσμιας μορφής δεν είχε εξελικτική δυναμική όσο η σημερινή τεχνική, δυστυχώς όμως η δυναμική αυτή υπόκειται στον έλεγχο των ολίγων αντικοινωνικών ανώμαλων στοιχείων και δρουν ως αταξία μέσα στην τάξη.

Εδώ Γκουαντάναμο

"Του Οsama Αbu Κadir"
Είναι αλήθεια πως το χορτάρι γίνεται πάλι πράσινο μετά τη βροχή;
Είναι αλήθεια πως τα λουλούδια θα ανθίσουν πάλι άμα έρθει η άνοιξη;
Είναι αλήθεια πως τα πουλιά θα πάρουν ξανά τον δρόμο του γυρισμού;
Είναι αλήθεια πως οι σολομοί κολυμπούν πίσω, αντίθετα στο ρεύμα;
Είναι αλήθεια. Είναι αλήθεια. Όλα θαύματα.
Είναι όμως αλήθεια πως μια μέρα θα αφήσουμε πίσω το Γκουαντάναμο;
Είναι αλήθεια πως μια μέρα θα επιστρέψουμε στα σπίτια μας; Στα όνειρά μου αρμενίζω. Ονειρεύομαι το σπίτι μου. Είμαστε αθώοι εδώ, δεν διαπράξαμε έγκλημα κανένα.

Λίγο μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ο Οσάμα Αμπού Καντίρ ταξίδεψε στο Πακιστάν και από εκεί στο Αφγανιστάν, για να προσφέρει φιλανθρωπικό έργο με την ισλαμική ιεραποστολική οργάνωση Ταμπλίγκι Τζαμάτ. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως η Ταμπλίγκι τροφοδοτούσε με ανθρώπινο δυναμικό την τρομοκρατία και τον Νοέμβριο του 2001 συνέλαβε τον Καντίρ κοντά στην Τζαλαλαμπάντ. Στην πατρίδα του, την Ιορδανία, ήταν γνωστός ως ένας αφοσιωμένος οικογενειάρχης που εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού. Στο Γκουαντάναμο είναι γνωστός ως φυλακισμένος 651. –Τα Νέα 21.06.07-».

-Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι η 11 Σεπτεμβρίου ήταν  έργο της CIA κα της Mossad κι όμως οι κοινωνίες δεν θέλουν να το παραδεχτούν-.

Φυλακές και πολλά άγνωστα Γκουαντάναμο είναι διασπαρμένα σ΄ όλους τους Ηπείρους. Είναι άγνωστος ο αριθμός των συλληφθέντων και που βασανίζονται σε κάποια κάτεργα.

Οι ίδιες οι κοινωνίες είναι φυλακισμένες μέσα στο τοίχος της αδιαφορίας τους, μέσα στο δικό τους Γκουαντάναμο. «Επικίνδυνες είναι οι εξουσίες εκείνες στον κόσμο, οι οποίες εκμεταλλεύονται τον τρόμο των ανθρώπων, για να ληστέψουν την προσωπικότητα και τις ψυχές τους, εκείνες που με βιαιοπραγίες και δωροδοκίες καθιστούν τις μάζες ακέφαλες.- Αμερικάνος νομπελίστας συγγραφέας, William Faulkner-».

Το μακριά χέρια των εξουσιών φτάνουν μέχρι εκεί που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας. Οι μερικοί ισχυροί χαρακτήρες με πνευματική επάρκεια που έχουν δική τους γνώμη και που εκφράζεται σε κοινωνική ανθρωπιστική βάση, αυτή χάνεται στο πέλαγος των Μέσων Μαζικής Διαστρέβλωσης. Έτσι που δεν μπορεί κανείς να ξεμυτίσει, αφού έχει δική του γνώμη και η γνώμη αυτή αντιπροσωπεύει κοινωνικοπολιτική ανθρωπιστική άποψη. Η μοίρα του ανθρώπου αυτού είναι να παραμεληθεί και να απομονωθεί από την άβουλη μάζα. Δεν αποκλείεται να σταμπαριστεί σαν αντικοινωνικό στοιχείο, ως τρομοκράτης ή συνεργάτης και να καταλήξει σ΄ ένα από τα άγνωστα Γκουαντάναμο.

Είναι αλήθεια ότι ο θεός παίζει μπαρούτι; Ή μήπως οι εξουσίες είναι λύκοι που ουρλιάζουν;

metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)