η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Θρησκείες και πολιτική
Μάγειρας, 11.02.06

Η ισλαμική θρησκεία είναι 650 χρόνια νεώτερη από τη χριστιανική. Ως προς το περιεχόμενο του δόγματος είναι κοινωνικότερη και προηγμένη σε πρακτικές προδιαγραφές, ας φοράνε τσαντόρ ακόμη οι γυναίκες. Αφού στην εποχή του Μωάμεθ οι κοινωνικές συνθήκες ήταν προοδευτικότερες σε σχέση μ΄ εκείνες της εποχής του Χριστού και που ο ίδιος δεν σκάμπαζε από οικονομία όπως ο Μωάμεθ. Από την άλλη μεριά με την αρχή «το παλιό φθείρεται». Η χριστιανική θρησκεία, σαν παλαιότερη, έχει δεχτεί κατά ένα μέρος ιστορική φθορά, την αντικατάσταση δηλαδή κατά ένα μέρος από το νεότερο. Στην Βυζαντινή και τη Ρωμαιοκαθολική εποχή, μια περίοδος χιλίων και πεντακοσίων ετών, η χριστιανική θρησκεία σχεδόν συνταυτίζεται με την πολιτική και ο σταυρός γίνεται έμβλημα πολέμου και εκδίκησης. Χαρακτηριστική έχει μείνει η εποχή της περιβόητης Ιεράς Εξέτασης που φιμώνει την επιστήμη και «αναγκάζει» τον Ήλιο να γυρίζει γύρω από τη Γη και μάλιστα ως το 1975. Ενώ το 1967 ο άνθρωπος είχε ήδη πατήσει το πόδι του στη Σελήνη. Και τότε από τη μια μέρα στην άλλη η Γη γίνεται από στρωμένο τραπέζι μια μπάλα και γυρίζει γύρω από τον Ήλιο. Στις μέρες μας σε πολλά χριστιανικά κράτη ακόμη η θρησκεία συνταυτίζεται με το κοσμικό κράτος ή έμμεσα επηρεάζει αισθητά την πολιτική και το βίο των πολιτών. Δυστυχώς το κακό συνεχίζεται και στην Ελλάδα, στη χώρα όπου άναψε η δάδα του ανθρώπινου πολιτισμού και 500 χρόνια π. Χ γράφτηκε η φράση:

«..κόσμον τόνδε τον αυτόν απάντων ούτε τις θεών ούτε ανθρώπων εποίησεν, αλλ΄ ήν αεί και έστι και έσται πύρ αείζωον, απτόμενον μέτρα και αποσβεννυμένον μέτρα..» (Ο κόσμος αυτός στην ολότητά του δεν δημιουργήθηκε από κανένα θεό ή άνθρωπο, αλλά ήταν και θα παραμένει αιώνια ζωντανή φωτιά που, σύμφωνα με ορισμένους νόμους ανάβει και σύμφωνα με ορισμένους νόμους σβήνει, -Ηράκλειτος- )

Και η Ε. Ευρώπη που δήθεν αυτοπροβάλλεται για το «μη θρησκευτικό» της καθεστώς συνεχίζει να ορκίζεται στο όνομα του θεού. Οι Καρδινάλιοι της Καθολικής Εκκλησίας και ο κάθε Πάπας έχουν τα αόρατα ηνία της πολιτικής στα χέρια τους. Ο δε εκλεγμένος από τους Αγγλοσάξονες Προτεστάντες των ΗΠΑ, πρόεδρος G.Bush, που κατήργησε την επιστήμη του Δαρβίνου, όπως υποστηρίζει, είχε προσωπική συνάντηση με το θεό πριν τις εκλογές, όπου τον είχε διαβεβαιώσει ότι θα τις κερδίσει.

Οι Πιστοί του Ισλάμ με τη σειρά τους, λόγο της νεαρότερης ηλικίας της θρησκείας τους, γεγονός που ισούται με ιστορική καθυστέρηση, δεν έχουν καταφέρει ακόμη να περάσουν από τη σκοτεινή μεριά του εμβλήματος τους στο φωτεινό. Πέρα από την οικονομική ρήξη με τη Δύση δεν έχουν ξεπεράσει τις εσωτερικές τους θρησκευτικές διαφορές, αιρέσεις. Συνεχίζουν να αλληλοσκοτώνονται. Κατά συνέπεια να είναι πιο ευάλωτοι, τόσο από τους εγχώριους, όσο κι από τους εξωτερικούς τους εκμεταλλευτές.

Ο Μωάμεθ φυσικά στην εποχή του, απαγόρεψε μεν στους πιστούς του να τρώνε χοιρινό κρέας για να τους σώσει από τη χολέρα, αλλά δεν μπορούσε να διανοηθεί, παρότι που ήταν θεόπεμπτος προφήτης, ότι ο τόπος του θα γινόταν κάποια μέρα η πετρελαιομάνα της υδρογείου και θα έφερνε σε ανοιχτή οικονομική ρήξη του πιστούς του με τους υπόλοιπους «απίστους».

Ότι θα άρπαζαν ένα κομμάτι γης από τη Παλαιστίνη, που θα το ονόμαζαν Ισραήλ. Θα έχτιζαν το απόρθητο μέτωπο του Αγγλοσαξονικού και Σιωνιστικού μετώπου με ατομικά όπλα για να τους επιβάλλουν τον έλεγχο της πολεμικής βιομηχανίας με τελικό σκοπό ν' αρπάξουν το γεωφυσικό τους πλούτο.

Μέσα από το πολιτικο-ιδεολογικό αυτό κομφούζιο που έχει τις ρίζες του στις Σταυροφορίες του Μεσαίωνα ρέουν όλα τα φαύλα.

Οι καρικατούρες της δανικής εφημερίδας, ήταν προγραμματισμένες από τα κέντρα ψυχολογικού πολέμου των μαζών της CIA και της Mossad και δεν ήταν το αίτιο αλλά το αιτιατό. Ήταν το φιτίλι της κοινωνικής βόμβας με στόχο να οδηγήσει στη σύγκρουση των πολιτισμών της Ανατολής με τη Δύση. Γεγονός που θα έκανε τους λαούς ανήμπορους να αντιμετωπίσουν από κοινού την εγκαθίδρυση της δικτατορίας της οικονομικής ολιγαρχίας του Νεοφιλελευθερισμού.

metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)