η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Αλεξάντρ Λιτβινένκο;
Μάγειρας, 30.11.06

Με στόχο να κάνουμε μια πολιτική ανάλυση τόσο με τη δολοφονία του Αλεξάντρ Λιτβινένκο, όσο και μ΄ εκείνη της αντιπολιτευόμενης του Προέδρου Πούτιν δημοσιογράφου 'Αννας Πολιτόκφσκαγια, θα ακολουθήσουμε τη λογική βάση που μας επιτρέπουν τα γεγονότα.

Οι δύο παραπάνω στυγερές πολιτικές δολοφονίες, όπως έγιναν και με τον τρόπο που έγιναν, είναι λογικό, εκ πρώτης όψεως να μεταφερθούν στο χώρο του οργανωμένου κρατικού εγκλήματος και στην προκειμένη περίπτωση στο χώρο εκείνο της σημερινής Ρωσίας του Πούτιν. Αφού η μεν Πολιτόκφσκαγια τύχαινε να είναι πρόσωπο που ασκούσε δριμεία δημόσια πολιτική κριτική στον Πούτιν, ο μεν Αλεξάντρ Λιτβινένκο πράκτορας της πρώην KGB, σήμερα FSB, που αυτομόλησε και δρούσε κατά της πολιτικής επίσης του Πούτιν. Το συμπέρασμα λοιπόν που βγαίνει είναι ότι μετά τη πτώση της τότε ΕΣΣΔ, στη σημερινή Ρωσία επικρατεί η ομάδα του οργανωμένου πολιτικού εγκλήματος. Σαν σκηνοθετημένο επιχείρημα είναι λογικότατο. Αν αποδειχτεί ότι είναι έτσι: η σημερινή Ρωσία μπαίνει στη κατηγορία εκείνων των επικίνδυνων χωρών που διαιωνίζουν την διεθνή τρομοκρατία και δεν έχει θέση στη διεθνή κοινότητα. Οπότε στις επόμενες εκλογές η κοινότητα αυτή πρέπει να επιστρατευτεί να σταματήσει τη διαιώνιση αυτής της δολοφονικής πουτινικής πολιτικής. Ήδη ο Ευρωβουλευτής των Πρασίνων της Γερμανίας Cohn-Bendit χαρακτήρισε τη σημερινή πολιτική της Ρωσίας: «τρομοκρατία».

Αν όμως έτσι έχουν τα πράγματα τότε οι πολιτικές ηγεσίες της ΕΕ έκαναν ασυγχώρητο πολιτικό λάθος και άνοιξαν τις πόρτες τους στο δολοφόνο τρομοκράτη Πούτιν. Στρώνοντάς του μάλιστα κόκκινα χαλιά, όπου γινόταν δεκτός με ανοιχτές αγκαλιές επειδή στο βαλιτσάκι του κουβαλούσε συμβόλαια προσφοράς ρωσικής ενέργειας.

Η δεύτερη λογική πορεία που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος είναι:. Ο ρώσος άνθρωπος Πούτιν κατάφερε να αναρριχηθεί στην εξουσία με το σύνθημα.: «Αν δεν σώσουμε σήμερα τη Ρωσία τη χάνουμε μια για πάντα». Και πραγματικά την έσωσε από τα γαμψά νύχια των Σιωνιστών και μετά την εκκαθάριση της γελτσινικής αλκοολικής εποχής που στηριζόταν στην ομάδα των αετών της σιωνιστικής κλίκας, να αρπάξουν το ρωσικό πετρέλαιο και να εξαφανίσουν τη Ρωσία από το πολιτικό χάρτη, εκείνος τη σταθεροποίησε οικονομικά και πολιτικά τόσο, που δήλωσε πριν μερικές βδομάδες ότι «Η Ρωσία δεν θα επενδύει πλέον στο δολάριο γιατί δεν είναι σταθερό το μέλλον του νομίσματος αυτού». Οπότε οι κυβερνήσεις της ΕΕ δεν έκαναν λάθος και ενήργησαν πολύ σωστά να συνεργαστούν με τον Πούτιν. Να πληρώσουν το ρωσικό πετρέλαιο και όχι να το αρπάξουν. Και δεν υπάρχει σοβαρός πολιτικός στην ΕΕ να μην έχει αντιληφτεί ότι κάποιοι ετοιμάζονται να αναλάβουν την επόμενη προεδρία και να γυρίσουν πίσω την πρόοδο που έχει χαράξει η σημερινή Ρωσία. Αυτοί οι κάποιοι προσπαθούν με πολιτικές δολοφονίες να διαμορφώσουν τις πολιτικές ηγεσίες της Δύσης ώστε να στήσουν τον Πούτιν και το κόμμα του στον τοίχο της απομόνωσης. Με λίγα λόγια να μεταφέρουν τις σημερινές πολιτικοοικονομικές σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία σ΄ εκείνη την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Ο τρόπος δολοφονίας του με ραδιενεργό μέσο δεν ήταν τυχαίος, αφού αυτό δεν είναι δηλητήριο που μπορεί να προμηθευτεί όποιος, όποιος, και πείθει περισσότερο ότι είναι έργο κρατικών μυστικών υπηρεσιών και στην συγκεκριμένη περίπτωση της (ΚGB) FSB.

Φαίνετε ότι η έκκληση της βρετανικής κυβέρνησης, της χώρας όπου έγινε η δολοφονία, προς τις αρμόδιες ρωσικές αρχές για να συμμετάσχουν στην εξιχνίαση των δολοφόνων βρήκε θετική απήχηση και οι βρετανικές αρχές έφτασαν στο σπίτι του Boris Beresowski όπου εντόπισαν Ραδιενεργά στοιχεία, Πολώνιο 210, με αυτό δηλαδή που δολοφονήθηκε Litwinenko.

Ο Beresowski είναι ένας από τη πλειάδα των απατεώνων σιωνιστών που πήρε μέρος στη μεγάλη ληστεία του ρωσικού πετρελαίου το 1990 και όταν άρχισε την εκκαθάριση ο Πούτιν έφυγε στην Αγγλία όπου ζει δισεκατομμυριούχος σήμερα στο Λονδίνο, έχει ιδρύσει δική του πολιτική οργάνωση που δεν αποκλείεται να έχει σχέση με τη δολοφονία του πράκτορα Litwinenko για να παραπλανήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η γνώμη μου είναι ότι το κεφάλαιο της ΕΕ έχει εμπιστοσύνη στις συναλλαγές με τη Ρωσία. Συναλλαγές που προδιαγράφουν την αρχή μιας νέας πολιτικοοικονομικής πλατφόρμας και δεν θα γίνει θύμα μερικών ακοινώνητων τυχάρπαγων στοιχείων που κατά πασά πιθανότητα δεν θα είναι και οι τελευταίες τους δολοφονίες.

metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)