η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο Γιοχάννεσμπουργκ η Έκθεση «Ομογενειακού Τύπου & Βιβλίου»

Γιοχάννεσμπουργκ Ν. Αφρική, 24 Σεπτεμβρίου 2005

Η Έκθεση Ομογενειακού Τύπου & Βιβλίου μετά την εκπληκτική της επιτυχία στη Κύπρο και στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ταξίδεψε στην Νότιο Αφρική, και ανοίγει αύριο Παρασκευή τις πύλες της στο Γιοχάννεσμπουργκ (Σχολή ΣΑΧΈΤΙ) για τον Ελληνισμό της Νοτίου Αφρικής.

Την έκθεση Οργανώνει και παρουσιάζει το Αριστοτέλειο Ίδρυμα Έρευνας Μελέτης και Αρωγής Ομογενειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού Περιφέρειας Ασίας-Αφρικής, το Γενικό Προξενείο, την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων, την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας, και την Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων Λογοτεχνών Πέντε Ηπείρων ΕΕΛΣΠΗ (έδρα Γερμανία).

Για την παρουσίαση της Έκθεσης έχουν κινητοποιηθεί πριν μήνες, τα Ελληνικά σχολεία, το τμήμα Ελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Γιοχάννεσμπουργκ και πολλοί φορείς της Ομογένειας και όπως κάθε φορά, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Ταμβάκης

Η Έκθεση στηρίζεται από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τάκη Σκανδαλάκη, την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και τελεί υπό την αιγίδα του Συντονιστή ΣΑΕ Περιφέρειας Ασίας Αφρικής κ. Βασίλη Μαγδαληνού.

Στην Έκθεση, όπως και στις δύο προηγούμενες παρουσιάζονται πάνω από τριακόσια ομογενειακά έντυπα εφημερίδες και περιοδικά από κάθε γωνιά της γης όπου ανθεί ο Ελληνισμός. Παράλληλα η Έκθεση είναι εμπλουτισμένη με το Ομογενειακό Βιβλίο και είναι για πρώτη φορά που κάποιος φορέας προσφέρει την δυνατότητα τόσο στον ανώνυμο όσο και τον επώνυμο συγγραφέα της διασποράς, να παρουσιάσει το πνευματικό του έργο, με ένα εξαιρετικά μεγάλο αριθμό βιβλίων μέσα απ αυτή την πρωτότυπη Έκθεση.

Δεσπόζουσα θέση θα έχει και ο Κυπριακός Τύπος, όπως επίσης και το Κυπριακό λογοτεχνικό βιβλίο με εντυπωσιακά αξιόλογα έργα.

Με την «Έκθεση Ομογενειακού Τύπου & Βιβλίου» το Αριστοτέλειο Ίδρυμα με την συμπαράσταση του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τάκη Σκανδαλάκη επιδιώκει να προβάλλει ολόκληρο το δημοσιογραφικό και πνευματικό έργο της Ελληνικής διασποράς, και να δώσει την ευκαιρία στο πλατύ κοινό να ενημερωθεί και να διαπιστώσει το υψίστης σημασίας εθνικό, πολιτιστικό, και κοινωνικό έργο που επιτελεί ο πνευματικός κόσμος στην δεύτερη Ελλάδα των 7.000.000 της διασποράς που βρίσκεται διάσπαρτη σε πάνω από 143 χώρες του κόσμου.

Η «Έκθεση Ομογενειακού Τύπου και Βιβλίου» που παρουσιάζεται αύριο στο Γιοχάννεσμπουρκ από το Αριστοτέλειο Ίδρυμα, αποτελεί μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση. Είναι μια γιορτή του «Ομογενειακού Τύπου, και του Ομογενιακού Βιβλίου». Μια γιορτή για τον πνευματικό κόσμο της Ομογένειας,!!!

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)