η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

  Επιστολή G.Bush προς Κώστα Καραμανλή
Μάγειρας, 10.03.06

Hallo Κώστας!

Εγώ είμαι μια χαρά και δυο τρομάρες. Περί Σου δεν υφίσταται ανάγκη να ρωτήσω, αφού με πληροφορούν οι κοριοί που Σου έχω σκαρώσει. Έμαθα ο ελληνικός Τύπος κάνει καλή δουλειά. Αυτό είναι θετικό όσον αφορά την ανεργία. Γιατί ξαφνιάστηκαν τόσο δυσάρεστα; Δεν τους είχες εξηγήσει, ότι έτσι τα είχαμε συμφωνήσει; και δεν έχουμε μυστικά μεταξύ μας;

Η Ελλάδα είναι χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, παράδειγμα σεβασμού της ελευθερίας. Θα ήταν πολιτική αμέλεια να μην την προστατέψουμε από τους τρομοκράτες του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού.
Κωστάκη μου! Μην το παίρνεις προσωπικά το θέμα. Εμείς εμπιστευόμαστε στο θεό. Σου εσωκλείω και ένα μονοδόλαρο όπου το έχουμε γραμμένο: «In Good we trust». Και δίπλα θα διαβάσεις: «novus ordo seclorum».Νεα Τάξη Πραγμάτων Αυτό θα οδηγήσει την ανθρωπότητα στην ευημερία. Μπορεί σήμερα να τους σκοτώνουμε, αλλά μακρόχρονα θα τους απελευθερώσουμε από το μουσουλμανικό σκοταδισμό και θα μας ευγνωμονούν.

Μόνο εμείς οι πεφωτισμένοι της Εταιρείας του Κρανίου και των Οστών. Η Μεγάλη Μυστική Αδελφότητα των Προτεσταντών και Σιωνιστών, είμαστε σε θέση να απαλλάξουμε τους λαούς από την καταδυνάστευση και την τυραννία. Εμείς έχουμε την ικανότητα να μετατρέπομε κάθε μύθο σε Ιστορία. Μη ψάχνεις να βρεις άκρη και μπερδεύεσαι με τα πίτουρα. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και το ισχυρότερο από τα μέσα αυτά είναι το χρήμα. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Καθήκον μας είναι να ξέρουμε τι σκέπτεται ο αντίπαλος. Μα θα μου πεις: «εμείς δεν είμαστε αντίπαλοι». Και φυσικά δεν είμαστε! Καλή είναι η εμπιστοσύνη, αλλά καλύτερος είναι ο έλεγχος. Πρέπει να τηρούμε και μια αρχή.

Εμείς και οι δύο είμαστε ηγέτες. Τσομπάνηδες στην ουσία. Αφού εκείνους που κυβερνάμε, που τους δίνουμε κουτόχορτο και τρώνε αδιαμαρτύρητα, είναι δίποδα ανθρωπόμορφα πρόβατα. Εμένα με ανάγκασαν να μιλήσω, για χάρη τους βέβαια, με το θεό. Που ούτε τον είδα ούτε και υπάρχει όπως ξέρεις. Εσύ είσαι τυχερός! Έχεις τον Χριστόδουλο και σε απαλλάσσει από τέτοιες κοινωνικές υποχρεώσεις. Με βάση αυτή τη λογική, Σου έστειλα και τις παρατηρήσεις μου για τις δήθεν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μάλιστα μέσα σε μια κοριοπερίοδο.

Μα είναι δυνατό να έχουν τα πρόβατα ανθρώπινα δικαιώματα; Όποιο θέλεις το σφάζεις κι όποιο θέλεις το κρεμάς. Για τι είδους υποκλοπής πληροφοριών μιλάμε τώρα; Καλά κάνεις Και σιωπάς. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.

Και που είσαι ακόμη. Το 2020, αφού θα περατώσουμε την παγκοσμιοκρατία μας, στο κάθε νεογέννητο θα εμφυτεύουμε κι ένα τσιπ με δορυφορική παρακολούθηση. Αυτό που δοκιμάσαμε σήμερα στα σκυλιά με μεγάλη επιτυχία. Ολόκληρο το 24τραωρο το άτομο θα παρακολουθείται από το κέντρο ηλεκτρονικού ελέγχου: που βρίσκεται, τι λέει και τι σκέπτεται. Οι επικίνδυνοι θα συλλαμβάνονται αυτομάτως πριν ακόμη η σκέψη τους γίνει λόγος, από αστυνομικούς ρομπότ που θα είναι διασκορπισμένοι μέσα στις πόλεις και θα παίρνουν εντολή και οδηγίες από το κέντρο ελέγχου. Έτσι οι μάζες θα ελέγχονται από τη Νέα Κυβερνητική Τάξη. Λοιπόν μη σπας το κεφάλι Σου για τους σημερινούς κοριούς.

Με Νεοφιλελεύθερους χαιρετισμούς

Ο παντοκράτωρ
George VV. Bush ο νεώτερος

Υ.Γ.: Μη κάνεις τον κόπο να μου απαντήσεις τα ξέρω όλα.

metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)