η φωνή σου

πρώτη σελίδα
           

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Μυθιστόρημα από την Συγγραφέα Μαρία Γούσιου
Όταν
η Νεράιδα γίνεται ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ...
Η Μαρία Γούσιου, γνωστή για το best seller μυθιστόρημά της, ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΡΑΙΔΕΣ, αλλά και για τα Εργαστήρια και Σεμινάρια Συγγραφικής Τέχνης που διδάσκει εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα, επιστρέφει με ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ και σκοπό της έχει να μας αφυπνίσει.

«Το να βρίσκεσαι με το σώμα κάποιου είναι το πιο εύκολο πράγμα στην εποχή μας πια.
Το να βρεθείς με την ψυχή του, αλλά και την αυθεντικότητα της δικής σου ψυχής, είναι η μαγκιά»

Ένα καινούριο best seller μυθιστόρημα ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ που εμπνέει, φροντίζει και σέβεται τον κάθε αναγνώστη χωριστά, αποκαλύπτοντας του τις προσωπικές του αλήθειες.

Μέσα από τις σελίδες του παρακολουθούμε την πορεία ενός ανθρώπου που κατάφερε να αναγεννηθεί, και αναπόφευκτα οδηγούμαστε στην καλυτέρευση της δικής μας ζωής, γιατί το να ζεις αληθινά δεν σου επιτρέπει ούτε να υποκρίνεσαι, ούτε να υποδύεσαι.

Έτσι τις νύχτες που η βροχή επιστρέφει, η Μάνια, κάτω από τα σκεπάσματα του κρεβατιού της γυμνή, ακούει τις σταγόνες να προσγειώνονται ανέμελα και τολμά να θυμάται ποια είναι και τι είναι, δίχως να νοιώθει τύψεις.

Μια ταλαντούχα ζωγράφος, που τα πινέλα της φανερώνουν όσα κρύβονται πάνω στα γυμνά σώματα, που άλλοτε σου γυρνούν την πλάτη και άλλοτε είναι παντοτινά εκεί. Μια γυναίκα που επιτρέπει στο συναίσθημα να κάνει την λογική της σοφότερη. Ένας άνθρωπος που κοιτά στο βάθος της ψυχής του, γιατί τελικά αυτή η πράξη οδηγεί στην ελευθερία και την ολοκλήρωση. Μια ύπαρξη που συνειδητοποιεί, πως αποκλείεται κάτι τόσο φυσιολογικό, τόσο αναπόφευκτο και παγκόσμιο, όπως το τέλος μιας σχέσης, ή ακόμη και ο θάνατος, να αποτελούν συμφορά.

Γνωρίζει πως οι άνδρες διαθέτουν το όργανο της ηδονής, όπως αναγνωρίζει επίσης, ότι από μόνο του δεν αρκεί να γοητέψει ή να απογοητέψει μια γυναίκα. Τα ανθρώπινα κορμιά γι’ αυτήν είναι ένας τόπος με πολλά τοπία, και το μεγαλύτερο ταλέντο τους να διδάσκουν και να διδάσκονται την αγάπη.

Το βιβλίο εστιάζεται σε ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν τη ζωή μας. Το βάρος πέφτει στους ώμους της βασικής ηρωίδας. Η Μάνια εκτίθεται, αφουγκράζεται και βιώνει τις συνέπειες των επιλογών και αδυναμιών της ανθρώπινης φύσης της για λογαριασμό όλων των αναγνωστών.

Αυτή είναι που απομακρύνεται από τον εαυτό της γιατί θέλει να είναι αληθινή, κι έτσι αρχίζει από την αρχή.-

Αναγεννιέται.

Άλλωστε η ψυχή ως ευαίσθητη πνευματική ουσία, που αποτελεί και την αιτία της ζωής μας, η ψυχή μας κάτι το τόσο δυνατό μα συνάμα και τόσο εύθραυστο, χρειάζεται πολύ φροντίδα, συνεχή επαγρύπνηση, λεπτούς χειρισμούς και Έρωτα για να λάμψει. Χρειάζεται γλυκόλογα, αλλά κυρίως αλήθειες για να καταφέρει να οδηγηθεί στον προορισμό της.

«Άνοιξε τις παλάμες σου και διάβασε τα απόκρυφα σημάδια τους.
Το ορμητικό ξέσπασμα της αλήθειας μετουσιώνεται πάντα σε τέχνη υψηλών αισθήσεων.
Κι όταν κάνεις τις σωστές επιλογές και πάψεις να σκορπίζεσαι, τότε μόνο αφήνεσαι στο καλύτερο που υπάρχει και τότε απλά, το ζεις!»

 

Κι όμως υπάρχουν Νεράιδες

Μυθιστόρημα από την συγγραφέα Μαρία Γούσιου
Η Μαρίνα, μία γυναίκα, ένας άνθρωπος της εποχής μας, δεν ζητούσε κάτι σπουδαίο ή υπερβολικό. Μόνο να εμφανιζόταν ξαφνικά μια νεράιδα από το πουθενά. Απρόσκλητη. Να την πλησίαζε για να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.
Έπρεπε ωστόσο να γνωρίσει προηγουμένως τι σημαίνει να ερωτεύεσαι, να παιδεύεσαι, να παθιάζεσαι και να χάνεις το είναι σου μέσα σε συναισθήματα και περιπέτειες. Όπως όφειλε παράλληλα να βρει τον πραγματικό της εαυτό, να δώσει μια οριστική εξήγηση για τους ανθρώπους και τα πράγματα, αλλά και να ανακαλύψει πως
δεν αρκεί – ούτε είναι απαραίτητο -- να ορκίζεσαι στο όνομα της αγάπης για να την έχεις.

Δυναμωμένη από δοκιμασίες και αποφασισμένη να ξεφύγει από τα αδιέξοδα, βρίσκει τον τρόπο να διεκδικήσει -- και στο τέλος να απολαύσει -- την προσωπική ευτυχία και την επαγγελματική επιτυχία που της αξίζει.

Έτσι, όταν θα αντικρίσει αληθινά το πρόσωπό της στον καθρέφτη, θ' ανακαλύψει πως νεράιδες υπάρχουν, μονάχα όμως αν θέλεις, κι έχεις τα μάτια να τις δεις.

Το μυθιστόρημα αυτό είναι ένα σύγχρονο βιβλίο, που παρουσιάζει - με εξίσου σύγχρονη γραφή – τον κόσμο, τους ανθρώπους, τις σχέσεις, τα συναισθήματα και τα πάθη μας. Παρουσιάζει τους φόβου και τις ανασφάλειες μας, τα όνειρα, τα θέλω, τις ανάγκες, και τα κατορθώματά μας, αποτελώντας με αυτό τον τρόπο έναν οδηγό, για αναγνώστες που -- θέλουν και τολμούν -- να ανοιχτούν στις θάλασσες του εαυτού, της ζωής, και της καριέρας.

Αυτό το βιβλίο της Μαρίας Γούσιου, δείχνει πως από τα κοινά, καθημερινά, απλά και κάποτε ασήμαντα πράγματα, μπορεί να αναβλύσει η συγκίνηση, όταν η μυθιστοριογράφος είναι άτομο προικισμένο.

Πρόκειται για μια υπέροχη ξενάγηση που κρατάει τον αναγνώστη ευχάριστα ανήσυχο. Η στενή σύνδεση με την πραγματικότητα δίνει αυθεντικότητα στην αφήγηση, και η έμμεση ή άμεση αναφορά σε προσωπικά βιώματα, προσφέρει τη βαθύτερη εκείνη συγκίνηση, που μονάχα η εξομολόγηση επιτυγχάνει, με μια γλώσσα πλούσια και ζωντανή.

Το «Κι όμως υπάρχουν Νεράιδες» από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του σημείωσε εξαιρετικές πωλήσεις και απέσπασε θετικές κριτικές. Πρόκειται για ένα best seller

 

 Η Συγγραφέας & Εισηγήτρια Σεμιναρίων - Εργαστηρίων Συγγραφικής Τέχνης
Η Μαρία Γούσιου γεννήθηκε στην Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Γράφει από παιδί, της αρέσει να ζωγραφίζει, απολαμβάνει τον χορό και είναι Eισηγήτρια Σεμιναρίων και Εργαστηρίων Συγγραφικής Τέχνης. Ξεκίνησε τις σπουδές της από τον τομέα των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Liberal Arts) και τις ολοκλήρωσε στην Μεγάλη Βρετανία, σπουδάζοντας Δημιουργική Γραφή και Λογοτεχνία (Creative Writing and Literature) στο Open University of England, στο Open College of the Arts, και στο Writer’s Bureau. Tο πρώτο μυθιστόρημά της, με τίτλο Κι όμως υπάρχουν Νεράιδες, σημείωσε μεγάλη επιτυχία από την πρώτη κιόλας στιγμή της κυκλοφορίας του, Το κορίτσι της βροχής, ήδη φιγουράρει κι αυτό στις λίστες των best-sellers.

Εργαστήρια & Σεμινάρια Συγγραφικής Τέχνης

Το ταλέντο, η όρεξη και το πάθος να ασχοληθείς με οτιδήποτε καλλιτεχνικό είναι απαραίτητο, όμως δεν είναι αρκετό. Όλοι οι καλλιτέχνες γνωρίζουν πως απαιτείτε εξάσκηση για την καλλιτεχνική τους έκφραση, απαιτούνται δοκιμές, πρόβες και εξειδικευμένη γνώση, που συμπεριλαμβάνει και τους συγγραφείς. Γι' αυτό στα Εργαστήρια και στα Σεμινάρια Συγγραφικής Τέχνης μέσα από την μεταφορά εξειδικευμένης θεωρητικής γνώσης, αλλά και μέσα από τις πολυποίκιλες και ειδικά διαμορφωμένες συγγραφικές ασκήσεις, ο υποψήφιος, ή ο ανερχόμενος συγγραφέας μαθαίνει να εμπιστεύεται τον εαυτό του.

Μαθαίνει να εμπιστεύεται την γραπτή του έκφραση, όποια κι αν είναι αυτή: μυθιστόρημα, ποίημα, θεατρικό κείμενο, διήγημα ή παραμύθι, ανακαλύπτοντας το γιατί αυτός γράφει, αλλά και του πόσο εύκολα και καλά μπορεί να γράψει. Γιατί ο καλύτερος τρόπος για να γίνει κανείς συγγραφέας, ή να ανακαλύψει το συγγραφέα μέσα του είναι να γράφει, επιτρέποντας όμως, στις λέξεις να τον ταξιδέψουν και να του αποκαλύψουν το μονοπάτι, αντί να τους επιβληθεί ο ίδιος.

Επικοινωνήστε για Πληροφορίες

author@mariagousiou.gr & mariag@ttt.gr

http://www.mariagousiou.gr

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)