η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Κύριε, Κύριε!
Μάγειρας, 7.02.2006

Κύριε, Κύριε! Πριν ακόμα είναι πολύ αργά, επίβλεψον εξ ουρανού και ίδε τα χάλια των όντων σου επί της Γης, ους εποίησες καθ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωσή σου και ου γαρ οίδασι τι ποιούσι. Έτσι κάπως συλλαμβάνω τη σκέψη ενός πιστού χριστιανού που πασχίζει για τα κοινά και που σκέφτεται να στείλει κάποιο e-mail διαμαρτυρίας στον απανταχού παρόντα και ουδέν εκπληρώντα θεό.

Να όμως πως σκέφτεται εκείνος που βλέπει το θεό δημιούργημα της νοσηρής φαντασίας του ανθρώπου και σαν συνέπεια της καθ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωση ατέλειάς του.

Οι καπάτσοι, αδηφάγοι δυτικοί θεοί του, πάσης φύσεως, εμπορίου. Της άγαρμπης «εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο», σε συνεργασία μ΄ άλλους ομοίους τους θεούς ανά την υφήλιο. Ιδιαίτερα με τους Σεΐχηδες του πετρέλαιο/αραβικού χώρου. Εκείνοι που προβάλλουν τη σαρωτική παγκόσμια σφαιρική οικονομία του «Νέο»-φιλελευθερισμού. Γεγονός που βρίσκει αντιμέτωπους όλους τους λαούς, ιδιαίτερα όμως εκείνους της Αφρο/Ασίας που μένουν τελείως παραμελημένοι στα πλαίσια μιας ταχύρυθμα αναπτυσσόμενης αντικοινωνικής παγκόσμιας οικονομίας.

Το μοναδικό όπλο προστασίας που τους έχει μείνει είναι η πίστη στον Αλλάχ. Σημείο που δέχεται οργανωμένα πυρρά από τηλεκατευθυνόμενες βόμβες μέχρι καρικατούρες. Η ισλαμική πίστη άρχισε να πολιτικοποιείται και εξαπλώνεται σ΄ όλες τις αραβικές χώρες, κατά λογική συνέπεια με εθνικιστικά στοιχεία και δεν έχουν φάει το παραμύθι της «άπιστης» Δύσης που δήθεν τους φέρνει βίαια τη δημοκρατία. Και μάλιστα με τη σημαία των ΗΠΑ που στήριξαν και στηρίζουν ακόμα, απολυταρχικά «κοσμικά» καθεστώτα της Δύσης εναντίον της δημοκρατίας και ταυτόχρονα περιμένουν από τους «ισλαμιστές» να ενστερνίζονται τη «δημοκρατία» τους. Αν πρόκειται περί φανατισμού και φενακισμού, κανένας εκτός από τον George Bush δεν έχει συναντήσει προσωπικά το θεό.

Μήπως ξέχασαν οι Έλληνες την επταετία της αμερικανικής δικτατορίας στην πατρίδα τους;

Είναι σχήμα οξύμωρο να βομβαρδίζουν τη Φαλούτσα με βόμβες λευκού φωσφόρου να καίνε γυναικόπαιδα. Να αποσιωπούν, από την υπόλοιπη κοινωνία, το αποτρόπαιο γεγονός. Μα να έχουν και το θράσος από πάνω να μετατρέπουν το τουρμπάνι του Μωάμεθ σε βραδυφλεγή βόμβα.

Αυτό δεν είναι πλέον θρησκευτική προσβολή, αλλά κοινωνική πρόκληση. Και το γνώριζαν πολύ καλά οι πολιτικοί κατεργάρηδες, ότι θα αντιδρούσαν οι αραβικοί λαοί και όπως αντέδρασαν κατά των δυτικών λαών. Ποίοι όμως οργάνωσαν τις βιαιότητες: Λέτε να λείπει η αλεπού από το παζάρι;

Η σύγκρουση του Ισλάμ με τη Δύση είναι οργανωμένη για να περάσει απαρατήρητη η παγκόσμια δικτατορία των Λευκών Αγγλοσαξόνων και των Σιωνιστών.

Στις 06.02.06 η Βενεζουέλα απέβαλε από το Καράκας τον στρατιωτικό ακόλουθο της Πρεσβείας των ΗΠΑ Carreras, καπετάνιο κορβέτας του Ναυτικού των ΗΠΑ, αφού ανακαλύφτηκε η παράνομη δραστηριότητα του μέσα στη χώρα. Όπως ισχυρίζεται η δικηγόρος Eva Colinger διαθέτει στοιχεία εις βάρος του Cαrreras, ότι ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών της 3 Δεκεμβρίου ε.ε. Ο εν λόγω αξιωματικός οργάνωσε ομάδες δράσης στα πλαίσια του αντιφρονούντος κόμματος, που είναι εκπαιδευμένες σε ψυχολογικό πόλεμο και σαμποτάζ.

Ποιος είναι εκείνος που έχει κάνει κόσκινο την Ελλάδα, και παρακολουθεί τα πάντα και τους πάντες; Εδώ παπάς εκεί παπάς ή από την CIA ή από τη MOSSAD θα τη φας. Τι κακό να σου κάνει ο ταλαίπωρος Μουσταφά και ο Μεχμέτ;

metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)