η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Μαύρα-Κόκκινα
Μάγειρας, 24.02.06

«Ο Ιρακινός πρόεδρος Τζαλάλ Ταλαμπανί κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην επιτρέψουν η επίθεση κατά του σιιτικού τεμένους να παρασύρει τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο. «Αυτό το νέο ειδεχθές έγκλημα έρχεται ως προειδοποίηση ότι υφίσταται συνωμοσία κατά του ιρακινού λαού για να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα σε αδελφούς. Θεού θέλοντος, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε»: (υπογράμμιση δική μας)δήλωσε ο πρόεδρος που είναι Κούρδος και σουνίτης στο δόγμα.

Ως φαίνεται η MOSSAD παίζει την (Αλ)-(γ)κάιντα.

«Ο εμφύλιος πόλεμος και ο κατακερματισμός του Ιράκ μοιάζουν όμως ολοένα και πιο πιθανά ενδεχόμενα, καθώς η διαφυλετική ένταση βρίσκεται στο κατακόρυφο, ενώ η χώρα ήδη τελεί υπό νοητή διαίρεση σε σιιτικό (και πετρελαϊκό) Νότο, κουρδικό (και πετρελαϊκό) Βορρά και σουνιτική Δύση. Ορισμένοι ήδη μιλούν για την ανάγκη να αναδειχθεί «ισχυρή ηγετική προσωπικότητα» που «έστω και με τη βία» θα κρατήσει το Ιράκ ενωμένο και αδιαίρετο.» (υπογράμμιση δική μας)

Ο G.W. Bush προς την CIA και MOSSAD: «Σκαρφιστείτε καινούργια επιχειρήματα, επιστρατεύσετε όλη τη δυναμική της πανουργίας σας κατά της τρομοκρατίας. Να τον επαναφέρουμε! Μόνο ο Σαντάμ μας σώζει». Κρίμα που είχε και συνάντηση με το Θεό.

«Ως μεταμοντέρνος πολιτικός που είναι, ο Ιταλός πρωθυπουργός γνωρίζει ότι οι ψηφοφόροι του ούτε ενδιαφέρονται για την πολιτική ούτε διαβάζουν. Βλέπουν όμως πολλή τηλεόραση. Όσο περισσότερη τηλεόραση βλέπουν, τόσο πιθανότερο είναι να τον ψηφίσουν. Έρευνα που έγινε σε γυναίκες ψηφοφόρους του παλιού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος έδειξε ότι το 75% όσων έβλεπαν πάνω από τέσσερις ώρες τηλεόραση την ημέρα ψήφισαν το 2001 τον Μπερλουσκόνι. Το ποσοστό αυτό μειωνόταν στο 40% στις γυναίκες που έβλεπαν τηλεόραση λιγότερο από δύο ώρες την ημέρα.»

Απαλλοτριωμένες γκλάβες. «Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι»

«Για να αντιμετωπιστούν ο κυνισμός και η χυδαιότητα του Μπερλουσκόνι, χρειάζεται αποφασιστικότητα, μαχητικότητα και, πάνω απ' όλα, χιούμορ. Ένα χιούμορ εκρηκτικό, σαν κι αυτό που κουβαλάει ο Ρομπέρτο Μπενίνι. Προχθές το βράδυ έδωσε ένα ακόμη σώου στο Κανάλι 5. Μπήκε στο στούντιο σαν σίφουνας κι άρχισε να ψάχνει παντού τον Μπερλουσκόνι. Ύστερα άρχισε τα καλαμπούρια. Κι όταν ο παρουσιαστής τού ζήτησε να αυτοσχεδιάσει ένα ποίημα για τον Μπερλουσκόνι, ο μεγάλος κωμικός δεν δίστασε: «Ο Πρόντι υπόσχεται μορταδέλλα/ και σας τη στέλνει με τη μανιβέλλα. / Ψηφίστε τον μικρό Ιησού Χριστό/ και θα φτιάξω κρασί απ' το νερό». Και δωρεάν μπορντέλα.

«Έξι από τα μεγαλύτερα αμερικανικά λιμάνια θα παραδοθούν σε επιχείρηση από τα Αραβικά Εμιράτα, τη χώρα που αποτέλεσε την οικονομική και επιχειρησιακή βάση των αεροπειρατών που έκαναν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ»

Και επιμένουν ακόμη «μερικοί» ότι η Αλ-Καϊντα δεν είναι αμερικάνικη επιχείρηση.

Τα μαύρα από την εφημερίδα «Τα Νέα», 23 Φεβρουαρίου 2006

metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)