η φωνή σου

πρώτη σελίδα
           
η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Η Μέση Ανατολή στις φλόγες
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

Στέγνωσαν τα μελανοδοχεία, ξεράθηκαν οι κοντυλοφόροι, μάτωσαν τα αβάκια των απλών Πολιτών, μουγκρίζουν από ντροπή και μένος γι' αυτά που συμβαίνουν στην Παλαιστίνη, γι' αυτά, που αν ζούσε ο Χίτλερ δεν θα είχε τίποτα να ζηλέψει. Ένα ακόμα που δεν έκανε ο περιούσιος λαός του Ισραήλ, που στο ενεργητικό του έχει μόνο μίσος και μαύρο έναντι των Παλαιστινίων, είναι που ακόμα δεν έχτισε κρεματόρια. Κι αυτό είναι άξιο απορίας.

Ιδρυτές της Παγκόσμιας κατακραυγής οι φασιστοσιωνιστές, πάντα καλυμμένοι με τους ποικιλόμορφους μανδύες του μεγάλου κεφαλαίου, των ΜΜΕ, των Αμερικανικών κυβερνήσεων, των σαχλοευρωπαίων ηγετών και άλλων φασιστικών παραγόντων, κατακρεούργησαν την ανθρωπότητα. Όποια γκρεμισμένη πέτρα κι αν σηκώσει κανείς, ιδιαίτερα στο χώρο της πολύπαθης Μέσης Ανατολής, θα βρει τη σφραγίδα του «περιούσιου» λαού βουτηγμένη στο αίμα.

Αυτοί που σήμερα κυβερνούν την εκλεκτή Χώρα του Ισραήλ, είναι η γενιά που έζησε τις θηριωδίες των Ναζί, τις οποίες, θηριωδίες, σήμερα με τον εγκληματικό τους στρατό, τις επαναλαμβάνουν (επί εξήντα χρόνια τώρα) σε βάρος της Μέσης Ανατολής.

Είναι κάτι παραπάνω από ντροπή και αίσχος για την «εκλεκτή» φυλή του Γιαχβέ. Λυπούμαστε πολύ που έχουμε και λίγους φίλους Εβραίους, που αντιδρούν για το κατάντημά τους, δε παύουν όμως, έστω και σαν μειοψηφία, να είναι συνυπεύθυνοι, τη στιγμή που εγκρίνουν την ύπαρξη φασιστικών στοιχείων και τους στηρίζουν εκλογικά.

Είναι πλέον εγκληματικό το γεγονός ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους χίλιους και αντίστοιχα των τραυματιών ο αριθμός έγινε πενταψήφιος. Και είναι παραπάνω από σίγουρο ότι αυτή η δολοφονική εκστρατεία των Ισραηλιτών σε βάρος των Παλαιστινίων, με τον ρου των σημερινών δρωμένων και σε κάποιο βάθος χρόνου, θα μεταβληθεί σε μπούμερανκ και τότε κανείς Πολίτης στον Πλανήτη δεν θα βρεθεί να δώσει χέρι βοηθείας.

Βέβαια δεν ευχόμαστε να συμβεί κάτι τέτοιο. Αν συμβεί θα είναι η πιο θερμή μορφή του εν δυνάμει Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Περί αυτού πρόκειται και ας μη γελιόμαστε. Η τρομοκρατία αποτελεί το όπιον της εγκληματικής Νέας Τάξης Πραγμάτων. Όμως! Κάποτε τελειώνουν όλα. Η ανθρωπότητα είδε και έζησε το γκρέμισμα πολλών αυτοκρατοριών. Και οι ηγέτες τέτοιων ειδών αυτοκρατοριών, εκτός του ότι είναι μωροί και δολοφόνοι, αποδεικνύονται και πιο μάταιοι από την ίδια τη ματαιότητα.

Μέση Ανατολή λοιπόν και δυο λαοί που αλληλοσυγκρούονται με σκοπό ο ένας να θάψει το άλλον. Μέχρι την τώρα 60χρονη πορεία, την πρωτιά του νεκροθάφτη την έχουν οι εκλεκτοί, (τρομάρα τους, μόνο εκλεκτοί δεν είναι) του Ισραήλ. Ακολουθούν οι μη εκλεκτοί, γνωστοί και ως καμικάζι, που διεκδικούν τα αρπαγμένα πάτρια εδάφη τους. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για δυο λαούς που υποχρεούνται να ζήσουν αρμονικά κάτω από τον ίδιο ουρανό και ευχή μας είναι να βρεθεί λύση τώρα.

Προς αυτή την κατεύθυνση καλούνται οι στρατηγοί των ΗΠΑ, τα ανδράποδα-ηγέτες της ΕΕ, ο χειραφετημένος και ανίκανος ΟΗΕ, τα ΜΜΕ, ο κόσμος των γραμμάτων και των τεχνών, βεβαίως και η ελληνική πλευρά με τη μεσοβέζικη πολιτική της, να π ά ρ ο υ ν θ έ σ η πιάνοντας από το αφτί τον εκλεκτό λαό του Ισραήλ και των αιώνιων αντιπάλων τους, που σήμερα υπόκεινται σε γενοκτονία. Είναι πασιφανές πως η ύπαρξη της τρομοκρατικής Χαμάς αποτελεί το γελοίο και δολοφονικό πρόσχημα και δεν τους απαλλάσσει από τις πραγματικές τους προθέσεις που είναι η εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού. Προ εξήντα χρόνια δεν υπήρχε Χαμάς! Η γενοκτονία όμως συνεχίστηκε και συνεχίζεται. Ελπίζουμε να έρθει κάποιο ανθρώπινο τέλος στην παλαιστινιακή τραγωδία και ελπίζουμε οι Ισραηλίτες να συνετιστούν με την πραγματικότητα.

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα - Ιανουάριος 14 2009

pelasgos@fasoulas.de
www.fasoulas.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)