η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Από ΝέαΥόρκη
Ντένης Κονταρίνης, 11.09.206

Η αρχαία Ολυμπία σε έκθεση φωτογραφίας.

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21η Σεπτεμβρίου στην Gallery 2/20 στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για την έκθεση της διακεκριμένης Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας, Lynn Singer που έχει για θέμα της την Αρχαία Ολυμπία και τους Ολυμπιακούς αγώνες του 776 π.Χ.

«Στόχος του έργου μου και της έκθεσής μου, λέει η Lynn Singer, είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου ο καθένας θα διακατέχεται από το αίσθημα της Ειρήνης. Η συγκεκριμένη έκθεση επιβεβαιώνει την αφοσίωσή μου στην ιδέα της ειρήνης μέσω της τέχνης. Προσδοκώ να ενώσω τις δυνάμεις μου με χιλιάδες ανθρώπους, σε εκατοντάδες χώρες σ΄ ολόκληρο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια για την επίτευξη παγκόσμιας ειρήνης»

Η Lynn Singer που τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει κατ' επανάληψη επισκεφθεί την Ελλάδα, εξέθεσε την φωτογραφική της έκθεση και στην αίθουσα τέχνης «Vedema Resort Gallery" της Σαντορίνης τον περασμένο Μάιο. Σε παλαιότερες εκθέσεις της η Lynn Singer είχε εκθέσει το 1999 στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη την « Greek Photos II» και την «Greek Photos I» στην αίθουσα τέχνης 2/20 Gallery το 1998.

Στους προσεχείς σχεδιασμούς της Lynn Singer είναι να εκθέσει τα έργα της στην Αθήνα το 2008 και είναι ήδη προσκαλεσμένη από την Ελληνο-Αμερικανική Ένωση.

Η διεύθυνση της Gallery 2/20 όπου θα γίνει η έκθεση είναι 220 West 16th street στο Μανχάταν. Ώρες λειτουργίας από την Τρίτη έως και Κυριακή από 7.00 - 9.00 μμ. μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2006.

Η έκθεση αυτή πραγματοποιείται με την χορηγία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ελληνική προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας από την Ελλάδα μέσα στον Σεπτέμβρη, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη κ. Αδαμάντιος Βασιλάκης έδωσε συνέντευξη τύπου, την Τρίτη 5η Σεπτεμβρίου στην αίθουσα της Γραμματείας των Ην. Εθνών, προς τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους. Ο κ Βασιλάκης αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που θα δείξει η ελληνική προεδρία για όλα τα προβλήματα που αυτόν τον καιρό υπάρχουν στον κόσμο καταβάλλοντας προσπάθειες για την επίλυσή τους.

Όπως είπε ο κ. Βασιλάκης, η Μέση Ανατολή και τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής θα απασχολήσουν μεγάλο μέρος των εργασιών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Διεξοδικά θα ασχοληθεί και με τον Λίβανο ενώ ακόμη τις εργασίες του Συμβουλίου Ασφαλείας θα απασχολήσουν και τα προβλήματα που υπάρχουν στο Σουδάν, στην Αιθιοπία και την Ερυθραία.

Το Εθνικό Θέατρο Ελλάδας στην Νέα Υόρκη

Την Νέα Υόρκη επισκέφθηκε κλιμάκιο του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας όπου και παρουσίασε, σε μια σειρά έξη παραστάσεων, την τραγωδία του Αισχύλου «Πέρσες»

Η τραγωδία αυτή είναι ένα από τα αρχαιότερα διασωζώμενα έργα και έχει γραφεί το 480 π.Χ. Αναφέρεται στις γιορτές των επινικίων μετά την ναυμαχία της Σαλαμίνας και την ήττα του Ξέρξη και σατιρίζει την πολιτική κατάσταση της εποχής. Το έργο παρουσιάστηκε στο New York City Center σε σκηνοθεσία της Λυδίας Κονιόρδου και άφησε άριστες εντυπώσεις σε όσους το παρακολούθησαν.

Η Λυδία Κονιόρδου είναι γνωστή στο Αμερικανικό κοινό από προηγούμενες διδασκαλίες της σε αρχαία τραγωδία. Το 1996 συμμετείχε στην παρουσίαση της «Αντιγόνης», το 2002 στην «Ηλέκτρα» και το 2004 στην «Λυσσιστράτη» όπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τα αμερικανικά ΜΜΕ.

patrinos12@hotmail.com

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)