η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

«Metanasths, Oμογενειακή εθνικιστική σελίδα»
Μάγειρας, 1.03.06

Πάτε στο Google.gr δώστε τον τίτλο «Ελληνικές εφημερίδες» και κάντε κλικ στη στήλη: «Εφημερίδες ONLINE. συνδέσεις με τις πιο γνωστές ελληνικές ...» και θα βρείτε τον παραπάνω τίτλο. Μου έτυχε να το διαβάσω συμπτωματικά. Δεν βγήκα βέβαια από τα ρούχα μου, διότι στις μέρες μας η ελευθερία της γνώμης είναι η ακριβότερη λέξη που έχει αιματηρά μάλιστα τιμήματα. Ωστόσο όμως υποχρεώνομαι να το σχολιάσω.

Πρώτα, πρώτα απορρίπτουμε τον αταίριαστο χαρακτηρισμό τόσο «ομογενειακή» όσο και «εθνικιστική» και θα παρακαλούσαμε τους αρμόδιους να απαλείψουν τους ατυχείς αυτούς χαρακτηρισμούς που ούτε είναι, ούτε εκφράζει ο www.metanastis.com. Με την τόλμη που μας χαρακτηρίζει να αντιμετωπίζουμε τη στυγνή πραγματικότητα, δεν θα είχαμε κανένα ενδοιασμό να το δηλώσουμε δημόσια και να το φωνάξουμε δυνατά, ότι είμαστε εθνικιστές, αν πράγματι ήμασταν. Με τη διαφορά δεν παύουμε να είμαστε πατριώτες. Και αυτό όχι από εθνικισμό απλούστατα επειδή είμαστε φυσιολογικά δεμένοι με τον τόπο μας.

Ο metanastis.com είναι ανοιχτός για όλους όσους έχουν γνώμη και θέλουν να την εκφράσουν. Πράγμα που είναι δυνατό σήμερα σ΄ ένα μεγάλο αριθμό πολιτών να το κάνουν, μια που ο πλανήτης μας είναι δικτυωμένος με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μας παρέχει τη δυνατότητα επεξεργασίας και ανταλλαγής ιδεών και σκέψεων.

Ο metanastis.com με την αρχή: «Μια λέξη αλήθειας μπορεί να νικήσει ολόκληρο τον κόσμο» και για ένα κόσμο χωρίς σύνορα. Συνδιαλέγεται με ανθρώπους που επιθυμούν τη συνδιαλλαγή κάνοντας χρήση στα όρια των δυνατοτήτων τους τη σημερινή τεχνική. Όπως με την ίδια τεχνική, δισεκατομμύρια άνθρωποι βομβαρδίζονται 24 ώρες το 24ώρο από κέντρα της οικονομικής ολιγαρχίας, με ανήθικο περιεχόμενο που προγραμματίζουν υποσυνείδητα την κοινωνική συμπεριφορά και δολοφονούν την ανεξάρτητη διανοητική ικανότητα του ατόμου.

Με προγραμματισμένα σενάρια, όπως τελευταία οι καρικατούρες του Μωάμεθ, βήμα προς βήμα ο πλανήτης οδηγείται από τη συνταγματική δημοκρατία των λαών σε ένα παγκόσμιο ολοκληρωτισμό που ελέγχεται από αόρατα οικονομικά κέντρα χωρίς οι άνθρωποι να έχουν την δυνατότητα να αντιληφτούν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Είναι αλήθεια ότι η ανθρωπότητα δεν έχει δυνατότητες να επιζήσει στη κατάσταση που βρίσκεται. Το περιβαλλοντικό, η εξοικονόμηση ενέργειας, η πληθυσμιακή έκρηξη είναι προβλήματα που πιέζουν και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σε εθνική βάση χωρίς ένα παγκόσμιο κέντρο ελέγχου και προγραμματισμού. Θέμα που ο metanastis.com προβάλλει καθημερινώς. Δείτε τα΄ αρχεία του.

Προφανώς κοντόφθαλμοι είναι εκείνοι που πιλοτάρουν το καραβάκι του εθνικισμού. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι λαοί πρέπει να μπουν στο βασίλειο της ανώνυμης Νέας Τάξης των αποκρυφιστικών οργανώσεων, που για μοχλό κίνησης έχουν τα ανώνυμα μονοπώλια οικονομικής ολιγαρχίας και να παρατηθούν από τα κεκτημένα, υλικά και πνευματικά τους κοινωνικά δικαιώματα και πολύ περισσότερο να στερηθούν την προσωπική τους ελευθερία, η οποία όλο και στενότερα πολιορκείται. Η ανθρωπότητα από καιρό σε καιρό περνάει τις ιστορικές της συμπληγάδες. Γεγονός που την πληρώνει, λόγο των αξεπέραστων αδυναμιών της με το ίδιο της το αίμα.

Οι μασκοφόροι ανθρωποθεοί, που έχουν φιμώσει όλο το σύμπαν σε κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή επεξεργασίας μαζικών πληροφοριών, αποκρυπτογραφούν ακόμη και αυτό που ονειρευόμαστε τη νύχτα. Αυτών προσπαθούμε να ξεσκίσουμε τις μάσκες. Αν είναι αυτό «εθνικισμός» να μας πείτε τότε τι είναι ο «διεθνισμός»;

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό: ομογένεια και αυτός είναι ανεπιτυχής.

Ομογένεια σημαίνει προέλευση από το ίδιο γένος, κοινότητα καταγωγής. Απόγονος από τα ίδια DNA θα λέγαμε σήμερα. Ορισμός που μπορεί να ισχύει για εμιγκρέδες της Αυστραλίας, Αμερικής, Καναδά. Που έχουν πάρει την υπηκοότητα της χώρας όπου ζουν και εργάζονται. Έχουν πολιτικά δικαιώματα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στη χώρα αυτή και τα παιδιά τους υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία στο στράτευμα της χώρα αυτής και έχουν αποκοπεί πολιτικά από την πατρίδα.

Οι Έλληνες στο χώρο της Ενωμένης Ευρώπης (πρώην ΕΟΚ, Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα) είναι μέλη των Ευρωπαϊκών κοινοτήτων προφανώς είναι ετεροδημότες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν έχουν μεταβληθεί σε ομογένεια. Έχουν διαβατήρια ελληνικά με ημερομηνία λήξεως όσον αφορά τις γερμανικές αρχές. Έχουν στενές σχέσεις με την πατρίδα τους, έχουν δηλωμένες περιουσίες και κατοικίες στην πατρίδα τους. Πληρώνουν φόρους και δημοτικά τέλη. Παίρνουν μέρος στις εκάστοτε εθνικές εκλογές της χώρας και συμβάλουν στα πολιτικά τεκταινόμενα. Υπηρετούν στο στρατό της Ελλάδας. Δηλαδή δεν είναι απομεμακρυσμένα μέλη ενός γένους, αλλά ενεργά μέλη της χώρας τους. Δυστυχώς το αίτημα τους να ψηφίζουν δια επιστολής δεν έχει ακόμη εκπληρωθεί.

metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)