η φωνή σου

η στήλη μας

Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

Αθήνα 2004

Athens 2004

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 

 

  

Βερελής κατά Πάγκαλου για τα περί Θαύματος
Από Αθηναϊκό Πρακτορείο http://www.ana.gr 

Μαύρα-Κόκκινα

Με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο χθες ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής αποδοκίμασε τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την επαφή της με τον κόσμο και ότι με θαύμα μπορεί να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση.

«Με το ντεφάκτο και μόνο τρόπο, που προεξοφλεί το παραpαπάνω πρόγραμμα ειδήσεων, τη δήθεν «δίκαιη» απάντηση του κυρίου Βερελή, αφήνοντας απροκάλυπτο τον «αθυρόστομο» Θόδωρο Πάγκαλο, δεν αφήνει, στο λίγο δα σκεπτόμενο αναγνώστη, ουδεμία αμφιβολία: ότι το εν λόγο πρόγραμμα ειδήσεων λειτουργεί σαν φερέφωνο της Πασοκικής Κρατικής Μαφίας, που ο Πάγκαλος από καιρό έχει καταδικάσει.»

«Αν μόνοι μας δίνουμε το σήμα και το σύνθημα, ότι πρόκειται να χάσουμε τις εκλογές, προφανώς ενισχύουμε την αβεβαιότητα και αν αποστείλεις θολά μηνύματα στον κόσμο, τότε θα εισπράξεις και θολά αποτελέσματα», είπε στον «Φλας 960» ερωτηθείς για τη δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών.

«Καθαρός, πολιτικός αυτοϋπαρξιακός πουριτανισμός, του κ. Βερελή, δεν αρνείται μεν τη διαφθαρμένη κοινωνική πραγματικότητα, που έχει φτάσει το σημερινό ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στο αντίθετο άκρο των προ ετών διακηρύξεων του. Φάσκει, αντιφάσκει, οξυμωρίζει ο άνθρωπος. Προσπαθεί απροκάλυπτα με ανήθικο τρόπο να σνομπάρει το ήδη αποπροσανατολισμένο πλήθος για να κρατηθεί στην εξουσία.»

«Το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να χάσει τις εκλογές, η Ν.Δ. δεν είναι σε θέση να τις κερδίσει. Το ΠΑΣΟΚ ας δουλέψει, ας κάνει τις προσπάθειές του, προκειμένου να πείσει το λαό να το ψηφίσει και πάλι», είπε ο κ. Βερελής.

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ. Το «πείθω» δεν σημαίνει «πληροφορώ». Εδώ είναι η διαφορά Σας με τον Πάγκαλο. Εκείνος προσπαθεί να πληροφορήσει, Εσείς αγωνίζεστε να πείσετε.»

29.01.03

Για τα κόκκινα:

Μάγειρας
metanastis@t-online.de

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος γράφει ιστορία
ο μετανάστης

κεντρική σελίδα

 ΑΡΧΕΙΟ