η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

   THE BARBARIAN SOCIETY
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΟΣ
του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη, 22.04.2006

Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι σήμερα ζούμε σε μια πολιτισμένη και δημοκρατική κοινωνία επειδή αποκτήσαμε ορισμένα τεχνολογικά επιτεύγματα. Εκείνο που κάνει την διαφορά μιας πολιτισμένης από μια άγρια κοινωνία είναι οι θεσμοί και η ψυχοπνευματική ανάπτυξη των πολιτών. Και εκεί παρουσιάζεται το μέγα έλλειμμα των σημερινών κοινωνιών. Και ασφαλώς πρέπει να δεχθούμε ότι τους θεσμούς δεν τους φτιάχνουν ούτε οι εξουσιαστές, ούτε οι δικαστές, ούτε πολύ περισσότερο οι πολυεθνικές και οι κακοποιοί, αλλά ο Λαός. Δηλαδή αυτό που λέμε Λαϊκή Κυριαρχία. Στις μοντέρνες κοινωνίες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και η θεοκρατία επιχειρούν με κάθε μέσο να ελέγξουν το κράτος και την κοινωνία . Αυτό όμως είναι σαν «να βάζεις το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα»

Το Κοινωνικό Έλλειμμα
Είναι δε τόσο μεγάλο το ηθικό και κοινωνικό έλλειμμα των καιρών μας ώστε δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθεί με αστυνομικά ή στρατιωτικά μέσα, ούτε με την τρομουστερία, την τρομολαγνία και την βία . Γι' αυτό επιστρατεύουν την θεοκρατία. Το ηθικό έλλειμμα γίνεται τοσούτο μεγαλύτερο επειδή οι τρεις εβραιογενείς κοσμοπολιτικές θρησκείες εκτροχίασαν τους πιστούς σε επικίνδυνα, ανήθικα και υλιστικά μονοπάτια. Σε τελική ανάλυση αυτές είναι ένα από τα κυριότερα αίτια της σημερινής διαφθοράς και παρακμής και όχι το αιτιατόν. Η σήψη και η διαφθορά είναι ενδογενής στο σύστημα. Το ίδιο το σύστημα τις γεννά και τις αναπαράγει, διότι η διαφθορά είναι μια επικερδής επιχείρηση.

Μια Κοινωνία Βασισμένη στο Ψέμα
Εδώ και 2.000 χρόνια έχουν εμβολιάσει και μολύνει την ψυχή του ανθρώπου με την ασιατική βαρβαρότητα και τον σκοταδισμό. Επομένως η ρίζα του κακού βρίσκεται στον ίδιο τον άνθρωπο που τον έχουν απομακρύνει από το «Γνώθι σ' Εαυτόν» Αλλά πως να γνωρίσει ο άνθρωπος τον εαυτόν του και τον κόσμο, αφού τον διαβουκολεύουν με το ψέμμα, με τις απάτες και με την βία; Όντας και οι ίδιοι διεφθαρμένοι και κακοποιοί δεν μπορούν να θεραπεύσουν και να σώσουν τον κόσμο. Αντίθετα η εξουσιαστική διακυβέρνηση τους ενισχύει στην αδικία, την βία, την εκμετάλλευση και την διαφθορά και συνακόλουθα ενδυναμώνει την συλλογική κοινωνική σήψη.

Η Αρχαία Ελληνική Ηθική
Η Αρχαία Ελληνική Θρησκεία δίδασκε: «είθε να μην είμαι εχθρός κανενός αλλά φίλος του αιωνίου και του μονίμου » «είθε να μην φιλονικώ με τους προσφιλείς μου , κι' αν γίνει αυτό είθε να συμφιλιωθώ γρήγορα μαζί τους» «είθε να μην θέλω το κακό κανενός και αν κάποιος θέλει το δικό μου το κακό εγώ να τον αποφύγω σώος, χωρίς να τον πληγώσω» «είθε να μην κερδίσω νίκη που να βλάπτει είτε εμένα είτε τον αντίπαλο μου» «είθε να συμφιλιώνω φίλους που βρέθηκαν σε διαμάχη και να δίνω όση δύναμαι βοήθεια στους φίλους μου και σ' όλους όσους την χρειάζονται » «είθε να μην εγκαταλείψω κανέναν φίλο που κινδυνεύει» «είθε να σέβομαι τον εαυτόν μου ...και να κρατώ δαμασμένο εκείνο που μαίνεται μέσα μου » «είθε να μην σχολιάζω ποιος είναι κακός και τι κακά πράγματα έχει κάνει, παρά να γνωρίζω καλούς ανθρώπους και να ακολουθώ τα βήματα τους» κ.α Θεωρούσαν τον εαυτόν τους υπεύθυνο τόσο για το καλό όσο και για το κακό. Το άτομο μπορεί να βελτιωθεί, μέσω της αυτοκριτικής και της εσωτερικής του δύναμης θελήσεως.

Ο Σκοταδισμός του Γιαχβέ - Ιερατείο
Αντίθετα, οι Εβραιογενείς κοσμοπολιτικές θρησκείες διδάσκουν ακριβώς τα αντίθετο : α/ υπεράνω όλων ο τρομερός και φοβερός Γιαχβέ, β/ αγαπημένος του ο «εκλεκτός λαός» του Ισραήλ, γ/ ο θεός δεν είναι κοντά μας, ούτε μέσα μας αλλά εξωσυμπαντικός, δ/ για το κάθε τι πρέπει να κάνουμε επίκληση στο Γιαχβέ-δηλαδή το υπερφυσικό και το φανταστικό- να μας προστατεύσει από τα ανθρώπινα και τα γήινα κακά, να μας κάνει καλούς, να μας πάει στον παράδεισο και να μας βγάλει από τα σημερινά αδιέξοδα, ε/ να προσκαλούμε ως μεσάζοντα το Ιερατείο, τα λείψανα, τις εικόνες που δακρύζουν , τις άγιες ζώνες, τα τίμια ξύλα, τους αγύρτες, τους κομπογιαννίτες, τους καλογήρους, τις μάγισσες, τους εξορκιστές κλπ να μεσολαβήσουν για το καλό μας, να μας δώσουν το συγχωροχάρτι, να μας εξορκίσουν από τα δαιμόνια, να μας σώσουν από τις αμαρτίες, να μας στείλουν στον παράδεισο. Ο Μπους «συνομιλεί με τον Θεό», ο Μπερλουσκόνι αυτοανακηρύσσεται «σύγχρονος Χριστός» και οι μακελάρηδες του Ισλάμ σφάζουν τους «απίστους» εν ονόματι του Αλλάχ. Τότε προτιμούσαν τα θετικά πρότυπα και απέφευγαν τα αρνητικά. Σήμερον προβάλλουν τα αρνητικά πρότυπα και ουδείς ασχολείται με τα θετικά, διότι οι εξουσιαστές κερδοσκοπούν από μια κοινωνία εγκληματική, διεφθαρμένη, άδικη, διχασμένη κ.ο.κ. Όπως ο εργολάβος κηδειών προσεύχεται να πεθαίνει κόσμος για να κερδίζει, έτσι κι' αυτοί σπρώχνουν τις κοινωνίες στην διαφθορά , στον πόλεμο, στο «διαίρει και βασίλευε», στην ηθική καταβαράθρωση για να κερδοσκοπούν. Με την Ιουδαιο-χριστιανική αντίληψη και την Ασιατική βαρβαρότητα μετέτρεψαν την Αμερική-και όχι μόνον- σε απέραντο καταπιεστικό και καταθλιπτικό Εργοτάξιο προς μεγίστην τέρψιν του κυκλώματος Υγεία , Φαρμάκου και Ασφαλειών. Ως και τα μωρά τώρα ποτίζουν με αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Επομένως, ανάγκη να αλλάξει ο Τρόπος Σκέψεως του ανθρώπου.

Η Αποδυνάμωση της Δημοκρατίας
Οι νόμοι είναι έγκυροι και δυνατοί όταν τους έχει ψηφίσει ο λαός και όχι οι βουλευτές, δικαστές και ή ολιγαρχία του πλούτου. Όμως σήμερα με το αντιπροσωπευτικό σύστημα, ο λαός εκλέγει κάθε 4 χρόνια τους αντιπροσώπους του και στο διάστημα της τετραετίας αυτοί ψηφίζουν ενάντια στα συμφέροντα του. Αυτό δεν είναι Δημοκρατία. Το Δίκαιον εκπηγάζει από την Λαϊκή Κυριαρχία, η οποία σήμερον έχει απολεσθεί. Η πραγματική εξουσία έχει περάσει στα χέρια ισχυρών ιδιωτών, πολυεθνικών και του ιερατείου.

Η Διαπλοκή
Οι νόμοι που ψηφίζονται στη Βουλή τις μεταμεσονύκτιες ώρες από μια δεκάδα βουλευτών δεν είναι νόμοι αλλά φωτογραφικές διατάξεις υπέρ των ημετέρων. Αν δεν γίνει συζήτηση από την ολομέλεια του Κοινοβουλίου και δεν γίνει διάλογος και λαϊκή αποδοχή, δεν είναι νοητόν να περνούν νόμοι και άσχετες και τυχάρπαστες-εκ του πονηρού- τροπολογίες. Όταν ένας λαός αποδέχεται αυτήν την ανώμαλη κατάσταση τότε δείχνει ότι έχει γίνει αγέλη και τον διαβουκολεύουν στυγνοί εξουσιαστές, επιτήδειοι επαγγελματίες πολιτικοί , επίορκοι δικαστές και το διεφθαρμένο ιερατείο. Ως γνωστόν το τελευταίο οχυρό της δημοκρατίας είναι η Δικαιοσύνη. Μετά τα πολλαπλά κρούσματα της διαφθοράς στην Δικαιοσύνη (σκάνδαλα Γιοσάκη, Βαβίλη, Μπουρμπούλια, Καλούση κ.α) πρέπει να είμαστε λίαν ανήσυχοι ότι το θεσμικό οικοδόμημα που κρατά την Δημοκρατία είναι υπό κατάρρευσιν. μεση λοιπόν ανάγκη για την υιοθέτηση της Αμεσης Δημοκρατίας και των συχνών Δημοψηφισμάτων.

Το Παρακράτος
Σήμερον η πολιτική εξουσία βρίσκεται σε θανάσιμη διαπλοκή με το οικονομικό και εκκλησιαστικό κατεστημένο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες πλάι στο κράτος έχει δημιουργηθεί ένα Παρακράτος που με το πέρασμα του χρόνου ισχυροποιείται και επιβάλλει την θέληση του στο Λαό. Η χώρα μας βιώνει αυτήν την ανώμαλη κατάσταση και γι' αυτό το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο. Όμως οι εξουσιαστές, σαν να μην συμβαίνει τίποτα , ενώ τους φτύνει ο λαός, αυτοί γελώντας στα παράθυρα της μικρής οθόνης σκουπίζουν τα σάλια και λένε ότι «ψιχαλίζει».Φθάσαμε στο σημείο ώστε και οι λέξεις να έχουν χάσει το νόημα τους. Την καταλήστευση της κοινωνικής περιουσίας την λένε «ιδιωτικοποίηση» . Ξεφυτρώνουν από το πουθενά αυθαίρετα και μη θεσμοθετημένα με την λαική ψήφο πολυεθνικά εκτρώματα με εκτελεστική αρμοδιότητα πάνω στους λαούς χωρίς την έγκριση τους(πολυεθνικά κράτη, κρατίδια και Τρομονόμοι, πολυεθνικές οργανώσεις, στρατοί, αστυνομίες , δυνάμεις επιβολής της «ειρήνης», πολυεθνικές τράπεζες, ταμεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ιδρύματα αρωγής, διεθνείς φυλακές κ.ο.κ). Και βέβαια χρειάζονται πολυεθνικά όργανα, αλλά αυτά πρέπει να θεσμοθετηθούν με την έγκριση όλων των κρατών-μελών μέσω του ΟΗΕ, και όχι από τους ισχυρούς και τις πολυεθνικές,

Πως Αλώθηκε η Αμερική;
Η οικονομική άλωση της Αμερικής ξεκίνησε το 1913 με την ίδρυση της FEDERAL RESERVE BANK από τους Εβραίους Rothschilds, JP Morgan, Rockefellers, Kuhn, Loeb και τους διεφθαρμένους αξιωματούχους που συμμετείχαν στην Συνωμοσία της Νήσου Τζέκιλ στην Νέα Υόρκη. Και όμως όλοι την θεωρούν Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ενώ είναι ιδιωτική .Τον ίδιο χρόνο ιδρύθηκε και το ίδρυμα Rockefellers. Το 1865 θεσπίζεται από τον George Peabody (Rothschilds) ο νόμος «για την εξαίρεση των ιδρυμάτων από την φορολογία» [Μήπως δεν έκανε το ίδιο και η κυβέρνηση Καραμανλή με την απαλλαγή της Εκκλησίας απο την φορολογία;] Το 1860 η Εγκυκλοπαίδεια Brittanica (8η Έκδοση) αναφέρει ότι «τίποτα δεν είναι πιο πιθανόν από να αποδειχθεί βλαβερός ο εμβολιασμός για ευλογιά και επανεμβολιασμός κάθε 10-15 χρόνια...». Αργότερα η 11η Έκδοση έγραφε ότι «είναι επιθυμητόν όπως ο εμβολιασμός πρέπει να επαναλαμβάνεται στην ηλικία των 7 και 10 ετών και μετά κατά διαστήματα εφ' όρου ζωής» Με τέτοια σημειωμένα χαρτιά πλούτισαν οι φαρμακευτικές εταιρείες εις βάρος της δημόσιας υγείας.

Το Ιδρυμα Andrew Carnegie
Το 1890 ο Andrew Carnegie γράφει 11 άρθρα με τίτλο «Το Ευαγγέλιο του Πλούτου» . Εκεί έγραφε ότι η ελεύθερη επιχειρηματικότης και ο καπιταλισμός δεν υπήρχαν (από τότε) στις ΗΠΑ, διότι αυτός και ο Rockefeller κατείχαν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης και της κυβερνήσεως, και ότι ο ανταγωνισμός ήτο αδύνατος εκτός κι' αν το επέτρεπαν οι ως άνω δύο Εβραίοι. Προέβλεψε την δημιουργία ποικιλόμορφων οργανώσεων για να αντιπαλέσουν το σύστημα και επρότεινε :
α/ την διά βίου εκπαίδευση των παιδιών της ανωτέρας τάξεως για να διατηρήσουν τα προνόμια τους,
β/ την δέσμευση του προνομίου στην Παιδεία από τους ιδίους (=τα πανεπιστήμια γίνονται δικά τους και καθιερώνεται η εξαγορά εγκεφάλων)
γ/ τον έλεγχο όλης της οικονομίας μέσω της γνώσεως ,
δ/ τον περιορισμό της μαθήσεως επί τη βάσει να μαθαίνει ο καθένας αυτό που το σύστημα θέλει να μάθουν,
ε/ οι εγκέφαλοι των παιδιών να βρίσκεται στα χέρια ελαχίστων «κοινωνικών μηχανικών»(=χειραγώγηση της σκέψεως)

Τα Εγκληματικά Ιδρύματα
Τα δύο μεγαλύτερα Ιδρύματα σήμερον είναι το: Rockefeller Foundation, και το Carnegie Foundation.

Αυτοί οι δύο οργανισμοί χρηματοδοτούν αμέσως χιλιάδες διαφορετικές "αγαθοεργίες" και κυβερνητικά όργανα, υποκαθιστώντας την κοινωνική υποδομή της χώρας . Το σύστημα της Δικαιοσύνης βρίσκεται επίσης στα χέρια των «κοινωνικών μηχανικών» Αυτοί επηρεάζουν όλη την Νομική παιδεία, φτιάχνουν τους νόμους κατά το δοκούν, κάνουν τους εξευτελιστικούς συσχετισμούς και ευνοούν την εγκληματική δραστηριότητα, διότι αυτοί ελέγχουν την Δικαιοσύνη, αυτοί είναι οι δικαστές και αυτοί οι κερδοσκόποι, εξουσιαστές και οι εγκληματίες.

Το Rockefeller Foundation μετεξελίχθηκε σε Κέντρο Ερευνών και διαφεντεύει τον τομέα της Έρευνας, ενώ το Carnegie Foundation από το 1910 διαφεντεύει τον τομέα της Υγείας . [Να σημειωθεί ότι στις 26 Ιαν. 1909 το New York Press δημοσίευσε μιά έκθεση του W.B. Clark ο οποίος δήλωσε ότι « ο καρκίνος ήτο πρακτικά άγνωστος μέχρι της ενάρξεως του εμβολιασμού της ευλογιάς. Έχω δει 200 περιπτώσεις καρκίνου και ποτέ δεν είδα μια περίπτωση καρκίνου σε άτομα που δεν εμβολιάσθησαν»]

Το 1915 η J.P. Morgan αναλαμβάνει τον έλεγχο των Εταιρειών Τύπου.

Το 1920 ο Dr. Otto Walberg πειραματίζεται με ανθρώπινα κύτταρα. Αφαιρεί το 35% του οξυγόνου και τα μετατρέπει σε καρκινογόνα ΜΗ- αντιστρέψιμα(=μη ιάσιμα).

Το 1954 ο χημικός C.E.Perkins, της I.G.Farben δέχεται την φθορίωση για να περιορίσει την αντίσταση κατά της εξουσίας .

Το 1962 η τροπολογία Kefauver στο νόμο Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) απαιτεί την αποτελεσματική επιθεώρηση της FDA (Αρχή Τροφίμων & Φαρμάκων). Τούτο ήτο απειλή για τις φαρμακευτικές βιομηχανίες και το μονοπώλιο της Ιατρικής του Rockefeller. Όμως το 1968 το ίδρυμα Rockefeller κινείται να στηρίξει την ακτινοβολία των τροφίμων σε εθνικό επίπεδο. Τώρα μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί τι σημαίνει νόμος στις ΗΠΑ-και όχι μόνον εκεί- αλλά και παρ' ημίν. Το δίκαιον του ισχυροτέρου και αυτού που πληρώνει. Η δημοκρατία έγινε «μπανανία» και η δικαιοσύνη ελέγχεται από ιδιώτες. Όσο δε η φορολογία γίνεται υψηλότερη τόσο το κράτος εισπράττει λιγότερα.

Επίλογος
Πάντως η παγκοσμιοποίηση είναι σαν δίκοπο μαχαίρι που έχει δύο όψεις. Η μία ευνοεί τις πολυεθνικές που σφάζουν τους λαούς εν ψυχρώ. Η άλλη προσφέρει στους λαούς οφέλη. Οι έξυπνοι μπορούν να την εκμεταλλευθούν παντοιοτρόπως και να επιβιώσουν. Μέσω του διαδικτύου περνούν αλήθειες που ελέγχονταν κατά το παρελθόν από το εξουσιαστικό κατεστημένο των ΜΜΕ. Ως τώρα το διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα, το κρατικοδίαιτο και γραφειοκρατικό ακαδημαϊκό μας κατεστημένο και γενικότερα η Παιδεία μας δεν εκμεταλλεύθηκαν τις πάμπολλες ευκαιρίες της παγκοσμιοποίησης. Αντίθετα οι εφοπλιστές και ορισμένοι επιχειρηματίες μας μόνοι και αβοήθητοι έκαναν ριψοκίνδυνα βήματα και πέτυχαν. Σήμερον πρέπει να μιμηθούμε σε τόλμη και ευρηματικότητα τους μυθικούς μας Ήρωες και τους Αργοναύτες.

Ολοταχώς λοιπόν να διδαχθούν τα παιδιά την Ελληνική Αρχαιολογία(Μυθολογία, Ιλιάδα, Οδύσσεια κ.α) αντί να διδάσκονται την ψυχοφθόρο Εβραϊκή Βίβλο.

kostas01@otenet.gr

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)